English Version
This Site Is Available In English

نفس، تعیین‌کننده‌ی موجودیت انسان در ظاهر و باطن است و دارای خواسته‌هایی‌ست

نفس، تعیین‌کننده‌ی موجودیت انسان در ظاهر و باطن است و دارای خواسته‌هایی‌ست

جلسه چهارم از دور دوازدهم کارگاه‌های آموزشی خصوصی نمایندگی ایران کنگره۶۰ با استادی همسفر ولی، نگهبانی مسافر بیژن و دبیری همسفرپیمان  با دستور جلسه " جهان‌بینی ۱ و ۲" یکشنبه 14 اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۷ آغاز به کار کرد.

سخنان استاد:

سلام دوستان، ولی هستم، یک همسفر.
ابتدا از راهنمای خوبم، آقای حامد، تشکر می‌کنم که اجازه دادند در این جایگاه آموزش ببینم.
دستور جلسه این هفته، «جهان‌بینی ۱ و ۲» است. استاد امین، جهان‌بینی را مانند الفبای یک زبان می‌دانند؛ همان‌طور که برای یادگیری یک زبان باید ابتدا الفبای آن را یاد بگیریم، برای درک درست از زندگی نیز باید جهان‌بینی را بیاموزیم.

برای ساختن یک بنا، باید فونداسیون یا زیرسازی محکمی وجود داشته باشد. اگر فرض کنیم می‌خواهیم ساختمانی بسازیم، در صورتی که فونداسیون آن محکم نباشد، ساختمان به‌زودی فرو می‌ریزد؛ اما اگر زیرساخت و ستون‌های آن استوار باشد، سالیان سال پابرجا خواهد ماند.

جزوه‌های جهان‌بینی ۱ و ۲ به ما می‌آموزند که چگونه به جهان درون، جهان بیرون و جهان هستی نگاه کنیم. اگر نگرش و حس ما نسبت به دنیا مثبت باشد، حالمان خوب می‌شود، در فرکانس مثبت قرار می‌گیریم و در مسیر درست زندگی حرکت می‌کنیم. اما اگر نگرش و حس ما منفی باشد، از مسیر درست خارج می‌شویم، حالمان بد می‌شود و در نهایت در فرکانس منفی قرار خواهیم گرفت.

استاد امین، تعریف «نفس» را این‌گونه بیان می‌کنند: نفس، تعیین‌کننده‌ی موجودیت انسان در ظاهر و باطن است و دارای خواسته‌هایی‌ست؛ خواسته‌های معقول و نامعقول. خواسته‌های معقول، کارهای خوب، مثبت و ارزشمند هستند و خواسته‌های نامعقول، کارهای بد، منفی و ضد ارزش به شمار می‌روند.

مراحل نفس به سه بخش تقسیم می‌شود:

1. نفس اماره (فرمان‌دهنده): فرد در این مرحله هر کاری را بدون نگرانی یا پشیمانی انجام می‌دهد؛ حتی اگر آن کار، ناپسند و ضد‌ارزشی باشد.
2. نفس لوامه (سرزنش‌گر): در این مرحله، اگر فرد کار نادرستی انجام دهد، پشیمان شده و خود را سرزنش می‌کند.
3. نفس مطمئنه: کامل‌ترین مرحله نفس است. اگر فرد بتواند از مرحله نفس لوامه عبور کند، به نفس مطمئنه می‌رسد.

در مورد مثلث دانایی نیز استاد امین می‌فرمایند: که سه ضلع این مثلث عبارت‌اند از: تجربه، تفکر و آموزش. در مقابل آن، مثلثی دیگر به نام مثلث جهالت وجود دارد که اضلاع آن عبارت‌اند از: ترس، منیت و ناامیدی. این دو مثلث در تضاد با یکدیگر هستند. ترس باعث می‌شود تفکر نکنیم، منیت مانع آموزش گرفتن می‌شود و ناامیدی، جلوی تجربه‌ کردن را می‌گیرد.
در جزوه جهان‌بینی از تمثیل‌هایی هم استفاده شده است. به‌عنوان مثال، مدل پیشنهادی برای نفس تحت عنوان شهر وجودی در کتاب «۶۰ درجه» و مدل قلعه عقل به‌خوبی توضیح داده شده‌اند.

جسم انسان نیز به دو بخش تقسیم می‌شود:
صور آشکار
صور پنهان
بسیار سپاسگزارم که به مشارکت من گوش دادید.

مراسم اهدایی شال و پیمان مرزبانان جدید

مرزبان کشیک: مسافر کمال
تایپ، عکس وویراستاری: مسافر ولی لژیون هفتم
ارسال: مسافر محمد لژیون یکم
نمایندگی ایران
 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .