سختیهایی که به انسان وارد میشوند از دو قانون کلی پیروی میکنند؛ یکی آموزش و دیگری مجازات. آموزشهایی که ما میبینیم حرکت در جهت خواستههای معقول نفس است و اگر خواسته در جهت نامعقول باشد و به مشکل و سختی برسد میشود مجازات. وقتی انسان دچار تاریکی میشود چند حس است که او را در تاریکی نگه میدارد. یکی از آن حسها که خیلی قدرتمند است؛ حس ناامیدی است. این احساس ناامیدی بزرگترین ابزار نفس اماره است برای اینکه ما را در تاریکی نگه دارد.
اگر شخص ناامید شود هیچ حرکتی انجام نمیدهد و در جای خودش ثابت میماند. درک کردن وادی دوم این مسأله را خنثی میکند و شخص از حالت ناامیدی خارج میشود. تعریف ناامیدی به این صورت است که بار غم و اندوهی که انسان به دوش میکشد و وقتی از حدی بیشتر شود ناامیدی را به وجود می آورد. در ادامه وقتی خیلی زیاد شود حالت پوچی به وجود میآورد و در نهایت باعث خودکشی میشود. وقتی انسان خواسته خیلی عمیقی دارد و از هر راهی وارد میشود اما به آن خواسته نمیرسد در شخص احساس ناامیدی به وجود می آید. این ناامیدی روی احساس انسان پا میگذارد، احساس را در انسان کور میکند، شخص از هیچ چیز لذت نمیبرد و انگیزه را برای حرکت کردن از بین میبرد. تخصص ناامیدی در از بین رفتن انگیزه است.
ناامیدی در حالت حاد و شدید خودش به افسردگی و پوچی میرسد و باعث میشود انسان دست به خودکشی بزند. در ناامیدی اصطلاحاً حسها بسته میشوند و هنگامی حسها بسته باشند هیچ لذتی از هیچ کاری و حتّی محیط اطرافمان نمیبریم و در واقع دنیای ما یک دنیای بسته میشود درست شبیه یک زندان؛ اما اگر ما دریچه دلمان را باز کنیم و حسمان بیدار شود بار دیگر میتوانیم احساس کنیم و بهترین و درستترین راهش تزکیه و پالایش است. احساس ناامیدی در بین تمام انسانها مشترک است؛ چون همه به گونهای تاریکیها را تجربه میکنند.
وقتی انسان دچار ناامیدی میشود مثل فصل زمستان است که تغییراتی در او به وجود نمیآید و همه چیز به سمت سکون رفته و سکون به معنی تخریب، خودش را نشان میدهد. برای اینکه بتوانیم تغییرات مهمی را به وجود بیاوریم باید بتوانیم اندیشه خودمان را تغییر دهیم و اگر تفکراتمان را تغییر دهیم به مرور زمان در احساس ما هم تغییر به وجود میآید.
نویسنده: همسفر مرضیه.ش رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون اول)
ویرایش و رابط خبری: همسفر حمیده رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون اول)
ارسال: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ارگ کرمان
- تعداد بازدید از این مطلب :
59