
به نام قدرت مطلق الله
موضوع: سیدی هفتگی تاریکی (استاد امین)
نکته کاربردی و مهم این است که پیدا کردن نقطه صفر یا نقطه توانایی انسان، بسیار حائز اهمیت است و میتواند به ما در جنبههای مختلف زندگی کمک کند. نقطه صفر یا مبدا نشاندهندهٔ این است که ما دقیقاً در کجا قرار داریم. متد DST از دل ماه رمضان بیرون آمد؛ آقای مهندس میگفتند که بعد از سالها مصرف، نمیدانستم در کجای کار قرار دارم و از میزان وابستگی و تخریب به مواد آگاهی نداشتم. نظمی که در ماه رمضان وجود داشت، باعث شد تا نقطه تفکرم بیدار شود.
انسان وقتی در یک جنبه دچار مشکل است؛ با مسائلی که گره خورده مواجه میشود، قسمت اصلی مشکل این است که از میزان خرابی خود اطلاعی ندارد. در مورد آقای مهندس، پیدا کردن اندازه تخریب باعث شد، آن مبدا صفر به وجود بیاید و راه درمان کشف شود. ما تا اندازهها را درک نکنیم، نمیتوانیم مبدا خود را پیدا کنیم.
انسان باید در رابطه با هر موضوعی از اندازه آن آگاه باشد. برای مثال، در خرید خوراکیها، اگر یک بستنی کیم را به قیمت ۲۵ هزار تومان بخریم، وقتی آن را به کیلو گرم تبدیل کنیم، قیمت هر کیلوگرم آن ۴۰۰ هزار تومان میشود. در حالی که اگر یک کیلو بستنی سنتی بخریم، تنها ۱۲۰ هزار تومان هزینه دارد که کیفیت و مزه بهتری دارد.
هر زمان که جنسی را خریداری میکنیم، باید از مواد تشکیلدهنده و وزن آن آگاهی داشته باشیم. زمانی که متوجه میشویم که قیمت یک محصول به ازای کیلوگرم، بسیار بالاتر از قیمت خرید آن به صورت عمده است، نباید آن را بخریم. اگر خریدیم، یعنی چیزی را تایید کردیم که به روشی منطقی تولید نشده است. در غیاب اندازهگیری، به ظلم و بیانصافی کمک میکنیم.
زمانی که به جایی میرویم، باید اندازهها را بپرسیم و بررسی کنیم. اگر خواستههای انسان تغییر کند، شرایط هم تغییر خواهد کرد. ما نباید برای چیزهایی که ارزش واقعی ندارند، هزینه زیادی کنیم. جامعهای که اندازهها را میداند، به سادگی فریب نخواهد خورد. فرض کنید کسی میخواهد لباس بخرد؛ اگر دریابد که دوختن لباس از پارچهای که خودش میخرد، ارزانتر است، میتواند به جای خرید لباس آماده، آن را به طور مستقیم از پارچه تهیه کند.
اگر قیمت لباس چهار میلیون تومان باشد، اما پارچه متری ۴۰۰ هزار تومان باشد و با یک متر و نیم بتوان آن لباس را دوخت، قیمت نهایی بسیار کمتر خواهد بود. فهم اندازهها میتواند حس تغییر به همراه داشته باشد و شرایط را دگرگون کند. ما باید از انسانهایی خرید کنیم که وقت و زحمت میکشند، مانند روستاییان، و از تولیدات آنها استفاده عادلانه کنیم.
در کارهای خود نیز باید اندازه تواناییهایمان را بدانیم. برای مثال، اگر توانایی شنا کردن ۲۰ متر است و مبدا تعیینکننده ما ۱۰۰ متر باشد، این میزان از توانایی ما فراتر است. شناخت مبدا باعث پیدا شدن نقطه تحمل ما میشود و ما باید به ساختن خود ادامه دهیم. در غیاب این مبدا، هیچ نتیجهای جز تخریب برای ما به همراه ندارد.
اگر فردی اندازه خود را پیدا نکند، باید آن اختلاف را با انرژی ذخیره شده در خود پر کند؛ استفاده از انرژی ذخیره شده میتواند ما را به خمار شدن، بیماری و مسائل دیگر دچار کند. جامعهای که اندازهها را نمیشناسد، نقطه مبدا خود را نمیداند. زمانی که افراد از مبدا خود غافل شوند، شروع به سوختن انرژیهای ذخیره شده خود کرده و ساختار درونی آنها به تدریج خراب و فروریخته میشود. پس ما باید با اندازههایمان، مبدا خود را بشناسیم.
داستان پیامبران را نیز باید بدانیم، زیرا آنها آرامش دل را به ارمغان میآورند. پیامبران زندگیهای بسیار سختی داشتند و انسانهای خیرخواهی بودند، مانند حضرت نوح که به شیوههای مختلف برای هدایت مردم تلاش کرد. اول خود را تزکیه و پالایش میکردند و سپس به تزکیه و پالایش دیگران میپرداختند. زندگی پیامبران را میتوان به عنوان مثلثی دید که شامل رنج و دشواری بسیار زیاد، خیرخواهی، و اجرای آموزشها و انتقال آنها است. قوم عاد به عنوان مثالی بیان شده که آموزشهای حضرت هود را عملی نکردند و در تاریکی ماندند و خداوند عذابی سخت بر آنها نازل کرد.
افرادی وجود دارند که دوست دارند به سوی کسانی بروند که در تاریکی هستند و تاریکی را به وجود میآورند و با این افراد معاشرت میکنند. در نهایت، هیچکس نمیتواند به این انسانها کمک کند و آنها شکست می خورند و ناکام می مانند؛ تلاشهایشان به نتیجهای نخواهد رسید. پیامبران الگویی برای ما هستند. راهنماهای کنگره ۶۰ هم مانند پیامبران الگو هستند، زیرا آنها از سختیها گذشته عبور کرده اند و با تلاش به پیروزی و روشنایی دست یافتهاند.
نویسنده: مسافر علی ل۱
تایپ: مسافر جواد ل۱۹
تنظیم و ارسال: مسافر جواد ل۱۴
مسافران نمایندگی سهروردی اصفهان
- تعداد بازدید از این مطلب :
146