English Version
This Site Is Available In English

ماده مخدر شیشه نوعی متامفتامین است

ماده مخدر شیشه نوعی متامفتامین است

ماده مخدر شیشه نوعی متامفتامین است و متامفتامین‌ها از انواع داروهای مصنوعی و دست‌ساز به شمار می‌روند که جنبه درمانی نیز دارند و با افزایش دوپامین، سیستم مرکزی بدن، مغز و نخاع را تحت تأثیر قرار می‌دهد و عملکرد آن را سرعت می‌بخشد، دوپامین نوعی پیام‌‌رسان عصبی است که کارکردهای متنوعی در بدن دارد، از جمله می‌توان به عملکرد حافظه، تنظیم حرکات بدن، یادگیری، هیجان، لذت‌ و شادی اشاره کرد. 

رابطه بین مخدر شیشه و دوپامین را به‌طور ساده می‌توان به این شکل توضیح داد، وقتی لذت یا هیجانی را تجربه می‌کنید آن احساس لذت برای طولانی مدت باقی نمی‌ماند؛ زیرا سطح دوپامین پس از رسیدن به هیجان کاهش می‌یابد، به همین دلیل‌ احساس بی‌رغبتی و خستگی به بدن دست می‌دهد.

این موضوع باعث شد تا دوباره به دنبال چیزی بروند که همان احساس را قوی‌تر و در مدت زمان بیش‌تر در اختیار بدن قرار بدهد و شیشه توانایی انجام چنین کاری را داشت، تا زمانی که تأثیر آن در بدن است، احساس شادی و سرخوشی دارد و به محض این‌که تأثیر آن تمام شد، شخص حالت خستگی و بی‌‌حوصلگی می‌کند، به همین دلیل برای رفع آن حالت به مصرف مجدد شیشه روی می‌آورد و این چرخه مدام در حال تکرار است، در نتیجه برای فرد مصرف‌کننده باعث اعتیاد به شیشه خواهد شد. 

فردی که شیشه مصرف می‌کند؛ برای مدتی دارای انرژی بسیار زیادی است و مدام توهم می‌زند، در اوایل مصرف فرد نمی‌تواند تا سه روز بخوابد‌، زمانی که نشئگی مواد مخدر از بین رفت، فرد به شدت احساس خستگی می‌کند و گاهی اوقات ممکن است دو شبانه روز پشت سر هم بخوابد و زمانی که از خواب بیدار می‌شود به شدت سردرد دارد و از خودش حرکات عجیب و غیرعادی نشان می‌دهد.

شکل ظاهری شیشه شبیه خرده شیشه یا تکه‌های کوچک یخ است؛ اما بیش‌تر به صورت دانه‌های ریز مشاهده می‌شود و مهم‌ترین ترکیب این ماده مخدر آمفتامین است، سابقه تولید و مصرف آمفتامین به قبل از جنگ جهانی دوم می‌رسد و در زمان جنگ به عنوان یک داروی موثر در رفع افسردگی برای سربازانی که مشغول جنگ بودند و یا بالا نگه داشتن سطح انرژی سربازانی که قرار بود، چندین شبانه روز بیدار و به صورت پیوسته به نبرد مشغول باشند و فرصت استراحت نداشتند، مورد استفاده قرار می‌گرفت. 

شیشه از آسیای جنوب شرقی وارد کشور ایران شد و به چند دلیل خیلی از گروه‌ها به این مواد روی آوردند، دلیل اول این‌که معتقد بودند شیشه اعتیاد آور نیست‌؛ چون مرفین ندارد و شایع شده بود برای ترک مواد مخدر دیگر از جمله هروئین و تریاک و ... هم کاربرد دارد، همچنین می‌گفتند برای لاغری و شفاف شدن پوست کاربرد دارد و دلیل سوم هم برای بی‌خوابی‌ و داشتن‌ انرژی خوب است و همچنین سطح هوش، ذکاوت و یادگیری را بالا می‌برد که دلیل آخر باعث شده بود، مصرف شیشه بیش‌تر بین دانشجویان رواج پیدا کند و برای شب امتحان مصرف می‌کردند تا بتوانند بیدار بمانند و بیش‌تر درس بخوانند.

در مورد تخریب شیشه و درمان آن با متد DST آقای مهندس می‌فرمایند: اعتیاد مسمومیت مزمن نیست؛ بلکه جایگزینی مزمن است؛ زیرا هر موقع که THC (حشیش)، دی‌استیل‌مرفین (هروئین)، متامفتامین (شیشه) که نام‌های علمی هستند، سم تلقی شوند پس مواد مخدر هم سم هستند.

خوشبختانه تحقیقات و مقالاتی که آقای مهندس در مورد درمان اعتیاد با متد DST و همچنین درمان بیماری‌های لاعلاج به ثبت رساندند، سبب رسیدن اطلاعات و آگاهی بسیاری به جامعه پزشکان شده است و در کنگره۶۰ هم حدود هزاران نفر از مصرف کنندگان شیشه و مخدرهای دیگر به روش DST و داروی OT به درمان قطعی رسیده‌اند.

نویسنده: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون هفتم)
رابط خبری: همسفر شهرزاد رهجوی راهنما همسفر‌ لیلا (لژیون هفتم)
عکاس: همسفر ملیحه رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون چهاردهم)
ویراستار: همسفر پریسا رهجوی راهنما همسفر آرزو (لژیون یازدهم) دبیر اول سایت
ارسال: همسفر فریبا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون نهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی امام‌قلی‌خان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .