English Version
This Site Is Available In English

کل جهان‌بینی روی مسئله دانایی و شناخت حس‌ها و پالایش آن‌ها استوار است

کل جهان‌بینی روی مسئله دانایی و شناخت حس‌ها و پالایش آن‌ها استوار است

«من به هر جمیعتی نالان شـــــدم
جفت بدحالان و خوش‌حالان شدم
هر کسی از ظن خود شد یار مـــن
از درون من نجســـت اســــرار من»

جهان‌بينى به معنای برداشت كلى ما نسبت به جهان و انسان است. هر انسانى، به ناچار داراى نوعى برداشت و نگرش از جهان است. تأثیر جهان بینی بر رفتار انسان طرز تلقى و برداشت او از جهان و حوادث آن، تأثير گسترده و عميقى بر رفتار وى مى‏‌گذارد. اگر آدمى دنيا را جاى خواب و خوراک بداند و مسكن، خوراک و پوشاک شعار و آرمان او باشد و در نهايت، رفاه مادى مقصدش باشد، امورى برايش ارزش مى‌يابد كه او را به آن مقاصد برساند و همه تلاش و همت او، صرف يافتن خوراک و پوشاک مى‏شود.

معيار سنجش ارزش وجودى و انسانى هر فردى، هدف او در زندگى است. اگر آدمى جهان را عرصه آزمايش براى رشد، تكامل و رسيدن به درجه انسان كامل و مقام لقاى پروردگار بداند، مسائل ديگرى برايش ارزشمند شده و تلاش و كوشش او نيز متوجه آن هدف والا می‌شود؛ بنابراين نوع برداشت انسان از جهان و انسان، تأثير مستقيمى بر رفتار او دارد.

جهان از سرچشمه‌ه‏اى پر فيض منشأ گرفته و پوچ و بى‏ هدف به وجود نيامده است؛ بلكه با نظم و حسابى دقيق به سوى هدفى روشن روان است و آفريدگار جهان با علم و دانش بيكرانش سراسر آن را زير نظر دارد.

انسانی که در صراط مستقیم حرکت می‌کند، دنيا را گذرگاه خود مى‌داند كه به دنبال هدفى والا و ارزشمند از آن عبور مى‏‌كند و مى‏خواهد در پهنه گسترده دنيا توشه راه درازى را كه تا مقصد در پيش روى دارد را تهيه و با توشه تقوا و عمل صالح به سوى خداوند حركت كند. او در تلاشى پيگير، از هر امرى در جهت رشد خويش بهره گرفته و نعمت و بلا را نردبان رشد خود مى‏سازد و از سرچشمه‏اى پر فيض منشأ گرفته و پوچ و بى‏هدف به وجود نيامده است.

در کنگره۶۰ در جزوه جهان‌بینی نوشته آقای امین دژاکام که دیده‌بان آموزش و جهان‌بینی کنگره۶۰ هستند بسیار عالی جهان‌بینی شفاف‌سازی شده است. در این نوشتار دانایی و قدرت تشخیص ماهیت خواسته‌ها تعریف شده است. هر انسانی دارای خواسته‌های متعدد و گوناگون است و این دانایی است که تشخیص می‌دهد کدام خواسته درست یا به عبارتی معقول و کدام خواسته نادرست یا نامعقول است.

در ادامه جزوه جهان‌بینی، ظرفیت و دانایی افراد را با استخر آب مقایسه می‌کند. هرچه ظرفیت ما بیشتر باشد، استخر ما بزرگ‌تر خواهد بود و طبیعتاً هرچه استخر بزرگ‌تر باشد، آب بیشتر که همان دانایی بیشتر است در آن جای می‌گیرد. تمیز یا کثیف بودن آب داخل استخر کیفیت دانسته‌های ما را نشان می‌دهد. انسان‌هایی که حس‌های پالایش‌ یافته، لطیف و پاکی دارند، کوچک‌ترین آلودگی و ناخالصی را متوجه می‌شوند. استخری که پر از آشغال و ناخالصی است اگر یک کیسه زباله هم به آن اضافه شود کسی متوجه آن نمی‌شود یا به عبارتی کسی که حس‌هایش آلوده شد، اگر آلودگی بیشتری به آن نیز اضافه شود متوجه آن نمی‌شود و اصلاً معیاری برای تشخیص ندارد. برای بزرگ شدن ظرف باید استخر ما نیز بزرگ شود. استخر بزرگ با آب کم قابل شنا کردن نیست. بعضی از انسان‌ها، انسان‌های بزرگی هستند، ظرف بزرگی دارند؛ اما انرژی کمی دارند و کاری از دستشان بر نمی‌آید. بعضی از انسان‌ها ظرف کوچکی دارند؛ اما پر آب است، خیلی فعال و پرکاربرد هستند.

کل جهان‌بینی روی مسئله دانایی و شناخت حس‌ها و پالایش آن‌ها استوار است. انسان با شناخت و پالایش حس‌ها می‌تواند خودش را از تاریکی‌ها نجات دهد و جهانی زیبا سرشار از آرامش و صلح را ببیند.

رابط خبری: همسفر پروانه مرزبان خبری بوستان ولایت
نویسنده: همسفر معصومه از نمایندگی پاکدشت (ورزشبان والیبال)
ویراستاری و ارسال: راهنمای تازه‌واردین همسفر الهه دبیر سایت از نمایندگی ملاصدرا
گروه ورزش همسفران کنگره۶۰

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .