«خلاصه سیدی تاریکی امین»
پیدا کردن نقطه صفر یا مبدأ در زندگی بسیار حیاتی است. این موضوع میتواند ما را در بخشهای مختلف زندگی یاری کند. آقای مهندس پس از سالها مصرف مواد، از مبدأ خود اطلاعی نداشت و نمیدانست به چهاندازه مصرف میکند. ماه رمضان جرقهای در تفکر او روشن کرد و فهم میزان تخریب، باعث پیدایش مبدأ سفر و کشف راه درمان شد.
تا زمانی که مقیاسها را نشناسیم، نمیتوانیم نقطه مبدأ خود را بیابیم، مثلاً اگر به سوپرمارکت برویم و بستنی را که هزینه تولید آن کیلویی چهل هزار تومان است، ما به قیمت چهارصد هزار تومان بخریم، این امر بهدلیل ناآگاهی ما از میزان واقعی ارزش آن میباشد و چرا باید در بهترین چلوکبابی بابت غذایی که قیمت آن حداکثر دویست و پنجاه هزار تومان میباشد، ما هشتصد هزار تومان پرداخت کنیم؟ این نوع پرداختها، حاصل نشناختن اندازهها است. اگر بهجای صرفاً خرید، کمی دقت کنیم و اطلاعاتی نظیر مواد تشکیلدهنده، وزن و قیمت تمامشده کالا را بررسی کنیم، میتوانیم تصمیم درستتری بگیریم و از مشارکت در ظلم و بیعدالتی جلوگیری کنیم.
با تغییر در خواستهها شرایط پیرامون ما نیز دگرگون میشود. مثلاً اگر چلوکباب گران قیمت را نخریم یا به کنسرتی بیکیفیت نرویم، تأثیر مستقیم آن در آینده آشکار میشود، بنابراین ابتدا باید اندازهها را بشناسیم تا تصمیمات منصفانه و منطقی بگیریم. بهعبارت دیگر این شناخت به ما کمک میکند تا انتخاب کنیم که آیا برای لذت لحظهای هزینهای نامعقول بپردازیم؟اگر بتوانیم از این لذت عبور کنیم، جهشی در شخصیت و رفتار ما اتفاق میافتد.
برای شروع هر کار، ابتدا باید تواناییهای خود را ارزیابی و مبدأ خود را شناسایی کنیم. بهعنوان مثال، اگر تصمیم به درس خواندن داریم و ظرفیت روزانه ما یک ساعت مطالعه است؛ ولی مشاور تحصیلی برنامه هشت ساعت در روز را بدهد، اجرایی کردن آن غیرممکن است و احتمالاً باعث ناامیدی و افسردگی میشود، بنابراین یافتن نقطهصفر، مبنای مهمی برای آغاز هر حرکت است، اگر نتوانیم اندازهها را بشناسیم، فاصله میان توانایی فعلی و هدف را باید با انرژی ذخیرهشده پر کنیم که میتواند عواقب مخربی مانند خماری، بدحالی و سایر مشکلات جسمی و روحی باشد.
در قرآن کریم داستان پیامبران موجب آرامش دلها میشود. ویژگیهای مشترک پیامبران عبارتند از:
۱_ زندگی سخت
۲_ خیرخواهی برای مردم
۳_ تحمل سختیها و گذراندن آزمونها پیش از پذیرفتن رسالت.
اگر انسان تزکیه را از خود شروع کند، ایمانش چندین برابر میشود. قوم عاد بهعنوان قومی عاصی معرفی شدهاند. آنها نهتنها پندهای الهی را انکار میکردند؛ بلکه از سنگدلترین و زورگوترین افراد اطاعت میکردند، در نتیجه، سرنوشت قطعی چنین مردمانی جایگزینی توسط افرادی شایستهتر است.
کلمه ظلم به معنای تاریکی است و ظالم کسی است که با پنهان کردن حقایق در تاریکی، نیروی منفی را تقویت میکند. بعضی از انسانها دوست دارند خودشان را به انسانهایی که ظالم هستند، نزدیک کنند، وقتی خودشان را به آنها نزدیک کردند، دیگر برای آنها کمکی نخواهد بود، در نتیجه ناکام میشوند و در زندگی تلاشهایشان به نتیجه نمیرسد، با فرمان گرفتن و پیروی کردن از این افراد جزء مجرمین هستند، ممکن است شخصی اطاعت بکند؛ ولی از روی ناچاری و ترس باشد و لذتی از انجام آن کار نبرد و شخص مجرم محسوب میشود.
منبع: سیدی (تاریکی) استاد امین
نویسنده: همسفرصالحه رهجوی راهنما همسفر سمانه (لژیون دوم)
رابطخبری: همسفر زینب رهجوی راهنما همسفر سمانه (لژیون دوم)
ویراستار: همسفر بهاره رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون دهم)
ارسال: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر رضوانه (لژیون سوم)
همسفران نمایندگی امین قم
- تعداد بازدید از این مطلب :
156