English Version
This Site Is Available In English

جهان‌بینی، نگاهی به درون و بیرون انسان

جهان‌بینی، نگاهی به درون و بیرون انسان

همسفر افسانه و مسافرشان با بیش دوازده سال تخریب و آخرین آنتی‌ایکس مصرفی گل وارد کنگره شدند. به مدت یازده ماه و یازده روز با متد DST و داروی OT به راهنمایی مسافر مهدی اعرابی و همسفر رویا (در نمایندگی ایمان) سفر کردند. در حال حاضر به مدت دو سال و هفت ماه است که به لطف خدا و دستان پرمهر آقای امین آزاد و رها هستند. رشته ورزشی مسافر فوتبال و رشته ورزشی همسفر در کنگره شطرنج و تنیس روی میز است. در ادامه همسفر افسانه سفر نیکوتین با راهنمایی همسفر سهیلا انجام دادند که در حال حاضر به مدت یک سال است که آزاد و رها هستند. همسفر افسانه در بخش سایت، دبیر لژیون سردار، دنوری، ورزشبان شطرنج و ایروبیک خدمت کرده‌اند و در حال حاضر در جایگاه راهنمایی در حال خدمت هستند.


جهان‌بینی موضوع جدیدی نیست. نخستین آموزگار هر فرد، پدر و مادر هستند که با رفتار و نگرش خود، بنیان‌های اولیه جهان‌بینی فرزند را شکل می‌دهند. اگر والدین با محبت و توجه رفتار کنند، کودک دنیا را جای امنی می‌بیند و با خود و دیگران در صلح خواهد بود؛ اما اگر با بی‌مهری و خشونت مواجه شود، دنیا را مکانی ناامن تلقی کرده و درگیر چالش‌های درونی و بیرونی خواهد شد. چنین فردی در تلاش برای اثبات هویتی نادیده ‌گرفته ‌شده، همواره درگیر تضادهای ذهنی می‌ماند.

در کنگره۶۰ که هدف درمان اعتیاد و نه صرفاً ترک آن است، مفهوم جهان‌بینی به شکلی عمیق‌تر مورد توجه قرار می‌گیرد. این نهاد تلاش می‌کند تا مسافران و همسفران را با دنیای ذهنی خود آشنا کند و آن‌ها را به تفکر و کاوش در قلب و اندیشه‌شان دعوت نماید. آموختن جهان‌بینی صحیح، راهی برای بهتر زیستن است؛ زیرا زندگی، بزرگ‌ترین نعمت خداوند و حق مسلم انسان‌ها است. استاد امین، استاد برجسته جهان‌بینی، این‌گونه بیان می‌کنند: «جهان‌بینی درون، ادراک و احساس ما نسبت به خودمان و جهان‌بینی بیرون، ادراک و احساس ما نسبت به انسان‌ها، جامعه و کل هستی است.» واقعاً تا چه اندازه نسبت به خود و دیگران شناخت داریم؟ آیا تاکنون خود را مورد ارزیابی قرار داده‌ایم؟

در جزوه‌ جهان‌بینی یک، ابتدا از مفهوم «نفس» سخن به میان می‌آید که در سه حالت اماره، لوامه و مطمئنه قرار دارد. وظیفه ما این است که ذره‌بین را نه بر دیگران، بلکه روی خود بگذاریم و بفهمیم که در کدام مرحله از رشد نفس قرار داریم. در ادامه، واژه «دانایی» به شکلی روشن تبیین می‌شود. دانایی، مثلثی متشکل از اضلاع آموزش، تجربه و تفکر است که باید به صورت هم‌زمان رشد کنند. بسیاری افراد دانسته‌های زیادی دارند؛ اما تنها زمانی که آن را به کار می‌گیرند، می‌توان گفت از دانایی مؤثر برخوردارند. دانایی مؤثر، هم‌چون فیلتری عمل می‌کند که انسان را در برابر خواسته‌های نامعقول درونی و القائات نادرست بیرونی محافظت می‌نماید. استاد امين به زیبایی می‌فرمایند: «تجربیات دیگران در قالب آموزش، هدیه‌ای رایگان برای ما است؛ اگر به آن توجه نکنیم، ناچاراً با انتخاب‌های نادرست، تجربه‌ دیگران خواهیم شد.»

در جزوه جهان‌بینی دو، سه حس بازدارنده در مقابل مثلث دانایی معرفی می‌شود: منیت، ترس، و ناامیدی. منیت زمانی شکل می‌گیرد که ظرفیت انسان متناسب با توانایی‌هایش رشد نکرده باشد. این حالت مانع از یادگیری و باعث توقف رشد فرد می‌شود. ترس، بزرگ‌ترین دشمن تفکر است. حضرت علی (ع) می‌فرمایند: «هرگاه از کاری ترسیدی، خود را در کار آن بینداز؛ زیرا ترس شدید از آن کار، دشوارتر و زیان‌بارتر از اقدام به آن کار است.» ترس همان مه غلیظی است که وقتی از آن عبور کنیم، در می‌یابیم که آن‌قدرها هم ترسناک نبوده است. ناامیدی، انسان را از تجربه کردن بازمی‌دارد. ناامیدی مانند زندانی نامرئی است که فرد آن را با خود حمل می‌کند و باعث از دست رفتن فرصت‌های زندگی می‌شود.

در این دو جزوه، نکات آموزشی فراوانی وجود دارد که مجال پرداختن به همه‌ آن‌ها در این نوشتار نیست؛ اما مطالعه‌ آن‌ها مسیر آگاهی و رشد را هموار می‌سازد. خوشبختانه به لطف خداوند با حضور مسافرم وارد کنگره شدیم، جایی‌که ضلع آموزشی ما به‌طور مداوم تقویت می‌شود و باید با خویشتن خویش روبه‌رو شویم؛ زیرا همه‌ ما به‌نوعی با ضدارزش‌هایی در درون خود مواجه هستیم. انسان دانا در پی کاهش این ضدارزش‌ها است و این مسیر، نیازمند واقع‌بینی، آموزش و تلاش مداوم است.

در پایان، نخست از خدای مهربان سپاس‌گزارم که راه آموزش و خودسازی را برای من هموار ساخت، سپس از استاد ارجمند جهان‌بینی، آقای امین به جهت نگارش جزوات ارزشمند جهان‌بینی یک و دو، صمیمانه قدردانی می‌کنم و برای ایشان آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون دارم.


نویسنده: راهنما همسفر افسانه (راهنمای لژیون هفتم)
گردآوری و تایپ: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون دوازدهم)
عکاس: همسفر منیره رهجوی راهنما همسفر مرضیه (لژیون چهارم)
ویرایش: همسفر مرجان رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول) دبیر اول سایت
ویراستاری و ارسال: همسفر نجمه رهجوی راهنما همسفر صنم (لژیون نهم) نگهبان سایت
همسفران شعبه حسنانی تهران

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .