جناب مهندس در گفتههای خود فرمودند: من بعد از سالها مصرف نمیدانستم کجا هستم و چه مقدار مصرف میکنم. برای من خیلی عجیب بود کسی که کار بسیار دقیق و پیچیدهای در دستگاههای مخابراتی داشته است چگونه از مقدار مصرف خود بی اطلاع بوده؟ این همان نقطه صفر هست که جناب مهندس از نظمی که در ماه مبارک رمضان بود، کشف کردند و الگو گرفتند. انسان تا وقتی که میزان خرابی و اندازهها را نداند، نمیتواند مسائل و مشکلات را حل نماید. تا اندازهها را ندانیم نمیتوانیم شروع کنیم. وقتی از دانشگاه برمیگشتم، به مغازه سوپر مارکت رفتم و بستنی را که مغازهدار خیلی از آن تعریف میکرد خریدم که زیاد هم خوشمزه نبود وقتی قیمت آن را حساب کردم، متوجه شدم بستنی را کیلویی ۴۰۰ هزار تومان خریدهام در صورتی که بهترین و با کیفیت ترین بستنی کیلویی ۱۰۰ هزار تومان بوده است؛ چون من اطلاعی نداشتم که چه چیز را چه مقدار بخرم این اتفاق افتاده بود یا اینکه برای خرید چلو کباب به بهترین رستوران میرویم و این غذا؛ اگر از بهترین و مرغوبترين مواد تهیه شده باشد نهایتا پرسی ۲۵۰ هزار تومان است؛ ولی همان غذا را به ما به مبلغ ۸۰۰ هزار تومان میفروشند؛ چون اندازه ها را نمیدانیم. ما با خرید، آن کالا را تأیید میکنیم و به فروشنده اطمینان میدهيم که تو نگران فروش نباش تولید کن ما میخریم و این یک نوع ظلم است. ما گاهی اوقات با نخریدن و نخوردن چیزی سرنوشت خود را عوض میکنیم؛ اگر فیلمی خوب نیست نباید آن را ببینیم؛ اگر کنسرتی بیکیفیت اجرا میشود نباید به آن کنسرت برویم. این در مورد دوست هم صدق میکند؛ چرا برای دوستی که نه محبت دارد، نه معرفت و دانایی، وقت زیادی صرف کنیم؟ چرا برای کسی که به کارهای خودش رسیدگی نمیکند دلسوزی زیادی بکنیم؟ گاهی اوقات باید از لذت لحظهای عبور کرد تا جهش اتفاق بیفتد.
جامعهای که اندازهها را میداند سرش کلاه نمیرود. ما باید از اشخاصی خرید کنیم که برای تولیدات خود زحمت میکشند و آنها را با کیفیت بالا تولید میکنند. وقتی میخواهیم کاری را شروع کنیم، باید ببینیم اندازهی ما چقدر است و در کجا قرار داریم و میخواهیم به کجا برسیم مثلا کسی که میخواهد درس بخواند و ظرفیت او یک ساعت است؛ اگر مشاور به او برنامه ۸ ساعت درسخواندن بدهد، باید از انرژی ذخیره درونش استفاده کند و انرژی او زود تمام می شود و ناکام میماند؛ بلکه این دانشآموز باید کمکم این یک ساعت را افزایش دهد تا توانایی او بالا برود و موفق شود. همینطور سفر اولیها برای گرفتن روزه نباید کل روز را روزه بگیرند و باید ببینند ظرفیت آنها چقدر است مثلا یک نفر ۳ ساعت و یا بیشتر، همان مقدار کافی است؛ چون اگر کل روز را روزه بگیرند با کمبود انرژی مواجه میشوند و باعث خماری، مریضی و بدحالی آنها میشود. کشتی گیران و ورزشکاران؛ اگر از انرژی ذخیره بدن خود استفاده کنند بعد از چند سال مشتری بیمارستانها میشوند در صورتی که یک ورزشکار باید از سلامتی بیشتری نسبت به دیگران برخوردار باشد و عمر طولانیتری داشته باشد.
کلام الله میفرماید: داستان پیامبران بسیار مهم است؛ چون باعث آرامش دلها میشود. پیامبران ویژگی هایی دارند. ۱- زندگی آنها خیلی سختتر از زندگی مردم عادی است.۲_ همه آنها خیرخواه مردم بودند. ۳- سختیها راتحمل میکردند و وقتی قبول شدند به آنها رسالت داده میشد. مطالبی که در کلام الله است مربوط به زمان خاصی نیست مثلا قوم عاد که هرچه از آیات الهی به آنها گفته میشد برعکس آن را میگفتند مثلا میگفتند: دروغ خوب نیست و آنها جواب میدادند برای ما خوب است و ما را به جایگاه بالاتری برده است و اینکه عصیان یعنی سرکشی کردن، داد میزدند و فرامین الهی را انکار میکردند و سوم اینکه از کار و بار افراد سنگدل و زورگو فرمان میگرفتند؛ اگر مردم قومی این ویژگیها را داشته باشند عذاب خداوند بر آنها نازل خواهد شد و اگر حاکم باشد، شخص دیگری جایش میآید و اگر مردم عادی باشند سرزمینشان را میگیرند.
کلمه ظلم، به معنی تاریکی است. ظالم یعنی: کسی که تاریک میکند. تاریکی ابزار نیروی منفی است. نیروی منفی برای انجام کارهایش به تاریکی نیاز دارد تا حقایق را پنهان کند و این در تاریکی اتفاق میافتد و در نور امکانپذیر نیست؛ اگر کسی از انسان های ظالم خوشش بیاید و خود را به آنها نزدیک کند و کارهای آنها را تایید کند، دیگر اولیا به او کمکی نخواهند کرد و در مرحله بعد؛ اگر از آنها پیروی کردید و فرمان گرفتید و لذت بردید جزء مجرمین خواهید بود. بعضی از افراد هستند که از روی ناچاری مجبور به اطاعت هستند و از آن لذت نمیبرند در آن کار فرد مجرم حساب نمیشود.
نویسنده: همسفر آزاده رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون هشتم)
ویرایش و ارسال: همسفر مهتاب دبیر سایت
همسفران نمایندگی عطار نیشابوری
- تعداد بازدید از این مطلب :
136