همه ما میدانیم که آقای مهندس حسین دژاکام، مبتکر و طراح پروتکل DST برای اولین بار در سال ١٩٩٩ میلادی (۱۳۷۸ هجری شمسی) در یک مقالهای علمی تحت عنوان صورت مسئله اعتیاد با ترسیم مثلت درمان اعتیاد، موضوع جهانبینی را وارد مقوله درمان اعتیاد کردند.
کنگره۶۰ معتقد است، علاوه بر جسم و روان، جهانبینی فرد نیز بر اثر مصرف مواد مخدر دچار آسیب و تخریب میشود و بایستی در پروسه درمان اعتیاد با تغییرات اساسی و در پرتو دانایی و آموزش از حالت افیونی خارج شود تا به تعادل و سلامتی مطلوب برسد؛ همچنین از دیگر اضلاع مثلث درمان اعتیاد تأثیر میپذیرد و بر آنها تأثیر میگذارد.
برای اینکه ما بتوانیم روی ضلع جهانبینی درمان اعتیاد کار کنیم؛ بایستی ضلع جسم را در وضعیت و تعادل نسبی قرار دهیم؛ چراکه به علت عدم تعادل جسمی کار کردن روی مقوله جهانبینی بسیار دشوار است؛ یعنی اگر ما از نظر جسمی در شرایط مطلوبی نباشیم، صحبت کردن درباره جهانبینی موضوع بیربط خواهد بود و کسی گوش شنوایی برای این مقوله نخواهد داشت.
جسمی که خمار است و هزاران درد و بههمریختگی سراغ آن آمده است، نمیتوان با آن به موضوع جهانبینی پرداخت؛ بنابراین کاملاً متوجه میشویم که ضلع جسم چگونه بر ضلع جهانبینی تأثیر میگذارد. درحقیقت تغییرات جسمی به راحتی روی دیدگاه و جهانبینی ما تأثیر میگذارد.
زمانی که ما خمار هستیم، جهان و رابطه اجزای آن را به شکل خاص میبینیم؛ اما با مصرف مواد و از بین رفتن خماری بلافاصله جهان را طور دیگری میبینیم. ممکن است یک درد و ناراحتی جسمی به طور کلی دیدگاه ما را در زمان احساس درد تغییر دهد. نوسان در میزان تولید و ترشح ناقلهای عصبی در دستگاه عصبی و یا ترشح هورمونها در سیستم اندوکرین به راحتی دیدگاه ما را تغییر میدهد.
ناگفته نماند که ضلع جهانبینی میتواند با تغییرات خود بر عملکرد و وضعیت دو ضلع دیگر تأثیر بگذارد. برای مثال زمانی که ما در پرتو آموزشهای جهانبینی به دانایی میرسیم و مسائل جدید را فرا میگیریم، دیدگاه ما نسبت به همهچیز تغییر پیدا میکند؛ درحالیکه این تغییر نگرش میتواند نقطه تحمل جسمی ما را تغییر دهد و باعث شود تا عملیات تیپرینگ را با موفقیت، شیرینی، بدون رنج و سختی و با آغوش باز پذیرا شویم؛ البته در تغییر نگرش، خلقوخو یا به عبارتی روان ما نیز تحت تأثیر قرار میگیرد. وقتی دیدگاه ما بر اساس افکار منفی و جهانبینی افیونی نباشد، همهچیز رنگ و بوی دیگری خواهد داشت.
موضوع جهانبینی مقولهای است که علاوه بر درمان اعتیاد، بر کل امورات زندگی ما تأثیر میگذارد. جهانبینی، سازنده زندگی ماست. در هر نقطه یا در هر جایگاهی که هستیم و با دارا بودن هر وضعیتی اعم از خوب، بد، زشت، زیبا، خوشبخت و بدبخت، سعادت و خوشبختی یا رنج و عذاب و فلاکت همهوهمه حاصل عملکرد ماست و عملکرد ما نتیجه جهانبینی و دانایی ماست.
کنگره۶۰ معتقد است که برون ما، آینه درون ماست و درون ما، آینه برون ماست. اگر درون ما بههمریخته باشد، برون ما هم بههمریخته است. اگر تفکرات ما بههمریخته باشد، گفتار ما هم به همین شکل خواهد بود. درحقیقت درون و برون ما از هم جدا نیستند. درون و تغییرات آن نقطه آغازی است که در نهایت نتیجه آن را در بیرون میبینیم.
نویسنده: همسفر ساره رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون سوم)
رابط خبری و ویرایش: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون سوم)
ویراستاری: همسفر مژگان رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون سوم) دبیر سایت
عکس و ارسال: راهنمای تازهواردین همسفر حمیده نگهبان سایت
همسفران نمایندگی جواد گلپایگان
- تعداد بازدید از این مطلب :
113