جلسه سوم از دوره ششم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره60 نمایندگی شوشتر با استادی ایجنت همسفر مرضیه، نگهبانی همسفر الهام و دبیری همسفر مهناز با دستور جلسه «جهانبینی 1و 2» روز دوشنبه 15 اردیبهشتماه 1404 ساعت 15:00 آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
خدا را شاکرم که بار دیگر این فرصتی به من داده شد تا در این جمع حضور پیدا کنم. امروز با دیدن چهرههای شاداب شما، دلم جانی تازه گرفت. نشستن در این جمع، لذتی وصفناپذیر و آرامشی عمیق دارد. وقتی به چهرهها نگاه میکنم میبینم که هنوز شادابی درون در برخی از آنها شکوفا نشده است، از صمیم قلب برایشان دعا میکنم تا آنها نیز طعم این شادمانی را بچشند و چهرههایشان مانند بقیه خندان و پر از امید شود. از همسفر الهام نگهبان جلسه سپاسگزارم که این فرصت را در اختیار من قرار دادند تا در این جایگاه خدمت کنم. همچنین از آقای مهندس تشکر میکنم که چنین بستری را برای ما فراهم کردهاند.
در این میان صحبت خاک و تعطیلی بود با خود فکر میکردم که اگر کنگره نبود، حتی همین چند ساعت را هم نمیتوانستم از روزمرگی جدا شوم. بدون کنگره زندگی من خلاصه میشد به کار کردن، خوردن، خوابیدن، شستن و غذا پختن، واقعاً اگر کنگره را از زندگیام حذف کنم، چیزی جز این باقی نمیماند.
کنگره همان چیزی است که باعث میشود من به سمت هدفم حرکت کنم، باعث میشود زندگیام از سایرین متمایز شود، به همین دلیل هزاران بار خدا را شکر میکنم که این بستر ارزشمند وجود دارد و از خداوند برای آقای مهندس آرزوی سلامتی میکنم. امیدوارم این بستر همواره پایدار بماند تا ما بتوانیم در آن آموزش بگیریم و رشد کنیم.
تغییراتی که در شعبه ایجاد شده را تبریک میگویم. شعبه کمکم بزرگ میشود و این نوید آمدن نفسهای بیشتری به سمت نور است. دستور جلسه این هفته جهانبینی 1 و 2 است. همانطور که همه میدانیم استاد جهانبینی در کنگره 60 استاد امین است که دو جزوه جهانبینی 1 و 2 را تألیف کردهاند. جهانبینی در کنگره60 کاربردی است، زیرا هر چیزی که در این جزوات وجود دارد میتوانیم در زندگی خود استفاده کنیم و به کار ببریم.
این مطالب مانند سایر مطالب نیستند که فقط نوشته شوند و بعد از خواندن هیچ استفادهای نتوانیم از آنها ببریم و بعد از مدتی فراموش شوند، این دو جزوه کاربردی هستند. دلیل اینکه آدم مطالب دیگر را فراموش میکند غیر کاربردی بودن آن است. آموزشهای جهانبینی در کنگره60 محدود به این دو جزوه نیستند. همه ما در طول هفته یک بار با سیدی، یک بار با صحبتهای روز چهارشنبه، هر هفته حداقل یک ساعت و نیم در معرض آموزشهای جهانبینی قرار میگیریم.
تعریفی که از جهانبینی در جزوه آمده، این است که جهانبینی دو بخش دارد: جهانبینی درون و جهانبینی بیرون. جهانبینی درون همان دریافت، ادراک و برداشت ما نسبت به خودمان است و جهانبینی بیرون دریافت ما از جهان هستی است. این تعریفی است که در جزوه آمده است، اما آخرین تعریفی که آقای مهندس برای ما از جهانبینی ارائه دادند این بود که ما این آموزشها را یاد میگیریم تا بدانیم چگونه زندگی کنیم و به خودمان صدمه نزنیم.
حالا این جهانبینی به چه دردی میخورد؟ آیا من جهانبینی را یاد میگیرم که دیگر در زندگی مشکلی نداشته باشم؟ یا بتوانم همه مشکلات را حل کنم؟ اصلاً چنین چیزی نیست. ما که در کنگره60 هستیم، میدانیم که هیچ لحظهای در زندگی نیست که مشکلات وجود نداشته باشند؛ پس من جهانبینی را برای چه یاد میگیرم؟ یاد میگیرم که زمانی که به مشکلی برخوردم، بتوانم یک تحلیل درستی از آن داشته باشم، آرامشم را حفظ کنم، تعادلم به هم نخورد و رفتاری را داشته باشم که کمتر برای من مشکل ایجاد شود. آموزشهای جهانبینی برای همین است.
وقتی که وارد کنگره60 میشوم، مثلث درمان را برای من توضیح میدهند. شاید این سوال به ذهن برسد که مثلث درمان که شامل جسم، روان و جهانبینی است چگونه میتواند برای همسفری چون من که سابقه مصرف مواد مخدر ندارم کارآمد باشد؟ در پاسخ باید گفت: هر یک از این اضلاع نقشی اساسی در ایجاد تعادل و آرامش در زندگی ایفا میکنند. اگر چه من مصرفکننده نبودهام، اما فقدان جهانبینی صحیح در مواجهه با مشکلات، منجر به آسیب روانی و در نهایت، بروز اختلالات جسمی در من شده است.
شاید جالب باشد بدانید، بسیاری از همسفران که وارد کنگره میشوند، با مشکلات و بیماریهای جسمی بیشتری نسبت به مسافران دست و پنجه نرم میکنند. در حالی که مسافران عمدتاً درگیر عوارض ناشی از مصرف مواد هستند، همسفران اغلب به دلیل عدم تعادل روانی و فقدان نگرش صحیح به زندگی، دچار مشکلات جسمی متعددی میشوند. این امر گواهی بر این است که جهانبینی در سطوح مختلف زندگی کاربرد دارد.
همانطور که هر سیدی آموزشی در کنگره، از دریچهای خاص به مسائل مینگرد، حتی سیدیهای فنی که به ظاهر ارتباطی با جهانبینی ندارند میتوانند با ارائه اطلاعاتی ارزشمند، ذهنیت و تفکر ما را نسبت به مسائل تغییر داده و در نتیجه به اتخاذ تصمیمات درستتر یاری رسانند.
اگر بخواهیم از نظر جهانبینی به مقوله اعتیاد بنگریم در مییابیم که پیش از ورود به کنگره زندگی بسیاری از ما همسفران آکنده از مشکلات و ناامیدی بود و به تعبیر بسیاری به جهنمی سوزان شباهت داشت؛ اما بعد از ورود به کنگره و بهرهمندی از آموزشهای آن نگرش ما به زندگی و اعتیاد تغییر کرد.
همین آموزشها هستند که باعث میشوند همسفری که روزی از زندگی خود ناراضی بود و آن را به جهنم تشبیه میکرد، با تمام وجود در جهت کمک به مسافر خود برای رهایی از دام اعتیاد تلاش کند. این تغییر نگرش ناشی از تأثیرات عمیق آموزشهای جهانبینی است. جهانبینی در جنبههای مختلف زندگی ما کاربرد دارد.
جهانبینی به من میآموزد که چگونه با اطرافیانم، خانواده، دوستان و آشنایان تعامل داشته باشم تا از بروز مشکلات جلوگیری کنم. این علم، جایگاه مرا در جهان هستی به من نشان میدهد و به من میگوید که اگر مشکلی دارم ریشه آن در کجاست و به کجا باید بروم. همین آگاهیها، سبب آرامش خاطر من میشوند.
حقیقت این است که زندگی دستخوش تغییر خاصی نشده است. آنچه تغییر کرده نگرش من نسبت به جهان هستی است. زمانی من این زندگی را نمیخواستم، اما امروز از لحظه لحظه آن لذت میبرم و دلم نمیخواهد به پایان برسد. روزی با مسافرم مشکل داشتم، اما امروز دلم برایش تنگ میشود، حتی اگر برای مدت کوتاهی از خانه بیرون برود.
تجربه شخصی من نشان میدهد که جهانبینی نقطه تحمل مرا در برابر مسائل و مشکلات زندگی بالا برده. مسائلی که پیش از این آزارم میداد، دیگر برایم آزاردهنده نیستند و تلاش میکنم آرامش خود را با دیگران سهیم شوم. روزی شاید برایم مهم نبود که دیگران چه حالی دارند و تنها به فکر حل مشکلات خود بودم و میگفتم کل گر طبیب بودی سر خود دوا میکردی؛ ولی امروز دغدغه اصلی من کمک به دیگران و سهیم شدن در شادیهای آنان است. این تحول همه از برکت آموزشهای جهانبینی است.
در پایان از خداوند متعال برای استاد امین، استاد جهانبینی، سلامتی و طول عمر خواستارم و امیدوارم برکت خدمت ایشان، همواره در زندگیشان جاری باشد. ایشان، پیش از آنکه نکتهای را به ما بیاموزند، خود آن را تجربه کرده و به آرامش رسیدهاند. امروزه هر کس که در کنار استاد امین قرار میگیرد، به وضوح تفاوت ایشان را با سایرین درک میکند و این تفاوت ناشی از نوع نگاه و جهانبینی ایشان است. امیدوارم من نیز بتوانم از این آموزشها بهرهمند شوم و با تفسیر درست مسائل به آرامش دست یافته و از زندگی لذت ببرم.

مرزبانان کشیک: همسفر فاطمه و مسافر جلیل
عکاس: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر مرضیه( لژیون اول )
تایپیست: همسفر الناز رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون اول)
ویرایشو ارسال: همسفر زینب نگهبان سایت
همسفران نمایندگی شوشتر
- تعداد بازدید از این مطلب :
468