جلسه ششم از دوره پانزدهم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی جواد گلپایگان به استادی اسیستانت رابط همسفر مرجان، نگهبانی همسفر مهری و دبیری همسفر حکیمه با دستور جلسه «جهانبینی ١و٢» روز یکشنبه ١۴ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ ساعت ١٧:۰۰ آغاز به کار کرد.

خلاصه سخنان استاد:
خداوند بزرگ را شکر میکنم که امروز سعادت خدمت در نمایندگی جواد گلپایگان نصیبم شد و از این بابت بسیار خوشحال هستم؛ انشاءالله که با یکدیگر جلسه خوبی داشته باشیم و بتوانیم از تجربیات همدیگر استفاده کنیم. دستور جلسه این هفته راجعبه جهانبینی ۱و۲ است.
قبل از شروع بحث، ممکن است اشخاصی در جمع ما حضور داشته باشند که در ابتدای سفر اول یا جزء تازهواردین باشند و اطلاع چندانی در مورد این موضوع نداشته باشند؛ بنابراین در ابتدای سخنم باید بگویم که تفاوت کنگره۶۰ با بقیه سازمانهای مردم نهاد در این است که کنگره۶۰ مثلثی را برای درمان اعتیاد ترسیم میکند که شامل سه ضلع: جسم، روان و جهانبینی میشود؛ درحالیکه شما کمتر سازمان مردم نهادی را میشناسید که بتواند چنین مثلثی را برای درمان اعتیاد متصور شود و درباره تمام این اضلاع صحبت کند و معتقد باشد که شرط لازم برای درمان اعتیاد این است که تمام این اضلاع باید با یکدیگر به تعادل برسند. امروز فقط راجعبه ضلع جهانبینی صحبت میکنیم.
همانطور که اطلاع دارید جهانبینی نوع نگاه ما را نسبت به زندگی، خودمان و اطرافمان نشان میدهد. آقای مهندس حسین دژاکام این موضوع را برای ما به زیبایی تعریف کردند که جهانبینی علم و هنر زندگی کردن است. اگر امروز ما در نقطهای هستم که مشکلات بسیار زیادی دارم و در حال دستوپنجه نرم کردن با آنها هستم؛ یکی از مهمترين دلایلش این است که من این علم بسیار شگفتانگیز را بهطور کامل نمیدانم و نسبت به مطالبی که در این علم صحبت میشود، احاطه ندارم.
یکی از اتفاقات کنگره۶۰ نوشتن جزوه جهانبینی ۱و۲ توسط استاد امین (فرزند آقای مهندس حسین دژاکام) است، حالا چرا جهانبینی ۱و۲؟ به این دلیل که شامل دو جزوه است و مطالب و مفاهیم را به زبان بسیار ساده مطرح میکند؛ البته یکی از ویژگیهای این جزوه، سادگی و ارائه مثالهای ملموس است.
افرادی که دچار درد و رنج هستند، مطالب این جزوه به دلشان مینشیند و برای آنها بسیار خوشایند است، چرا؟ به این علت که درک آن بسیار راحت است. زمانی که در مورد ترس صحبت میکند، از مثالهایی استفاده میکند؛ درحالیکه ممکن است برای تکتک ما اتفاق بیفتد و به همین دلیل کاملاً قابل درک است؛ البته ناگفته نماند که ما به دلیل تکرار مطالب متوجه میشویم که درباره چه موضوعی صحبت میکند.
شاید خود من در هیچ کجا نتوانسته باشم مطالبی به این زیبایی، سادگی و شیوایی را بخوانم و درک کنم که چگونه عقل در انسان کار میکند؟ خواستههای انسان به چه صورت مطرح میشود؟ چگونه انسان دانا میشود و در مقابل، چگونه نادانی اتفاق میافتد؟ اصولاً تمام این مطالب ویژگیهای این جزوه است و مفاهیمی دارد که با ارائه مثالهای بسیار ساده مطرح شده است تا برای اشخاصی که سؤالات و مشکلات بسیار زیادی در ذهن و مسیر زندگیشان وجود دارد، کاملاً قابل فهم باشد. درحقیقت زمانی که این جزوه را مطالعه میکنید، حس بسیار خوبی به شما دست میدهد.
ممکن است ساعتها زمان لازم باشد تا بتوانم درباره تمام مفاهیم این جزوه صحبت کنم؛ بنابراین من فقط ابتدای مسئله را باز میکنم و امیدوارم شما در مشارکتهای خود از برداشتها و آموختههایی که از جزوه جهانبینی ۱و۲ داشتید، حتماً برای ما صحبت کنید.
استاد امین در سیدی عبور در مورد این موضوع صحبت میکند که مفاهیم جهانبینی مثل کلید است و شاهکلید را در دستان ما قرار میدهد. حالا داشتن کلیدها یک بخش قضیه است؛ اما مهمترین بخش قضیه این است که چگونه از این کلیدها برای باز کردن قفلها استفاده کنیم؟ استاد امین میفرمایند: «داشتن کلیدها مثل ابزاری هستند که ما برای عمل جراحی نیاز داریم و تمام این ابزارها را در اختیار فردی که میخواهد عمل جراحی را انجام دهد، قرار میدهیم». چقدر احساس خوبی به انسان دست میدهد؛ اما این فقط یک مرحله است.
مرحلهای که در فکر و ذهن خود کلیدها را داریم و فهمیدیم که برای چه میخواهیم از آنها استفاده کنیم؟ مرحله دوم مربوط به زمانی میشود که یاد میگیریم چگونه از این ابزار استفاده کنیم؟ اینکه فقط ابزار را داشته باشید، کافی نیست؛ حتماً باید بدانید که این کلید مال کدام قفل است؟ حالا چگونه این کلید را درون قفل بچرخانم تا باز شود؟ در جهت عقربههای ساعت بچرخانم یا بالعکس؟ این مطالب باعث میشود که تمام آن چیزی که در مرحله اول در فکر، ذهن و عقل شما وجود دارد و بسیار عقلانی به نظر میرسد؛ حالا دیگر باید به دلتان بسپارید تا جزئی از وجودتان شود و بتوانید در موقعیتهای مختلف از آن استفاده کنید.
استاد امین در روز چهارشنبه خیلی قشنگ به این مطالب اشاره کردند و فرمودند: «ما باید در هر موقعیتی بدانیم که چه مشکلات و ویژگیهایی داریم و برای حل این ویژگیها و مشکلات باید چکار کنیم»؟ بهعنوان مثال یک نفر میگوید که من با جمع حال نمیکنم، حالا چرا با وجود اینکه با انسانها نشستوبرخاست میکند؛ اما از بودن در جمع لذت نمیبرد؟ ویژگی منیت باعث میشود که انسان حس خوبی از بودن در جمع نداشته باشد؛
درواقع باید به این نقطه برسم و حواسمان باشد که هر قدمی که برمیدارم و هر احساسی که در فکر من به وجود آمده است؛ به خاطر داشتن کدام یکی از این تعاریفی است که من یاد گرفتم؛ پس باید بتوانم در آن لحظه یک راهحلی برایش پیدا کنم و آن را از درون ذهن و وجودم بیرون بکشم تا بتوانم آن مسئله را حل کنم.
تمام این مطالب موضوعات حائز اهمیتی هستند و در هر قسمت از مسیر حرکتم میتوانند به من کمک کنند و یک روز به جایی میرسم که دیگر مشکلات برای من هیبت گذشته را ندارند و من نمیترسم و ناراحت نمیشوم؛ چراکه من کلید تمام این قفلها را دارم.
همیشه خدا را شکر میکنم که به من اجازه داد تا خدمتگزار شما باشم. از آقای مهندس حسین دژاکام، خانم کماندار، استاد امین و خانواده محترمشان تشکر میکنم که این فرصت را در اختیار ما میگذارند تا از آموزشهای بسیار ناب و بینظیرشان در کنگره استفاده کنیم و هر روز قدمی در جهت رشد کنگره برداریم.

مرزبانان کشیک: همسفر نیره و مسافر جواد
تایپ: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون سوم)
عکس: مرزبان خبری همسفر نیره
ویراستاری: همسفر مژگان رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون سوم) دبیر سایت
ارسال: راهنمای تازهواردین همسفر حمیده نگهبان سایت
همسفران نمایندگی جواد گلپایگان
- تعداد بازدید از این مطلب :
148