«خلاصه سیدی وادی چهارم»
در وادی چهارم محول کردن مسئولیت مسائل حیاتی به خداوند، به معنای سلب مسئولیت از خودمان است. مسئولیتها همیشه دوطرفهاند و این اصل حتی در ارتباط با خداوند نیز صدق میکند. در قرآن کریم آمده است که خداوند تغذیه، آب، باران و دیگر نعمتها را برای انسان فراهم میکند و به همین ترتیب، بندگان نیز در قبال خداوند وظایفی از جمله عبادت و بندگی دارند؛ بنابراین همه چیز در جهان بر اساس قوانینی منسجم تعریف شده است. در این وادی، لازم است برای مسائل حیاتی و جایگاه خود، مسئولیت خداوند و خودمان را مشخص و مرزبندی کنیم.
در وادیهای اول، دوم و سوم، اهمیت و مرزهای تفکر مورد بررسی قرار گرفت و روشن شد که بخش عمدهای از مسئولیت زندگی بر عهده خودمان است با این حال ممکن است گاهی از زیر بار مسئولیتهای خود شانه خالی کنیم و همه مسئولیتها را به صورت نمادین و عرفانی به خداوند واگذار نماییم، اگر این امر از روی تنبلی و کاهلی باشد، نه تنها کمکی نمیکند؛ بلکه انتظارات غیر منطقی از قدرت مطلق را نیز ایجاد میکند.
دعا، راز و نیاز زمانی مؤثر خواهد بود که وظایف خود را به درستی انجام دهیم، در مسیر درست حرکت کنیم و مسئولیتهایمان را بپذیریم. همانطور که خداوند فرموده است: «مرا بخوانید تا پاسخ دهم شما را» و این وعدهای است که به بندگان خود داده است. افکار و اندیشههای ما حتی بر سلامت جسمی ما اثرگذار هستند، هر چه افکار منفیتر باشند، جسم نیز بیشتر آسیب خواهد دید. برای شناخت قدرت مطلق لازم است که ابتدا از خودمان عبور کنیم و صور آشکار و صور پنهان خود را بشناسیم. در صور آشکار، تا حدودی خود را میشناسیم؛ اما صور پنهان هنوز برای ما ناشناخته است.
هستی در جهانهای مختلف به قدری گسترده و متنوع است که تصور آن دشوار و گاه دور از باور است. این جهانها میتوانند، شامل جهانهای فیزیکی و متافیزیکی باشند؛ آنچه که میشناسیم فیزیک و آنچه که نمیشناسیم متافیزیک است؛ بنابراین مسئولیتها همواره دوطرفهاند و هیچ مسئولیتی به صورت یکطرفه وجود ندارد. برای اینکه روزی این اصل به عمق ذات ما نفوذ کند باید خودمان را بشناسیم.
نویسنده: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر سمانه (لژیون دوم)
رابط خبری: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر سمانه (لژیون دوم)
ویراستار: همسفر زهرا (نگهبان سایت)
ارسال: همسفر بهاره رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون دهم)
- تعداد بازدید از این مطلب :
34