English Version
This Site Is Available In English

تاثیر جهان‌بینی بر رفتار و تصمیم‌گیری‌های انسان

تاثیر جهان‌بینی بر رفتار و تصمیم‌گیری‌های انسان

جزوه جهان‌بینی استاد امین دژاکام به بررسی مفاهیم بنیادی و اصلی در زمينه شناخت جهان و جایگاه انسان در آن می‌پردازد. در این جزوه استاد امین درباره هستی، انسان و ارتباط آنها با یکدیگر سخن می‌گوید. او با به تصویر در آوردن شهر وجودی به اهمیت تفکر و خود آگاهی در جهان‌بینی فردی اشاره می‌کند و تاکید می‌نماید که هر فرد؛ بايد با کمک تجربيات و دانش به درک‌ بهتری از زندگی و جهان هستی برسد.

جهان‌بینی می‌تواند بر رفتار و تصمیم‌گیری‌های انسان تأثیرگذار باشد. این آموزش‌ها به ما کمک می‌کند تا با آگاهی بیشتری در زندگی خود قدم برداریم و روابط بهتری با دیگران بر قرار کنیم؛ همچنین تاکید می‌شود که انسان از دو بخش صور آشکار؛ یعنی جسم و صور پنهان؛ یعنی عقل، نفس، حس، کالبدها و... که قابل رؤیت نیستند تشکیل گردیده است که مواد اولیه و زیربنای جهان‌بینی ما را به وجود آورده‌اند.

برای اصلاح و تغییر؛ باید روی هر دو صور آشکار و پنهان کار کرد. در ادامه درباره ماهیت نفس، خواسته‌های معقول و نامعقول آن و تاثیر آنها بر زندگی و سرنوشت و سعادت یا شقاوت انسان صحبت می‌کند. مراتب نفس را بر می‌شمارد و تاکید می‌نماید که هر فرد با توجه به نحوه تفکر و عملش در یکی از این مراتب قرار می‌گیرد یا در مرتبه نفس اماره قرار می‌گیرد که پایین‌ترین مرتبه و بین انسان و حیوان مشترک است که در آین مرحله انسان فقط به دنبال رفع نیازها و خواسته‌هایش است، چه معقول و چه نامعقول و در این راه هیچ محدودیت و ممنوعیتی را نمی‌پذیرد یا در مرتبه نفس لوامه است که فرد به محدودیت‌های اخلاقی و هنجارهای اجتماعی پایبند است و سعی می‌کند از ضدارزش‌ها بر حذر بماند و چنانچه در این مسیر بر اثر غفلت لغزشی از او سر زد، دچار عذاب وجدان می‌شود و درصدد اصلاح و جبران بر می‌آید.

بالاخره انسانی که به مراحل بالای رشد و تعالی برسد در مرتبه نفس مطمئنه قرار می‌گیرد و به آرامش، صلح و بهشت دست می‌یابد. در این مرحله شخص تقریبا دچار خطا و لغزش نمی‌شود؛ زیرا کاملا به درستی یا نادرستی اشتباهاتش واقف است؛ در نتیجه راه صحیح را انتخاب می‌کند. مبحث مهم مثلث دانایی در جهان‌بینی مطرح شده است اینکه برای رسیدن به هر دانشی در هر زمینه ما به سه پارامتر تجربه، آموزش و تفکر در کنار هم نیاز داریم و این سه با هم اضلاع مثلث دانایی را تشکیل می‌دهند.

در کنگره تاکید زیادی بر آموختن شده است و هیچ محدودیت سنی، جنسیتی و طبقاتی در این زمینه وجود ندارد؛ البته آموختن و دانش زمانی نتیجه‌بخش و تاثیرگذار است و منشأ تحول و تغییر می‌شود که به مرحله دانایی موثر برسد. نیروهای مخرب و بازدارنده هم دقیقا به همین دلیل به دنبال جلوگیری از دستیابی ما به این مرتبه از دانایی‌اند و سعی می‌کنند با جلوگیری از رشد همه ضلع‌های مثلث دانایی یا حداقل یکی از آنها تعادل و هماهنگی آن را بر هم زنند تا به هدفشان برسند.

در این راه تفکر را با ترس، تجربه را با ناامیدی و آموزش را با منیت مورد حمله قرار می‌دهند. در جهان‌بینی به جاذبه و همکاری میان ذراتی که حس مشترک دارند با انگیزه تشکیل ساختارهای مثبت یا منفی اشاره شده است. هدف غایی این امر همان حفظ، بقای ذرات و ساختارها و رسیدن آنها به رشد و موفقیت است. موضوع دیگری که به آن پرداخته شده است انرژی و نقش آن در حرکت و تکامل انسان می‌باشد و تاکید می‌شود که برهم خوردن تعادل انرژی در وجود ما چه عواقب ناگواری را برایمان در پی خواهد داشت و بالاخره به هاله انرژی اطراف بدن انسان و اهمیت آن در حفظ سلامت روان و جسم ما اشاره می‌کند و تاثیر ویرانگر داروها، مواد افیونی، افکار منفی و اضطراب را بر سلامت و عملکرد این هاله انرژی مورد بررسی قرار می‌دهد.

نویسنده :همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر فرزانه (لژیون شانزدهم)
رابط خبری: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر فرزانه (لژیون شانزدهم)
ویرایش و ارسال: همسفر محدثه رهجوی راهنما همسفر الناز ( لژیون دهم)
همسفران نمایندگی شمس

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .