English Version
This Site Is Available In English

جهل و تعصب دشمن حقیقت است

جهل و تعصب دشمن حقیقت است

هشتمین جلسه از دوره پنجم سری کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران نمایندگی صبا به استادی ، همسفر رضوان، نگهبانی همسفر سیاره و دبیری همسفر ناهید با دستور جلسه «جهان‌بینی 1و 2» روز سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه، سال  ۱۴۰۴ راس ساعت ۱۶ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:

قبل از ورود به بحث جلسه، روز معلم را به همه‌ معلمان این سرزمین، به‌ویژه آقای مهندس دژاکام، استاد امین، و تمام راهنمایان عزیز کنگره ۶۰، به‌خصوص راهنمایان با عشق و محبت شعبه‌ صبا تبریک عرض می‌کنم. امیدوارم همواره صبر، آرامش و نور هدایت در زندگی‌تان جاری باشد.

دستور جلسه امروز جهان‌بینی است. جهان‌بینی علم گسترده‌ای است؛ که ما در کنگره تنها بخشی از آن را با نام جهان‌بینی کاربردی آموزش می‌گیریم. استاد امین با مهارت و هوشمندی بسیار، جزوه‌های جهان‌بینی را تدوین کرده‌اند و آن‌ها را به زبانی ساده و قابل فهم در اختیار ما قرار داده‌اند.

اگر بخواهم ساده بگویم، جهان‌بینی یعنی شناخت ما از جهان بیرون و درون خودمان. شناخت اولیه ما نسبت به هستی از طریق حس به ما منتقل می‌شود؛ اما این تنها شروع کار است. با افزایش دانایی و آگاهی، شناخت ما از جهان عمیق‌تر و کامل‌تر خواهد شد؛ البته باید بدانیم، که جهان‌بینی افراد باهم متفاوت است؛ زیرا هرکس با دیدگاه و از زاویه خاص خودش به دنیا نگاه می‌کند.

در کنگره۶۰ آموزش جهان‌بینی کاربردی، برای درمان تخریب‌ها و وابستگی‌های کاذب استفاده می‌شود، که اعتیاد و مواد مخدر یکی از آن‌ها می‌باشد؛ چراکه ما همسفران هم تخریب‌هایی داریم که با کمک آموزش‌های جهان‌بینی می‌توانیم از آن‌ها عبور کنیم.

با یک مثال ساده می‌گویم، جهان هستی مانند صفحه‌ بزرگ به پهنا بی‌نهایت است. حس ما مثل نور یک چراغ قوه‌ است؛ که به هر قسمت از صفحه بتابد آن قسمت را روشن می‌کند و مثلث دانایی ما به روی بخش روشن این صفحه قرار می‌گیرد. موضوعاتی که داخل مثلث دانایی قرار گرفته همان بخشی از جهان است که ما آن را شناختیم و آن‌چه در مثلث دانایی مؤثر قرار گرفته، مسائلی از زندگی ما است که ما قادر به حل آن هستیم.

آن‌ها که خارج از مثلث است موضوعاتی است؛ که ما فقط با حس خود آن را دریافت کرده‌ایم؛ اما با آموزش و آگاهی این موضوعات داخل مثلث دانایی وارد می‌شوند و بخش تاریک صفحه هستی بخشی از کائنات است؛ که ما هیچ درکی از آن نداریم و آن موضوعاتی که روی مرز مثلث قرار دارند، همان شک‌ها، تردیدها، سردرگمی‌ها و مشکلاتی هستند که گرفتار چرخه تکرار آن‌ها شده‌ایم و  در چنین مواقعی باید موقتا آن مشکل را رها کنیم.

جهان‌بینی درونی، از جسم و صورپنهان ساخته شده است. جسم‌ را اگر خوب بشناسیم‌؛ می‌توانیم خوب از آن مراقبت کنیم، زندگی کردن، تفکر کردن ، آموزش گرفتن با یک جسم سالم به مراتب خوشایندتر از یک جسم معیوب است. حالا تصور کنید مسافرهای ما با آن جهان‌بینی افیونی و آن همه تخریب که سال‌ها به جسم‌شان وارد شده چطور می‌خواهند آموزش بگیرند، باید اول جسم خود را به یک تعادل نسبی برسانند؛ تا بعد از آن بتوانند با آموزش‌ها جهان‌بینی خود را تغییر بدهند.

سه عنصر اصلی صور پنهان عقل، نفس و روح است. عقل ما مانند یک قاضی درونی است که حکم صادر می‌کند؛ ولی حکم آن به پیام‌هایی که می‌گیرد، بستگی دارد؛ اگر حس‌های خوب به آن برسد، فرمان‌های خوب صادر می‌کند؛ اما اگر حس‌های منفی وارد عقل شود آن وقت عقل حکم اشتباه صادر می‌کند. این‌جا دانایی مثل یک نگهبان می‌ماند، جلوی هجوم حس‌های تاریک را می‌گیرد؛ تا عقل بتواند درست تصمیم بگیرد.

نفس، در حقیقت خود ما هستیم، همه ویژگی‌های ما، شخصیت ما و رفتارهایی که از خود نشان می‌دهیم، را شامل می‌شود. نفس از تعداد زیادی  ذرات ریز تشکیل شده است: عشق، کینه، بخشش، صداقت و بخش روحانی وجود ما مثل: عبادت، نیایش سپاسگزاری، هرکدام یک ذره‌ از نفس هستند. نفس ذاتا در جستجوی نور درونی است (همان کمال‌گرایی انسان) تربیت این ذرات، نفس را ارتقا می‌دهد و به نقطه روشن درون انسان نزدیک می‌کند.

وقتی نفس به مرحله‌ای برسد که بتواند از ضمیر ناخودآگاه، الهامات و القائات برای رشد و تکامل خود کمک بگیرد و به اصطلاح به نفس مطمئنه نزدیک شود؛ آن موقع آماده‌ است؛ تا به سمت نقطه روشن درون خود که از جنس خدا است (روح) برود و آن زمان است که نور خدا در انسان آشکار می‌شود.

سخن آخر این‌که اگر بخواهیم حقیقت هر موضوعی را بفهمیم، اول باید تعصب و جهل را کنار بگذاریم و بعد از آن با حس سالم و نگرش درست نگاه کنیم. در غیر این صورت حقیقت؛ حتی اگر در یک قدمی ما هم باشد؛ نه آن را می‌بینیم نه می‌شنویم.

 

تایپ : همسفر مهدیه رهجو راهنما همسفر زهرا ( لژیون چهارم)

عکاس: همسفر الناز رهجو راهنما همسفر افسانه (لژیون سوم)

ویراستاری و ارسال: همسفر مریم لژیون اول ( نگهبان سایت)

همسفران نمایندگی صبا

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .