English Version
This Site Is Available In English

برداشت از سی‌دی- علم ۱و۲

برداشت از سی‌دی- علم ۱و۲

استاد امین درابتدای سی‌دی می‌فرمایند:
ما باید در جهان‌بینی و تفکرات خود، از تجربیات دیگران استفاده کنیم که این یک اصل است. تجربه توسط انسان صورت می‌گیرد؛ اما همه‌چیز را نباید تجربه کنیم.
یکسری مسائل در جامعه رخ می‌دهد که برای تجربه‌کردن می‌باشد و باید ببینیم چه اشتباهاتی در آن وجود داشته است. بعضی از مسائل را باید در درون خود و یکسری را هم در اجتماع تزکیه کنیم.
باید این آگاهی را داشته باشیم که علم توانایی است و بر راستی‌ودرستی دلالت می‌کند؛ به‌ همین‌دلیل، در آن زمان با پیشرفت علم مخالفت می‌کردند و این‌گونه بود که ماهیت قوانین از خوددرآوردی، آشکار می‌شد و تفکرات سقوط می‌کرد.
درادامه استاد امین می‌فرمایند:
چرا علم بسیار حائز اهمیت است؟ چون روش تدریجی که راهنماها تدریس می‌کنند و آموزش می‌دهند، طبق همین علم است؛ قوانینی وجود دارد که بر راستی و درستی دلالت می‌کند و هرکس این قوانین را فرابگیرد، می‌تواند موفق شده و سفر خوبی داشته باشد؛ چراکه علم پیچیدگی‌ها را ساده می‌کند.
در این سی‌دی، تشبیه‌های زیبایی به کار برده شده‌است که به یک مورد آن اشاره می‌کنم: هر انسان همانند یک کشور است، اگر کشوری علم نداشته باشد، در آن عدالت وجود ندارد و اقتصاد هم وجود نخواهد داشت. اگر انسانی در درون خود علم نداشته باشد و در زندگی به‌دنبال آن نرود، همانند کشوری است که در آن برق وجود ندارد؛ انسان بدون علم، انرژی ابتدایی و سطح پایین او به خشم، ترس و نفرت تبدیل می‌شود.

برداشت همسفر الهام:
همه ما در هر سنی که هستیم با این موضوع آشنایی کامل داریم که بزرگان در هر زمینه‌ای مثال‌هایی از زمان قدیم یا آباواجدادشان برای ما بازگو می‌کردند و این نکته تنها برای این بود که ما از تجربه دیگران استفاده بهینه ببریم و تکرار تجربه نکنیم که این موضوع برمی‌گردد به مقوله جهان‌بینی و از اهمیت به‌سزایی برخوردار است.
حال این سؤال در ذهن من به‌وجود می‌آید که چگونه قادر خواهیم بود، انسان باشیم و در اثر تجربه، همه‌چیز را از سر بگذرانیم؟ آیا  تمام انسان‌ها برای کسب تجربه‌های متعدد، زمان به‌ اندازه و کافی برایشان وجود خواهد داشت؟ مسلماً چنین‌ چیزی امکان‌پذیر نخواهد بود.
با به‌وجودآمدن علم، همه‌چیز تغییر کرد؛ اما اگر قوانین وضع‌شده بر پایه راستی و درستی نباشد، باعث سقوط می‌شود؛ چه‌بسا علمی جاودانه خواهد بود که بر درستی دلالت کند و اثری مطلوب از خود برجای گذارد؛ برای راست و درست‌بودن هر علمی، باید به محصولات آن توجه کرد که محصولات مرغوبی داشته باشد؛ در صورتی‌که علم فراگرفته‌ شده را کاربردی کنیم و این دانسته را باید همیشه به‌ دیگران و حتی آیندگان انتقال دهیم، همان‌طور که سعدی فرمودند: علم بدون عمل، همانند زنبور بی‌عسل است.
درنهایت سخنی از پیامبر (ص) را ذکر می‌کنم که در راستای علم‌آموزی می‌باشد:
«ز گهواره تا گور دانش بجوی»


نویسنده: همسفر الهام رهجوی راهنما همسفر ریحانه (لژیون ششم)
ویرایش: رابط لژیون ششم راهنما همسفر ریحانه
ویراستاری و ارسال: راهنمای تازه‌واردین همسفر سمیه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی وکیلی یزد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .