همسفر مریم برداشت خود را از سیدی «حلقههای آفرینش» این گونه بیان کرد:
آقای مهندس در سیدی «حلقههای آفرینش» میفرمایند: موضوعی که مهم است جهانبینی ما است. اینکه دیدگاه ما راجع به جهان چگونه است. جهانبینی برای این نیست که ما عارف یا فیلسوف شویم؛ بلکه برای این است که خودمان را بشناسیم تا بتوانیم بهتر زندگی کنیم. زمانیکه آگاه شدیم و روش صحیح درست زندگی کردن را آموختیم به گونهای عمل میکنیم که در آرامش و آسایش باشیم. در حقیقت خود انسان تعیین میکند که با تفکر و اندیشهاش در رنج دائم و سختی به سر ببرد یا به گونهای زندگی کند که در آرامش و آسایش باشد.
از پیدایش انسان تا الان ۹۹ درصد انسانها بر این اعتقاد دارند که زندگی پس از مرگ ادامه دارد و تمام ادیان آمدند که بگویند انسان بقاء دارد. شاید افرادی این مسئله را رد کنند و خود را روشنفکر بدانند؛ اما روشنفکر بودن به این مسائل نیست. روشنفکر فردی است که از فکر و چکیدههای اندیشهاش به انسانها یاری میرساند؛ اما فردی که با افکار و اندیشههای غلط انسانها را به اعماق تاریکی ببرد روشنفکر نیست.
زندگی ما از روز ازل یا پیمان الست شروع شده و ما باید بدانیم برای چه پا به هستی گذاشتهایم. آیا هدف خلقت ما این است که فقط تکامل یابیم؟ استاد میفرمایند: هدف فقط رسیدن به خداوند نیست؛ بلکه هدف برخورداری از زندگی است. برای لذت بردن از زندگی باید از برخی قوانین پیروی کنیم. از دیدگاه ما مرگ نیستی و نابودی است؛ اما در حقیقت مرگ تولدی دیگر است و خوب یا بد بودن این تولد به کارها و اعمال ما بستگی دارد.
انسان در حیات خود سه حلقه هستی را طی کند. اولین مرحله از کودکی تا بیست سالگی، مرحله دوم از جوانی تا چهل سالگی و مرحله سوم که از چهل سال شروع میشود. انسان در این مرحله به پختگی لازم رسیده و باید به فکر جمع آوری مطالب مثبت باشد، نباید فقط به اندوختن مال فکر کند؛ بلکه باید کوله پشتی خود را از صداقت، راستی و درستی پر کند.
برای آنانی که به این مرحله پختگی رسیده باشند میگویند: آخرین مرحله آرایش جسم، فرمان فکر و عقل است. جسم زمانی به آرایش و زیبایی میرسد که عقل به عنوان فرمانده فرمان صادر کند. تأکید ما بر عقل، محتوای کوله باری است که هر قدر کاملتر باشد آسوده خاطر و آسانتر این دنیا را ترک میکند و به جهان دیگری میرود.
زمانیکه به فرمان فکر و عقل برسیم میتوانیم در پیرامون خود هرچه را که میخواهیم به انجام برسانیم. عقل دانایی را کامل میکند. دانایی همان مثلث آقای امین است که شامل تفکر، تجربه و آموزش بوده و اولین قدم همان آموزش و دانش است. فردی که به تحصیل میپردازد و مدرک میگیرد عقل سالمتری دارد. معمولا بین افرادی که تحصیلات بسیاری دارند با فردی که مدرک تحصیلی پایین دارد تفاوت زیادی است.
در کوچکترین فرمانهای الهی شک نکنیم. تمام این فرمانها را میتوانیم در کلامالله ببینیم. تمام موجودات از یک نقطه شروع میشوند و الگوها همه در طبیعت یکسان هستند. ما میتوانیم همه مطالب را از طبیعت الگو برداری کنیم.
انسان باید مسائل زندگی خود را با تفکر حل کند. یک مصرفکننده نیز باید مسئله اعتیاد خود را حل کند. زمانیکه فردی مصرفکننده میشود مصرف مواد او را نابود نخواهد کرد؛ بلکه افکار افیونی است که او را نابود میکند؛ زیرا او تفکر سالمی ندارد و تصمیمات نادرستی را برای زندگی ترسیم میکند و دارای عقل سلیم نیست. هستی دائما در حال تغییر است. انسان باید در زمین و پس از مرگ در پی اموراتی باشد که به تکمیل و تسخیرش کمک کند و خود را پیدا و بشناسد؛ زیرا هنوز انسان نتوانسته است به طور کامل خودش را بشناسد.
نویسنده: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون پانزدهم)
رابط سایت: همسفر هدیه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون پانزدهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر سعیده (لژیون دوازدهم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی صالحی
- تعداد بازدید از این مطلب :
92