English Version
This Site Is Available In English

جهان‌بینی تغییر نگاه ما به خود، اطرافیان و جهان پیرامون‌ ماست.

جهان‌بینی تغییر نگاه ما به خود، اطرافیان و جهان پیرامون‌ ماست.

جلسه ششم از دوره هجدهم کارگاه‌های آموزشی خصوصی همسفران کنگره60، نمایندگی شیروان با استادی راهنما همسفر فاطمه، نگهبان  همسفر محبوبه و دبیر موقتی همسفر اعظم با دستور جلسه «جهانبینی 1 و 2 » روز دوشنبه 15 اردیبهشت ‌ماه 1404 ساعت 16:00 آغاز به کار کرد.

از نگهبان محترم سپاسگزارم که این فرصت را در اختیار من قرار دادند تا بتوانم در جمع شما عزیزان حضور داشته باشم و خدمت کنم. بسیار خوشحالم که خداوند این اجازه را به من داد تا بار دیگر در کنگره باشم، آموزش بگیرم و در کنار شما، حال خوش را تجربه کنم.

دور بودن از کنگره حس بسیار سنگینی است؛ حسی که گویی چیزی در درون انسان کم است و نبود آن، فشار زیادی را به دل و جان وارد می‌کند. اما خدا را شکر می‌کنم که اکنون دوباره در این مسیر نورانی قرار گرفته‌ام.

در ارتباط با موضوع جهان‌بینی ۱ و ۲ باید بگویم، از همان روزهای آغازین ورودم به کنگره، این دو منبع برایم بسیار دلنشین و الهام‌بخش بودند. شاید بیش از صد بار آن‌ها را خوانده باشم، چرا که از همان ابتدا جذب مفاهیم آن‌ها شده‌ام. امروز نیز افتخار دارم که در این زمینه با شما صحبت کنم.

همه‌ی ما به اهمیت جهان‌بینی پی برده‌ایم؛ چراکه بخشی جدانشدنی از پکیج آموزشی کنگره است. از روز اول، تاکید می‌شود که مطالعه‌ی این منابع ضروری‌ست. پیش از ورود به کنگره، حتی نمی‌دانستیم جهان‌بینی یعنی چه. اما در این آموزش‌ها، یاد می‌گیریم که جهان‌بینی، یعنی تغییر نگاه ما به خود، اطرافیان و جهان پیرامون‌مان.

ما تا پیش از این، خود را صرفاً ترکیبی از پوست و گوشت و استخوان می‌دانستیم؛ آمده‌ایم، بی‌هدف زندگی می‌کنیم و خواهیم رفت. اما در جهان‌بینی می‌آموزیم که چنین نیست. حتی خانواده‌هایی که در آن‌ها متولد شده‌ایم، حاصل انتخاب خود ما بوده‌اند. پس نباید سطحی به زندگی نگاه کنیم.

در جزوات جهان‌بینی، مطالبی چون چیستی؟ دانایی، مثلث دانایی، و تعریف دانایی مؤثر مطرح می‌شود. دانایی صرف، زمانی ارزشمند است که تبدیل به دانایی مؤثر شود؛ یعنی دانشی که در زندگی‌مان جاری گردد. متأسفانه بسیاری از ما جهان‌بینی را حفظ کرده‌ایم، اما به کار نمی‌بریم. جهان‌بینی کاربردی، یعنی همان داناییِ به‌کار رفته در عمل، حرف زدن آسان است؛ اما آیا آنچه می‌گوییم را زندگی می‌کنیم؟

استاد امین، برای درک بهتر مفاهیم، از مثال‌های فراوان استفاده می‌کند؛ چراکه مفاهیم جهان‌بینی گاه بسیار عمیق‌اند و درک آن‌ها نیازمند لمس قلبی‌ست، نه صرفاً مطالعه‌ی ظاهری. او درباره‌ی صور آشکار و پنهان انسان سخن می‌گوید. صور آشکار، همان اجزای فیزیکی ما هستند: قلب، مغز، دست، پا و... اما صور پنهان، بخش اصلی و نادیدنی وجود ماست؛ چیزهایی چون نفس، عقل، روح و انرژی که درک آن‌ها به تفکر و تأمل بیشتری نیاز دارد.

در این آموزش‌ها می‌آموزیم که ابتدا باید درک درستی از خودمان داشته باشیم؛ احساسات‌مان را بشناسیم و بدانیم چه دریافت‌هایی از جهان داریم. آنگاه می‌توانیم با دیگران ارتباطی عمیق‌تر برقرار کنیم. آیا تا به حال با دقت به طبیعت نگریسته‌ایم؟ درختی که میوه می‌دهد، سایه می‌افکند، هوا را تصفیه می‌کند و همه‌ی این‌ها را بی‌چشم‌داشت انجام می‌دهد. او برای دیگران مفید است. پس ما نیز باید ببینیم چه نگاهی به اطرافمان داریم و چگونه می‌توانیم خدمت‌گزار باشیم.

امیدوارم توانسته باشم گوشه‌ای هرچند کوچک از مفاهیم عمیق جهان‌بینی ۱ و ۲ را بیان کرده باشم. بارها و بارها این جزوات را بخوانید. حتی اگر بار بیستم است که می‌خوانید، باز هم بار بیست‌و‌یکم را بخوانید. هر بار، نکته‌ای نو در دل آن خواهید یافت.

در ادامه مسئول کارت جدید از مسئول قبلی تقدیر به عمل آورد:

مرزبانان کشیک: همسفر سهیلا  و مسافر علیرضا
تایپ و نگارش: همسفر پریسا رهجوی راهنما همسفر نسرین (لژیون دوم)
ویراستاری و ارسال: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر نسرین (لژیون دوم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی شیروان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .