English Version
This Site Is Available In English

مهم‌ترین ترکیب شیشه آمفتامین است

مهم‌ترین ترکیب شیشه آمفتامین است

دستور جلسه:«تخریب‌های شیشه و مخدرهای جدید و درمان آن با متد DST» 

شیشه ماده‌ای بسیار مخرب است. شکل ظاهری این ماده شبیه شیشه‌ای است که خرد شده باشد و یا شبیه تکه‌های ریز یخ و یا خورده‌های ریز نبات است؛ به همین دلیل در کشور ما به آن شیشه گفته می‌شود و در اروپا و آمریکا بیش‌تر به نام آیس شناخته می‌شود. شابو که در آسیای جنوب شرقی و خاور دور رواج دارد نیز شباهت‌هایی به این ماده دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که مهم‌ترین ترکیب این ماده مخدر آمفتامین است و ممکن است از ماده افدرین هم استفاده شود‌.

سابقه تولید و مصرف آمفتامین به قبل از جنگ جهانی دوم برمی‌گردد؛ در آن زمان از شیشه به عنوان یک داروی موثر در رفع افسردگی و بالا بردن سطح انرژی سربازانی که مشغول جنگ بودند یا نیروهایی که قرار بود چندین شبانه‌روز به طور پیوسته به نبرد مشغول باشند و فرصت استراحت نداشته باشند استفاده می‌شد. با گذشت زمان عوارض خطرناک این ماده و اعتیاد به آن مشخص شد و کاربرد این ماده به عنوان یک دارو به تدریج کنار گذاشته شد؛ اما تولیدکنندگان مواد مخدر استفاده از این ماده را در تهیه مواد مخدر در دستور کار خود قرار دادند.

قبل از اینکه شیشه به بازار خرید و فروش بیاید آقای مهندس هشدار یک سونامی بزرگ به اسم شیشه را دادند؛ اما کسی توجهی نکرد و این ماده خطرناک بین همه رواج پیدا کرد و مصرف‌کنندگان شیشه را مصرف‌کنندگان شاخ‌دار معرفی کرد.

در کنگره۶۰ به اثبات رسیده است که شیشه کاملاً اعتیادآور است. یکی از دلایلی که در مصرف شیشه و بالا رفتن مصرف آن موثر بوده، اطلاعات غلطی است که راجع به این ماده در بین افراد گسترش یافته است؛ مثلاً گفته می‌شود که شیشه اعتیاد ندارد چون مورفین ندارد.

نشئگی حاصل از مصرف شیشه شبیه هیچ ماده دیگری نیست. مصرف‌کنندگان این ماده در ابتدای دوره مصرف گاهی تا دو شبانه‌روز نمی‌خوابند؛ در این مدت توهم شدید، خیره‌ شدن به یک نقطه خاص برای چند ساعت و رفتارهای بی‌پروا از حالت نشئگی این ماده محسوب می‌شود و بعد از نشئگی، شخص مصرف‌کننده طوری احساس خستگی و کوفتگی می‌کند که ممکن است حدود ۴۸ ساعت به طور پیوسته خواب باشد و پس از بیداری سردردهای شدید، بی‌قراری، لرزش اعضای بدن مثل دست و سر به سراغ او بیاید.

از مهم‌ترین عوارض طولانی مدت مصرف شیشه اختلال در عملکرد دریچه پروستات است که معمولاً ادرار و اسپرم با هم دفع می‌شود. آسیب‌های کبدی و جوش‌های صورت، تضعیف قوای جنسی، بوی بد بدن، خورد شدن دندان‌ها، ترک خوردن پوست و نوک انگشتان از دیگر عوارض این ماده مخدر است.

مصرف شیشه چون ماده صنعتی و شیمیایی است به علت وجود پاپاورین در آن منجر به افزایش دوپامین در مغز شده و علاوه بر اختلال در آن باعث توهم دیداری و شنیداری می‌شود. مصرف شیشه باعث تخریب دستگاه تنفس می‌شود و منجر به سرطان ریه می‌شود. هنوز در هیچ جای دنیا درمان مناسبی برای شیشه وجود ندارد؛ ولی خوشبختانه سال‌ها است که در کنگره۶۰ این بیماران با روشDST و داروی OT به درمان قطعی رسیده‌اند.

نویسنده: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون اول)
عکس: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون اول) نگهبان سایت
ویراستار و ارسال: همسفر الهام رهجوی راهنما همسفر سعیده (لژیون سوم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی بروجن

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .