English Version
This Site Is Available In English

دیده‌بانان درختان تنومند کنگره۶۰

دیده‌بانان درختان تنومند کنگره۶۰

موضوع: هفته دیده‌بان

فهرست:

1- مقدمه

2- چکیده

3- هدف از برگزاری جشن دیده‌بان

4- چگونگی تشکیل شورای دیده‌بانان

5- چگونگی انتخاب دیده‌بانان

6- نقش دیده‌بانان در کنگره

7- تقسیم‌بندی دیده‌بانان و اسامی آن‌ها

8- چرا دیده‌بانان هر ساله باید از تمامی شعب بازدید کنند؟

9- رنگ شال دیده‌بانان و پیام این هفته

10- نتیجه‌گیری


مقدمه:

اگر عشق به همه موجودات نبود چه‌‌چیزی یا چه‌‌کسی می‌توانست آن‌ها را مجبور کند که در زمین، آسمان، آب، دریا و جنگل‌ها راه را بپیمایند، سختی‌ها را برخود هموار سازند و در این راه ناخوشایند نشوند، از تعلقات خود جدا شده و جهت کشف و تحقیق،  نه‌‌تنها برای خودشان؛ بلکه برای تک‌تک انسان‌هایی که قبل و بعد از آن‌ها پا به حیات می‌گذارند، خدمت کنند. هیچ‌‌کدام از این‌ها اجبار نیست؛ بلکه یک کوشش همه‌جانبه است که چنان قدرتی خواهد داشت که مانند سیل خروشان؛ اما آرام، زمین‌های لم‌یزرع را تبدیل به زمین‌های حاصلخیز می‌کند که اگر سنگ هم در آن‌ها باشد، جوانه‌ها ذرات سنگ را متلاشی کرده و از آن بیرون می‌آیند. دیده‌بانان؛ همان درختان تنومندی هستند که این سیل‌های خروشان را در جهت صحیح به زمین‌های درست هدایت می‌کنند.

چکیده:

هفته دیده‌بان، در کنگره‌۶۰ از اهمیت زیادی برخوردار است. اعضای کنگره، در این هفته از تلاش افرادی قدردانی می‌کنند که برای پیشرفت اهداف این سیستم زحمت می‌کشند. مهندس دژاکام برای اداره‌نمودن بهتر سیستم و قانون‌گزاری‌ها و رسیدگی به تمامی شعب، احتیاج به افرادی داشتند که در این مسیر به ایشان کمک کنند؛ از این‌رو بر مبنای عدالت، افرادی را انتخاب کردند و هرکدام را مسئول قسمتی قرار دادند، این افراد تمامی تصمیمات را با مشورت یکدیگر انجام می‌دهند؛ حتی انتخاب یا عزل افراد هم بر‌ عهده این شورای ۱۴‌نفره می‌باشد و در‌نهایت مهندس دژاکام در روز چهارشنبه تصمیمات را به اطلاع همه اعضای کنگره۶۰ می‌رسانند. آقای مهندس با این تدبیر به‌جا، دیده‌بانان را ستون‌های سیستم نهادند که در برابر مشکلات کنگره مقاوم بمانند. دیده‌بانان هرکدام دارای سمت خاصی می‌باشند که در‌نهایت به ۱۴ گروه تقسیم می‌شوند و شال این بزرگواران به رنگ سفید می‌باشد. این بزرگواران هر‌ساله باید از شعب‌های تمامی استان‌ها با برنامه‌ریزی، بازدید داشته باشند تا تمامی افراد با آن‌ها آشنا شوند و از نزدیک با نقاط‌ قوت و ضعف هر شعبه آشنا شده و برای رفع مشکلات اقدام کنند.

هدف از برگزاری جشن دیده‌بان:

در کنگره چهار جشن داریم که برای تشکر و قدردانی از کسانی‌ که به ما خدمت می‌کنند و بسیار مهم هستند، برپا می‌شوند؛ جشن راهنما، جشن مرزبان، جشن همسفر و جشن دیده‌بان که در این جشن‌ها از افراد خدمتگزار قدردانی می‌شود.
این هفته، جشن دیده‌بان در دستور جلسه قرار گرفت تا تازه‌واردین با مفهوم و عمق آن آشنا شده و همچنین تشکر و سپاسگزاری از کسانی که تلاش می‌کنند و مربی هستند را آموزش ببینند. قدردانی از این عزیزان فقط با پاکت انجام می‌گیرد و در این جشن‌ها از مراسم‌های فرمالیته پرهیز می‌شود.

چگونگی تشکیل شورای دیده‌بانان:

مهندس دژاکام، بنیان‌گذار کنگره‌۶۰ و متد DST، درمان اعتیاد را از پایه شروع کردند، این سیستم احتیاج به کسانی داشت که خبره، متخصص، فهمیده و صالح باشند و در سطح کلی بتوانند نظارت داشته باشند، همه‌چیز را ببینند و گزارش دهند؛ درنتیجه شورای کنگره دیده‌بانان تشکیل شد. انتخاب این افراد، کاملاً بر مبنای عدالت صورت می‌گیرد و هر دیده‌بان می‌تواند چهار دستیار داشته باشد که در مسائل مربوطه به او کمک کنند، به این افراد، دستیار دیده‌بان می‌گویند که امور چند شعب را مدیریت می‌کنند. تصمیماتی که در جلسه دیده‌بانان گرفته می‌شود، آقای مهندس در روز چهارشنبه به‌عنوان نتیجه جلسه دیده‌بانان به اطلاع همه اعضای کنگره‌۶۰ می‌رسانند.

چگونگی انتخاب دیده‌بان‌ها:

در‌ابتدا، آقای مهندس اداره سیستم کنگره را به‌تنهایی انجام می‌دادند، از آن‌جایی‌که سیستم روز به‌روز درحال بزرگ‌شدن و اداره آن به‌تنهایی، امری بسیار مشکل بود؛ ایشان دیده‌بان‌ها را بنا بر شناخت خود، از کسانی‌که در کنگره خدمت می‌کردند و از هر جهت صالح بوده و عمل درست داشتند، انتخاب کردند. آقای مهندس با شناخت کامل، اولین دیده‌بان را انتخاب و مسئولیت‌ها را بین خودشان تقسیم کردند؛ پس از مدتی ایشان و دیده‌بان منتخب، نفر سوم را انتخاب کردند و بعد از مدتی نفر چهارم و همین‌طور بقیه افراد انتخاب شدند. نکته‌ای که برای آقای مهندس اهمیت داشت، این بود که فردی‌که انتخاب می‌شد باید قبلاً مصرف‌کننده بوده و به رهایی رسیده باشد و از زیر‌‌و‌‌بم اعتیاد، شناخت کامل داشته باشد و به این ترتیب، ۱۴ دیده‌بان انتخاب شدند که ۱۴ قسمت را مدیریت می‌کنند. برای انتخاب دیده‌بان جدید هر یک از دیده‌بانان، گزینه‌ای را پیشنهاد می‌دهند و در مدت طولانی در مورد آن فرد تحقیق می‌شود، سپس رأی‌گیری انجام می‌گیرد و اگر نتیجه آرا قابل قبول باشد، انتخاب می‌شود؛ همچنین برای پایان دوره هر دیده‌بان، همین‌طور عمل می‌شود؛ بنابراین می‌توان گفت: انتخابات دیده‌بان‌ها درون‌گروهی است؛ هر دیده‌بان یک حق رأی دارد و هر دیده‌بان برای مدت ۴ سال انتخاب می‌شود؛ افرادی هستند که بعد از ۴ سال باز هم می‌توانند به خدمت خود ادامه دهند و این‌جا هم تعیین‌کننده، خود دیده‌بان‌ها هستند.

نقش دیده‌بانان در کنگره:

امور کنگره بر مبنای این اصل است که در همه‌حال بتوان سیستم را به بهترین شکل مدیریت کرد. منظور از تفکر آقای مهندس این بود که سیستم به یک فرد، وابسته نباشد؛ کنگره نگهبان دارد که باید کنگره و اعضای آن را حفظ کند تا انحراف به‌وجود نیاید؛ پس به‌گونه‌ای طراحی شد که سیستم هم به خود آقای مهندس و هم به شورای دیده‌بان‌ها متصل باشد. شورای ۱۴‌نفره دیده‌بانان، در رأس کنگره قرار دارند و قانون‌گزار هستند که تصمیمات را با هم می‌گیرند. اگر به هر دلیلی نگهبان حضور نداشته باشد، دبیر دیده‌بانان به‌جای نگهبان تصمیم می‌گیرد؛ در‌حقیقت دیده‌بان‌های کنگره۶۰، ستون‌هایی هستند که کنگره بر آن‌ها بنا شده‌ و هر دیده‌بان کار مربوط به خودش را انجام می‌دهد و در کار دیگری مداخله نمی‌کند. سیستم کنگره، شبیه به درختی می‌ماند که دیده‌بان‌ها حکم تنه آن را دارند و باید در مقابل هر طوفانی مقاومت کنند؛ یعنی تمام فشار بر روی شانه‌های دیده‌بانان است؛ اگر این سیستم با این نظم چیده نشده بود و زحمات آن‌ها نبود، کنگره دوام نداشت.

تقسیم‌بندی دیده‌بانان و اسامی آن‌ها:

۱- سرکار خانم آنی، اولین دیده‌بان همسفران خانم
۲- خانم آنی کماندار، دیده‌بان همسفران خانم
۳- آقای امین دژاکام، دیده‌بان جهان‌بینی و همسفران آقا
۴- آقای علی خدامی، دیده‌بان تحقیقات، لژیون ویلیام‌وایت و لژ‌یون‌های تازه تاسیس
۵- آقای اصغر منصوری دیده‌بان رابط شعب
۶- آقای علیرضا زرکش، دیده‌بان لژیون سردار
۷- آقای رضا ترابخانی، دیده‌بان راهنمایان کنگره‌۶۰
۸- آقای بابک لطفی، دیده‌بان روابط‌عمومی و OT
۹- آقای محمد‌صادق هدایت، دیده‌بان لژیون انضباطی
۱۰- آقای مجید سلامی، دیده‌بان امور مالی
۱۱- آقای احمد حکیمی، دیده‌بان ورزش
۱۲- آقای علی مجدیان، دیده‌بان مرزبانان
۱۳- آقای مهدی سنچولی، دیده‌بان پورتال
۱۴- آقای علی اشکذری، دیده‌بان پارک‌های ورزشی
۱۵- آقای مهدی صدیقی، دیده‌بان تازه‌واردین
۱۶- آقای بیل‌ویلیام‌وایت، دیده‌بان امور بین‌الملل

چرا دیده‌بانان هر سال باید از تمامی شعب بازدید کنند؟

دیده‌بانان باید در هفته دیده‌بان از کلیه شعب در سراسر کشور بازدید داشته باشند و این برنامه‌ریزی به‌گونه‌ای باشد که این بازدیدها متنوع صورت گیرد و اعضای کنگره با همه آن‌ها آشنا شوند، اگر در هر‌صورت نگهبان کنگره حضور نداشتند، دیده‌بان‌ها بتوانند با اعضای کنگره ارتباط برقرار کنند و مشکلی پیش نیاید. علت دیگر این‌که از نزدیک اوضاع شعب‌ را بررسی کرده و مشکلات آن‌ها را حل کنند.

رنگ شال دیده‌بانان و پیام این هفته:

این افراد شال سفید‌رنگ بر گردن دارند.  آقای مهندس در پیامی این‌گونه بیان کردند: دیده‌بانان ستون‌های کنگره‌۶۰ هستند که بنای کنگره بر شانه‌های آن‌ها استوار خواهد بود؛ بنابراین همه ما به آن‌ها احترام می‌گذاریم.

نتیجه‌گیری:
در سیستم بزرگ و منظم کنگره‌۶۰، افراد زیادی درحال خدمت‌کردن هستند و با نهایت دقت در پیشرفت آن، تلاش می‌کنند؛ افرادی که کمتر دیده و شناخته می‌شوند. تفکر خالق این نظام به‌گونه‌‌ای بوده که در ابتدای کار تمام جوانب را بررسی کرده و برای هرگونه مشکلی که شاید پیش بیاید، راه‌حلی یافته‌ و در اختیار دیگران گذاشته‌اند. دیده‌بانان و اموری که به آن‌ها مربوط می‌شود، کاملاً بازگوی این سخن است. بودن ۱۴ قانون‌گزار در مقاطع مختلف، نشانه‌ای از نظم دقیق و پایه‌های استوار کنگره می‌باشد.
همان‌طورکه گفته شد؛ دیده‌بانان تنه‌های قدرتمند این سیستم هستند که با قوانین و نظارت‌‌های درست در پیشرفت و جهانی‌شدن این روش، گام بر‌می‌دارند.

منابع: سایت کنگره۶۰

نویسنده و ویرایش: همسفر مهناز رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون چهارم)
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر فهیمه دبیر سایت
همسفران نمایندگی وکیلی یزد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .