جهانبینی الفبای یک زبان است و در آن مفاهیمی، مانند نفس، روان، حس، ترس، منیت، دانایی، تفکر، تجربه و... آموزش داده میشود. حال برای اینکه این مفاهیم برای من قابل لمس باشند؛ باید الفبای آن را بلد باشم. جهانبینی در کنگره ۶۰ الفبای لغات را برای ما میشکافد تا هر شخص با هر میزان سواد که وارد کنگره میشود خیلی راحت آنها را بفهمد و بتواند از آن برداشت داشته باشد؛ به شرط اینکه خواست انجام آن کار را داشته باشد.
جزوه جهانبینی در کنگره تقریبا در سال ۱۳۸۲ نوشته شد و به چاپ رسید و سعی شد تا مطالب آن ساده و قابل فهم برای عموم باشد و در کنار آنها از مدلها و تصاویری، مانند قلعه عقل و شهر وجودی برای یادگیری بهتر استفاده شد. هر علم قوانینی دارد که آن اصول و قوانین مانند پایه و فنداسیون ساختمان هستند که اگر درست بنا شوند میتوان چندین طبقه ساختمان روی آن ساخت که در زندگی هم همینطور است.
من باید این قوانین زندگی را یاد بگیرم و آنها را به کار ببندم، در مشکلات صبوری کنم و آگاهی و داناییم را بالا ببرم تا به قسمت لذتبخش زندگی که همان آسایش و آرامش است، برسم. کنگره ۶۰ معتقد است برای درمان اعتیاد علاوه بر جسم و روان، جهانبینی شخص هم باید به تعادل برسد؛ چون با ورود شخص به تاریکی دچار انواع و اقسام ضدارزشها، مثل دروغ، دزدی، تهمت، پرخاشگری، عدم تعادل در افکار و رفتار و... میشود و دنیایی پر از اضطراب و ناامیدی پیرامون خویش به وجود میآورد. حال برای نجات از این معضل علاوه بر درمان جسم باید روان و جهانبینی شخص و همچنین ادراک و احساسات فرد نسبت به خود و دیگران اصلاح شود و به تعادل برسد.
در اینجاست که اهمیت وجودی جهانبینی بیشتر احساس میشود. اصولا انسان تا یک پنجم دانایی را بالا نبرد و اجرایی نکند، نمیتواند از یک پنجم ضدارزشها دوری کند. برای رسیدن به آرامش؛ باید در صراط مستقیم باشیم و از ضدارزشها، مثل غیبت، تهمت، شهادت دروغ، تجسس، افکار منفی و... دوری کنیم. هدف جهانبینی این است که من در آرامش به سر ببرم و با تفکر و تعقل بتوانم چهارچوب فکری خودم را به صورتی منطقی و عقلانی سازماندهی کنم.
در کنگره با اهمیت قائل شدن برای عقل، تفکر و آموزش این تصمیم بر عهده فرد گذاشته میشود و این میسر نمیشود مگر اینکه او تزکیه و پالایش را از خودش شروع کند و به دانایی موثر برسد که برای آن زمان خاصی معین نشده است و میتواند تا آخر عمر ادامه داشته باشد.
نویسنده: راهنما همسفر فرزانه (لژیون شانزدهم)
منابع: سیدی جهانبینی ۱ و ۲ و جزوه جهانبینی
رابط خبری: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر فرزانه (لژیون شانزدهم)
ویرایش و ارسال:همسفر محدثه رهجوی راهنما همسفر الناز (لژیون دهم)
همسفران شعبه شمس
- تعداد بازدید از این مطلب :
118