ششمین جلسه از دوره ششم سری کارگاههای آموزشی خصوصی کنگره ۶۰ نمایندگی رضوی ویژه مسافران با استادی راهنمای تازه واردین مسافر مجید، نگهبانی مسافر اکبر و دبیری مسافر مصطفی با دستور جلسهٔ (جهانبینی ۱ و ۲) در روز سهشنبه شانزدهم اردیبهشتماه سال هزار چهارصد و چهار ساعت ۱۷:۰۰ آغاز بکار کرد.
خلاصه سخنان استاد:
سلام دوستان مجید هستم یک مسافر.
از راهنمای محترم مسافر حسن و گروه مرزبانی که فرصت خدمت و آموزشگرفتن را به من دادند، سپاسگزارم.
مقولهٔ جهانبینی بسیار کاربردی و پرمحتوا است.
آقای مهندس که در سال ۷۵ به روش DST درمان شدند، تنها حلقهٔ مفقود شده در درمان اعتیاد را بحث جهانبینی شناختند و آن را وارد پروسهٔ درمان اعتیاد کردند. مثلث درمان که در کنگره ارائه شده است، شامل سه ضلع جسم، روان و جهانبینی است. ابتدا برایآنکه قادر به بررسی موضوعی باشیم، باید اطلاعات کاملی در آن زمینه داشته باشیم. اعتیاد زمانی درمان شد که معنا و مبنای آن مشخص گردید، اعتیاد یعنی جایگزینی مواد مخدر بهجای مواد شبه افیونی درونی اما این مواد بیرونی تنها به جسم ما آسیب نمیرسانند؛ بلکه علاوه بر جسم، روان، ذهن و افکار ما را تحتالشعاع قرار میدهند. اگر اثر مواد تنها در مقولهٔ جسم ما بود، شاید هر کدام از ما بارهاوبارها ترک میکردیم؛ اما اینگونه نیست.
چرا در کنگره ۶۰ درمان صورت میگیرد؟ یکی از علل آن توجه به ضلع جهانبینی است. مواد مخدر از دیوارهای به نام سد خونی مغز عبور میکند. برای درمان ضلع جهانبینی بهترین کار شرکت در جلسات کنگره، نوشتن سیدیها است. برای من دو موضوع جذابیت داشت، یکی تصاویر کتاب ۶۰ درجه که برایم نامفهوم بود و دیگری جملهای تحت عنوان اول ندانی را بدان تا بدانی را بدانی، بود. زمانی برایم معنیدار شد که توانستم جهانبینی را هضم کنم. روش دیاستی هنوز هم مورد تردید برخی افراد میباشد. ولی جهانبینی علاوه بر در درمان اعتیاد به درمان نیکوتین و اضافهوزن نیز کمک میکند. پس توجه به جهانبینی در کنار سیدیهای کنگره بسیار حائز اهمیت است.
در جزوات جهانبینی استاد امین به مبحث صور پنهان و آشکار انسان میپردازند و اینکه جهانبینی ما در دو جبهه است جهانبینی درون و بیرون. جهانبینی درون که مبحث اصلی میباشد شامل صور آشکار و صور پنهان میباشد. صور آشکار را میتوانیم با پنج حس ظاهریمان، درک کنیم؛ اما صور پنهان که در درمان اعتیاد مهمترین هستند.
در مورد قلعه عقل و تعریف نفس، حس و خواستههای معقول و نامعقول و در ادامه در مورد مثلث جهالت که دقیقاً مقابل مثلث دانایی قرار میگیرد، صحبت میشود. در مثلث دانایی بحث تفکر، تجربه و آموزش است و در مثلث جهالت ناامیدی، ترس و منیت بررسی میشود. منیت مهمترین عاملی است که باعث میشود که یک فرد در کنگره آموزشپذیر نباشد. یکی از خوبیهای کنگره این است که افکار و اعمال ما نسبت به زمانی که مواد مصرف میکردیم و در کنگره نبودیم، تغییر میکند و قابلمقایسه نیست. یعنی ما در کنار اینکه جسم را به تعادل میرسانیم، آموزش میگیریم برای یک زندگی بهتر. جهانبینی روی ادراک و احساس ما نسبت به محیط پیرامون نیز تأثیر میگذارد.
از تمام شما عزیزان سپاسگزارم.

تصویربردار: مسافر محمد لژیون یکم
تایپ و ویرایش: مسافر رامین لژیون یکم
ارسال خبر: مسافر حسن لژیون دوازدهم
مرزبان خبری: مسافر رضا
نمایندگی رضوی مشهد
- تعداد بازدید از این مطلب :
98