مشارکت راهنما همسفر امالبنین (سیدی حلقههای آفرینش)
ما وقتی وارد این مسیر شدیم؛ باید بدانیم برای چه آمدهایم و چه مسئولیتی بر عهده داریم. ابتدا باید شرایط درست زندگی کردن را بیاموزیم. اگر قوانین الهی را رعایت کنیم، مسیر زندگیمان هموار میشود. انسان روشنفکر کسی است که امید میدهد، آگاهی کسب میکند و دیگران را نیز هدایت میکند. بعضی افراد تصور میکنند که، انکار خداوند نشانه روشنفکری است؛ در حالی که این افراد دچار گمراهیاند. خداوند پیامبران زیادی فرستاده است تا بگوید خوبی نیکوست و حیات در بُعدهای دیگری نیز ادامه دارد.
همه ما روزی به سرچشمه اصلی باز خواهیم گشت. انسان باید در این دنیا دانش و آگاهی کسب کند تا بتواند نفس خود را بشناسد و تربیت کند. فقط خداوند از درون ما باخبر است. نفس انسان است که به زندگی در جهان دیگر ادامه میدهد. پیامبران نیز در ابعاد دیگر رشد یافتهاند تا در این دنیا رسالتی بزرگ را به عهده بگیرند. ما هم باید به نقش و وظیفه خود در این بُعد آگاه باشیم؛ باید در مورد هدف خلقت، جایگاه خود در خانواده و جامعه بیندیشیم. این تفکر باعث میشود رفتارمان به سوی خوبی هدایت شود. حیات ما با مرگ پایان نمییابد؛ بلکه به گونهای دیگر ادامه پیدا میکند.
مشارکت همسفر یوکابد
موضوعی که مهم است، جهانبینی ما است؛ اینکه چه کار کنیم تا بهتر زندگی کنیم؟ ما این آموزشها را برای بهتر شدن زندگیمان میخواهیم و میتوانیم با تفکرمان، طوری زندگی کنیم که در آرامش باشیم. همه ادیان گفتهاند که زندگی دیگری وجود دارد، جهان پس از مرگ هست و خدایی هست. روشنفکر کسی است که به انسانها کمک کند و راهحلها را نشان دهد، نه کسی که انسان را به سمت تاریکی ببرد. روشنفکری، یعنی هدایت به سوی نور. هدف، زندگی کردن و حیات داشتن است. حیات، مثل یک کارخانه است و تمام موجودات هستی مانند کارکنان آن کارخانه هستند. برای اینکه درست زندگی کنیم و از زندگی لذت ببریم؛ باید قوانین را بهصورت اصولی بلد باشیم و آنها را رعایت کنیم. از دیدگاه ما، مرگ رفتن از اینجا است؛ اما تولدی دیگر است. این تولد میتواند خوب باشد یا بد و این بستگی به کارها و اعمال ما در این دنیا دارد؛ پس همهچیز بر مبنای عقل است. هرچه عقل قویتر باشد، کولهباری که با خود میبریم، غنیتر است؛ چون چیزی بهجز افکار و اندیشه را نمیتوانیم با خودببریم.
مشارکت همسفر زینب
موضوع بسیار مهمی که در این سیدی به آن پرداخته شده «جهانبینی» است؛ اینکه ما چه کارهایی انجام دهیم و چگونه بیندیشیم تا مسیر زندگیمان هموارتر و همراه با آرامش بیشتری باشد. این آموزشها به ما میآموزند چگونه زندگی کنیم تا در آرامش و تعادل قرار بگیریم در این سیدی به مسئله جهان پس از مرگ نیز اشاره شده و تأکید میشود که زندگی پس از مرگ ادامه دارد؛ بنابراین لازم است بیاموزیم، چگونه تفکر کنیم تا در این دنیا نیز زندگی آرام و سالمی داشته باشیم. برای اینکه عملکرد درستی در زندگی داشته باشیم؛ باید قوانین الهی را بشناسیم و آنها را بهدرستی به کار ببریم تا پس از مرگ، کولهباری غنیتر با خود به همراه داشته باشیم. در این سیدی آمده است که هرچه عقل ما قویتر باشد، کولهباری که با خود میبریم نیز غنیتر خواهد بود؛ چرا که چیزی جز افکار، اندیشه و اطلاعات با ما نخواهد رفت.
مشارکت همسفر امالبنین (د):
یکی از مسائل مهم در زندگی، جهانبینی ما است؛ یعنی نگرش و درکی که نسبت به جهان اطراف و خودمان داریم. اینکه بدانیم چرا به دنیا آمدهایم، بسیار حائز اهمیت است. آیا هدف، تنها رسیدن به موفقیتهایی مانند پزشک، مهندس یا فیلسوف شدن است؟ یا آنکه هدف نهایی، رسیدن به خالق و کشف معنای واقعی زندگی است؟ هدف اصلی ما "زندگی کردن" است؛ اما آنچه اهمیت دارد، کیفیت زندگی است؛ همانطور که آقای مهندس میگویند: «این تفکر و اندیشه ما است که تعیین میکند در رنج و سختی زندگی کنیم یا در رفاه و آرامش.» نمونهای از این نگرش را میتوان در ساختار کنگره۶۰ مشاهده کرد. اگر حضور در کنگره با نظم، تعهد و پیروی از اصول همراه باشد، قطعاً رهایی و حال خوش حاصل میشود؛ اما بینظمی، بیتوجهی بیبرنامه بودن، ما را دوباره به سوی تاریکیها بازمیگرداند.
تمام ادیان الهی و حتی بسیاری از مکاتب غیرالهی، به وجود جهانی پس از مرگ اشاره دارند. با این حال، برخی افراد که خود را روشنفکر میدانند، تنها به همین جهان باور دارند در حالیکه روشنفکری واقعی، یعنی راهنمایی انسان به سوی نور، آگاهی و روشنی نه سوق دادن او به ناامیدی و تاریکی. زندگی را میتوان به کارخانهای تشبیه کرد که همه موجودات در آن نقش دارند. انسان نیز در سه مرحله رشد میکند: کودکی، نوجوانی و بلوغ فکری. در مرحله بلوغ است که عقل انسان به تکامل میرسد و توانایی تصمیمگیریهای مهم را پیدا میکند. در نهایت، باید کولهبار خود را از دانش، تجربه، تفکر و دانایی پُر کنیم تا بتوانیم با آرامش و آگاهی، از این جهان عبور کنیم.
رابط خبری: همسفر نازنین مرزبان خبری
ويرايش: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون چهارم)
ارسال مطلب: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون چهارم)
همسفران نمایندگی سمنان
- تعداد بازدید از این مطلب :
154