English Version
This Site Is Available In English

جهان‌بینی یعنی قوانین درست زندگی کردن

جهان‌بینی یعنی قوانین درست زندگی کردن

بارها کلمه جهان‌بینی به گوشمان خورده و سرسری از کنارش رد شده‌ایم. من با ورودم به کنگره۶۰ با  کلمه جهان‌بینی آشنا شدم و سعی کردم ذره‌ذره به مفهوم جهان‌بینی برسم. جهان‌بینی؛ یعنی قوانین درست زندگی کردن. در کنگره با سخنان، استادی بزرگواری، چون استاد امین آشنا شدم. ایشان معلم و استاد جهان‌بینی هستند. اولین چیزی که در مسئله جهان‌بینی مطرح است، قوانین درست زندگی کردن و درست درک کردن است. دومین مسئله حس است. حس ما نسبت به جهان که آن را چگونه درک و احساس کنیم. جهان‌بینی به دو بخش تقسیم می‌شود: الهی و مادی. یا جهان‌بینی درون و بیرون. جهان‌بینی خود یعنی؛ آن‌چه را که ما نسبت به کل هستی (جهان درون و جهان بیرون) برداشت، ادراک، دریافت و احساس می‌کنیم. جهان‌بینی درون؛ آن‌چه ما ادراک واحساس و دریافت می‌کنیم نسبت به خودمان است و جهان‌بینی بیرون؛ آن‌چه را که ما نسبت به کل هستی ادراک، دریافت و احساس می‌کنیم است.
برای رسیدن به جهان‌بینی در کنگره ما سه سفر لازم داریم: در سفر اول جسم و روان ما به تعادل می رسد. در طول یازده ماه و در سفر دوم که سفر جهان‌بینی و خودشناسی است؛ غیر قابل پیش‌بینی است. در سفر دوم ما با واژه حس، سر و کار داریم؛ چراکه حس‌های منفی و بازدارنده، مانع گمراهی و تخریب ما می‌شوند. حس در زندگی ما نقش مهمی دارد، اگر حس ما درست باشد، ما با مثلث دانایی سر و کار داریم که شامل تفکر  تجربه و آموزش می‌باشد. نکته مهم این است که نیروهای بازدارنده و تخریبی روی این سه ضلع کار می‌کنند تا مانع رشد دانایی ما بشوند. در جهان‌بینی چیزی که مانع تفکر و اندیشه ما می‌شود (ترس) است. ترس، تفکر را می‌خورد و تفکر خورده شده، مانند غذای فاسد و غیرقابل مصرف می‌باشد؛ چراکه وقتی می‌ترسیم نمی‌توانیم میان داده‌ها ارتباط برقرار کنیم.
ضلع دوم، تجربه است. حسی که مانع از رشد تجربه می‌شود، نا‌امیدی است. ناامیدی باعث سکون و بی‌حرکتی ما می‌شود و ما را زمین‌گیر می‌کند. حال می‌رسیم به ضلع سوم مثلث جهان‌بینی؛ یعنی ضلع آموزش. چیزی که مانع رشد آموزش ما می‌شود (منیت) است. منیت؛ یعنی این‌که ما در جایگاهی که هستیم، خود را بالاتر از دیگران ببینم و توانایی ما بر علیه خودمان باشد. این عمل باعث عدم رشد آموزش ما می‌شود.
در جهان‌بینی، مثلث دیگری داریم که مانع رشد دانایی ما می شود؛ آن هم مثلث،(جهالت) است. اضلاع این مثلث (ترس، ناامیدی و منیت) است. ما وقتی وارد سفر دوم می‌شویم حس‌های منفی و بازدارنده، مانع سفر ما می‌شوند (منشأ این حس‌های منفی، ذرات ناخالص نفس است) ذرات نفس هم قوانین خود را دارند. ذراتی که دارای خواسته و حس مشترک هستند، دور هم جمع می‌شوند، و یک ساختار را به وجود می‌آورند. ساختارها دارای دو هدف اصلی هستند (حفظ و بقای خود) و (رشد و توسعه خود)؛ چرا که ساختارها در جهان‌بینی، به صورت شبکه‌ای عمل می‌کنند، و قوانین خاصی دارند. ساختار معقول نفس، باعث رشد دانایی ما می‌شود. اما حس: انتقال انرژی از یک نقطه به نقطه دیگر است که باعث ایجاد حس می‌شود. بسته بودن حس: به وضعیتی گفته می‌شود که ما قادر نیستیم، برخی از پیام‌ها و امواج را حس کنیم؛ چرا که سطح انرژی ما پایین است و در تکامل و تعادل ما نقش مخربی ایجاد می‌کند که باعث بسته شدن حس ما می‌شود. در بدن ما هفت نقطه وجود دارد که به آن (چاکراه) می‌گویند که به صورت مخروطی‌شکل هستند. این چاکراها در هاله تابان انسان قابل رویت هستند و باعث ادراک، احساس و دریافت ما می‌شوند. به میدان انرژی اطراف بدن، هاله تابان می‌گویند. زمانی که مرگ اتفاق می افتد، هاله تابان اطراف بدن ما محو و ناپدید می‌شود. پس ما در کنگره۶۰ در مورد جهان‌بینی یاد گرفتیم (گفتار، پندار، کردار) ما درست باشد و به طرف صراط مستقیم باشد. ما در سفر دوم جهان‌بینی از قهر به طرف مهر و از ترس به شجاعت و از تاریکی به طرف نور و روشنایی سفر کنیم و بدانیم خداوند بزرگ برای این ما را خلق کرد تا روش حل مشکلات را بیاموزیم و به خود و نیروهای الهی متکی باشیم. این سفر خود‌شناسی است. بعد سفر خداشناسی و نفس مطمئنه می‌باشد. در مقوله جهان‌بینی ما با مفهوم (مبدا، مقصد و مسیر حرکت) سر و کار داریم.
کنگره۶۰ انسان را به دو بخش تقسیم می‌کند: صور آشکار و صور پنهان. مواد اولیه جهان‌بینی شناخت صور پنهان انسان است که کنگره۶۰ معتقد است: هر کس بر اساس میزان خواست و تمایلی که در خود می‌یابد می‌تواند در این مسیر، گام بردارد. پس باید بدانیم پایان هر نقطه سرآغاز خط دیگری است. در آخر سپاسگزار خداوند بزرگ و استاد امین؛ معلم جهان‌بینی هستم که مرا به درکی از این موضوع رسانید. سفر جهان‌بینی و خودشناسی شاید قدری سخت باشد، ولی در آخر ما را به تعادل، تکامل و آرامش می‌رساند.

منابع: جزوه جهان‌بینی یک و دو استاد امین
سی‌دی‌های استاد امین: شناخت خواص حس‌های منفی و عبور از آن‌ها

نویسنده  همسفر فاطمه رهجو راهنما همسفر هدی(لژیون دوم)
رابط خبری: همسفر فاطمه رهجو راهنما همسفر هدی (لژیون دوم )
ویرایش همسفر مریم دبیر سایت
ارسال:همسفر زهرا نگهبان سایت 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .