سخنانی که استادان آقای مهندس بیان کردهاند، برای تمام افراد قابلاستفاده است و هرکسی، با هر سطحی از سواد میتواند برداشت خود را از آن داشته باشد. ۴۰ سیدی مقدمهای برای سایر علوم مطرحشده در کنگره است. دیدگاه انسان هنگام مواجهه با مشکلات اهمیت زیادی دارد؛ چراکه برخی مشکلات تمام ابعاد وجودی انسان را تحت تأثیر قرار میدهند، زیرا تمامی حسهای فرد درگیر آن مسئله میشود. هرانسانی، زمانیکه درگیر مشکل میشود، گمان میبرد که هیچ مسئلهای مهمتر از مشکل او وجود ندارد. جهانبینی علم چگونه زیستن است و در مواجهه با مشکلات، این نکته بسیار مهم است که فرد با چه دیدگاهی به آن نگاه کند. در کنگره میخواهیم به اعضاء آموزش دهیم که «خوبی همیشه خوب است» و «بدی همیشه بد» و ایندو همیشه در کنار هم وجود دارند و زندگی بر شالوده اضداد بنا شدهاست. یکی از مشکلات اساسی برای بسیاری از افراد این است که میخواهند مسائل و مشکلات خود را در بازهای کوتاه و با سرعت زیاد حل کنند که اغلب به مشکل بزرگتری برخورد میکنند.
آقای مهندس در این سیدی اشارهای به لژیون تغذیه سالم دارند و این مژده را به افرادیکه دچار کمبود وزن هستند، میدهند که آنها نیز میتوانند با شرکت در این لژیون، شناخت زبان بدن و پیروی از همان پروتکل کاهشی، به افزایش وزن دست یابند. زمانیکه انسان سؤالی میپرسد، دستکم باید نیمی از دانش آن را داشته باشد؛ چراکه گاهی پرسشهایی مطرح میشوند که هیچ ارتباطی با موضوع اصلی ندارند. آقای مهندس بیان میکنند: «دراغلب مواقع، منشأ مشکلات خود انسان است و نه دیگران، بهجزء آن دسته از مشکلاتی که بهطور طبیعی و خارج از اراده انسان رخ میدهند.» به همین دلیل، در ابتدای هر سیدی میگوییم: «خداوندا، به تو پناه میبریم از بزرگترین دشمنمان که جهل و نادانی خودمان است.»
در مطالعه متون یا شنیدن سیدیها، ممکن است برخی مطالب برای ما قابلدرک نباشد؛ اما این امری طبیعی است؛ زیرا با گذر زمان، درک ما از مفاهیم عمیقتر میشود. استاد میفرماید: «آنچه شما را به تفکر وامیدارد، نیروی آگاه شما است.» هنگامیکه در امور روزمره توفیق نمییابیم، روحیهمان تضعیف میشود، انرژیمان کاهش مییابد و توان تفکر را از دست میدهیم؛ برای مثال دیر از خواب بیدار شدن، یکی از اولین اشتباهاتی است که انسان را با بحران مواجه میکند. افرادیکه صبح زود از خواب برمیخیزند، از سلامت جسمی و روانی بیشتری برخوردارند. آقای مهندس درباره مصرع «با دوستان مروت، با دشمنان مدارا» بیان میکنند: با دشمن مدارا کن، اما اگر دشمن بهعمل برخاست، از حق خود چه در امور قضایی و چه در زندگی شخصی باید دفاع کرد و نباید از سر ناتوانی از حق گذشت؛ زیرا گاهی مدارا نشانه قدرت و گاهی نشانه ضعف است. انسان نباید انتظار داشته باشد که نیروهایی از آسمان و زمین به یاریاش بشتابند. تنها با تلاش و استمرار در عمل است که انسان به موفقیت میرسد و آنگاه درمییابد که چه قدرت عظیمی در وجودش نهفته است. ایمان به خداوند نیز نیرویی است که به انسان توان و قوتقلب میبخشد.
زمانیکه در حل یک مشکل با چالشی دیگر روبهرو میشویم، حفظ آرامش اهمیت بسیاری دارد. میتوان از درهای دیگر برای حل مسائل وارد شد؛ همانطور که وقتی کنگره پلمب شد، مشاورهها در خیابان انجام میگرفت. مربیان حق، همواره و در همه زمانها به شکلهای مختلف حضور دارند. در ادیان و مکاتب گوناگون، این آموزه مطرح شدهاست؛ اما ممکن است هر دین، خود را برحق و دیگران را ناحق بداند. اگر زندگی انسان سراسر راحتی و بیمشکلی باشد، دیگر معنایی نخواهد داشت؛ پس وجود اضداد ضروری است. اگر انسان به سمت تاریکیها حرکت کند، به جهنم و اگر بهسوی روشناییها گام بردارد، به بهشت میرسد. دوزخ همان رنج انسان و بهشت، آرامش و آسایش او است. کابوسها پیشدرآمد جهنم و رؤیاهای نیکو، پیشدرآمدی از بهشت هستند. محورها در زندگی گاهی، گروهی و گاهی انفرادیاند و ممکن است یک محور در چند مرحله از زندگی پدیدار شود؛ همانگونه که رسول خدا با جهانهای دیگر در ارتباط بود. بیتردید، جهانهای دیگری نیز وجود دارند و مرگ، پایان زندگی نیست و ارتباط بین حلقهها همیشه وجود دارد. اگر الهامات، القائات، قوانین و فرمانها در زمین نبوند انسان نمیتوانست به زندگی خود ادامه دهد و بزرگترین محورها انبیاء بودند که فرمانها را دریافت و به ما منتقل میکردند.
منبع: سیدی درب دیگر
نویسنده و تایپ: همسفر ناهید رهجوی راهنما همسفر مهتاب (لژیون اول)
رابط خبری و ویرایش: همسفر ناهید رهجوی راهنما همسفر مهتاب (لژیون اول)
ارسال: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون پنجم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی بیستون کرمانشاه
- تعداد بازدید از این مطلب :
100