English Version
This Site Is Available In English

با یادگرفتن ادب و معاشرت به دانایی می‌رسیم

با یادگرفتن ادب و معاشرت به دانایی می‌رسیم

عنوان مقاله دستور جلسه : این هفته آداب و معاشرت‌، ادب و بی‌‌ادبی و تعادل و بی‌تعادلی است. این دستور جلسه در تمام مراحل زندگی ما نقش دارد؛ زیرا برای انجام هر کاری به‌طور درست و صحیح باید آداب آن کار را بدانیم. ادب و بی‌ادبی با تعادل و بی‌تعادلی رابطه مستقیم دارد، زیرا؛ کسی که تعادل نداشته باشد نمی‌تواند ادب را رعایت کند و بلعکس. با یاد گرفتن آداب و معاشرت در مقابل دیگران به دانایی می‌رسیم. احترام به دیگران از گفتار، محبت و هم‌نشینی با آن‌ها اتفاق می‌افتد. همه انسان‌ها ادب را از خانواده، اساتید و معلم می‌آموزند؛ پس انسان یک موجود الگو پذیر است. آقای مهندس می‌فرماید: هرچه انسان جاهل‌تر باشد، بی‌ادب‌تر است و هرچه انسان فاضل‌تر و آگاه‌تر باشد با آداب‌تر است. درخت هر چه میوه‌اش بیشتر باشد، سر آن پایین‌تر است. همان‌گونه که می‌دانیم کنگره‌۶۰ به‌کرات این مسئله را عنوان نموده است که درمان، فوق ترک است و تعادل فوق درمان. در واقع کنگره۶۰ مرکزی برای ترک اعتیاد نیست؛ بلکه جایی است برای رسیدن به درمان همراه با تعادل. به‌همین دلیل درصد برگشت به اعتیاد در بین کسانی‌که رها می‌شوند بسیار پایین است چرا که نه تنها به درمان رسیدند؛ بلکه به موازات آن به تعادل هم می‌رسند. به قول آقای خدامی فرمودند: اگر ما بخواهیم یک داربست را مثال بزنیم چه زمانی این داربست پایداری خود را در حالات مختلف مانند تحمل بارهای سنگین یا باد و طوفان حفظ می‌کند؟ زمانی‌که نیروی وارد به آن عادلانه بین پایه‌های آن تقسیم شود. اگر نیروی واردشده به شکل صحیح تقسیم نشوند؛ داربست پایداری نخواهد بود. حالا انسان هم به همین صورت است در مثلث‌ درمان‌اعتیاد بار درمان‌اعتیاد روی سه ضلع جسم، روان و جهان‌بینی استوار است.

اگر یکی از این سه ضلع به موازات هم عمل نکنند، نمی‌توانیم به آن درمان، صلح و آرامش دست پیدا کنیم. همین‌طور در زندگی روزمره خودمان انسان‌هایی که در زندگی برای کار، تفریح، ورزش، مادیات و غیره برنامه.ریزی می‌کنند، می‌توانند نیروهای خود را در بخش‌های مختلف زندگی به‌طور عادلانه تقسیم کنند و به تعادل برسند و در صلح و آرامش زندگی خود را سپری کنند و لذت ببرند. ما دائماً در زندگی خود در حال معاشرت با دیگران هستیم و این دستور جلسه با شناساندن اصول و قواعد معاشرت به ما کمک می‌کند تا شخصی با تعادل باادب باشیم و از زندگی لذت ببریم. همه‌ کارهای ما اعم از صحبت.کردن، رانندگی‌کردن، غذاخوردن و حتی راه رفتن همگی از آداب خاصی برخوردار هستند. برای مثال: ما باید بدانیم که صحبت‌کردن یک عامل قوی در ارتباط با دیگران است. ما نباید در همه جا به‌صورت یکسان عمل کنیم. یعنی؛ ما باید بدانیم با یک کودک، دوست، همکلاسی، خانواده و حتی با یک نانوا چطور معاشرت داشته باشیم و چطور گفتگو کنیم. ما هنگامی که با پدر و مادرمان یا با راهنما و استادمان صحبت می‌کنیم نباید از واژه تو استفاده کنیم یعنی از ضمیر مفرد استفاده نکنیم؛ باید از ضمیر جمع مثل شما استفاده کنیم و این مسائل خیلی کوچیک که به نظر ما شاید اهمیت چندانی نداشته باشد بسیار در آداب معاشرت تاثیرگذار است. این دستور جلسه ارتباط مستقیمی با درمان‌اعتیاد هم دارد. وقتی مسافری از موادمخدر رها می‌شود و به جهان‌بینی لازم نرسد قطعاً به تعادل نمی‌رسد و امکان بازگشت به مواد زیاد است: یعنی داشتن تعادل در کنگره۶۰ از اهمیت بالایی بر‌خوردار است. یک انسان بی‌تعادل نمی‌تواند آموزش جهان‌بینی را کاربردی کرده و صورپنهان خود را تزکیه و پالایش کند. آقای مهندس نیز در کنگره‌۶۰ تاکید زیادی برای رعایت قوانین دارد؛ زیرا با رعایت قوانین به تعادل، ادب و شخصیت خواهیم رسید.

امیدواریم همه‌ ما بتوانیم این دستور جلسه را کاربردی کنیم و در تمام مراحل زندگی از آن استفاده کنیم تا زندگی ما سرشار از نظم و آرامش باشد.
 
نویسنده: همسفر کلثوم رهجوی راهنما همسفر فیروزه (لژیون پنجم)
رابط خبری: همسفر مقدسه رهجوی راهنما همسفر فیروزه (لژیون پنجم)
ویراستار: همسفر فاطمه (نگهبان سایت)
ارسال: همسفر زینب (دبیر سایت)
نمایندگی همسفران نیمایوشیج بهشهر

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .