استاد امین در سیدی تاریکی میفرمایند: پیدا کردن "نقطه صفر" یا "نقطه توانایی" انسان، همان چیزی است که آقای مهندس برای درمان اعتیاد، تحت عنوان متدDST کشف کردند. "نقطه صفر" از این جهت برای ما مهم است که میتواند به ما کمک کند تا ما بدانیم در قسمتهای مختلف زندگی در کجا قرار گرفتهایم و مبدأ ما کجاست؟ انسان در مسائل مختلفی ممکن است مشکل و گرههایی داشته باشد و نتواند آنها را حل کند. یکی از علتهای اصلی آن، میتواند این باشد که میزان خرابی را نمیداند یا اندازهها را نمیشناسد. پیدا کردن اندازه تخریب باعث میشود که مبدأ سفر، مشخص شود و راه درمان، کشف بشود. ما تا زمانی که اندازهها را متوجه نشویم، نمیتوانیم مبدأ خودمان را پیدا کنیم. آقای مهندس مبدأ را پیدا کردند؛ چون اندازهها را بلد بودند و بعد تغییرات، اتفاق افتاد. انسان اگر اندازهها را پیدا نکند، بایستی آن اختلاف را با انرژیِ ذخیره شده خودش پُر کند. زمانی که انرژی ذخیره شده را فرد استفاده میکند خمار، مریض، بدحال و ضعیف میشود.
جامعهای که اندازهها را نداند، مبدأ خودش را هم نمیداند. وقتی که مبدأ خودش را نداند، شروع میکند به انرژهای خود را سوزاندن و بعد ساختارش از درون شروع به تخریب و ویرانی میکند. پس یکی از مؤلفههایی که ما میتوانیم از طریق آن، شرایط زندگی خود را تغییر بدهیم این است که مبدأ و اندازه خود را بدانیم.
در قسمت دوم سیدی میفرمایند: داستان پیامبران که در کلام الله آمده، حاوی مطالب مهمی است که باعث تثبیت فواد یا آرامش دل می شود. اولین ویژگی پیامبران این است که آنها بدون استثنا زندگی بسیار سختی داشتهاند، دوم اینکه همگی آنها خیرخواه بودند، سومین ویژگی آنها این بود که سختیها را تحمل میکنند و آزمون پس میهند؛ یعنی از آنان، امتحان گرفته میشود و قبول میشوند. این مراحل را عبور میکنند بعد رسالتی به آنها داده میشود و آیات نازل میشود.
انسان وقتی که پالایش و تزکیه را از خود شروع بکند، ایمانش چند برابر، صد برابر میشود. زندگی پیامبران مانند یک مثلث است: رنج و دشواری بسیار زیاد و خیرخواهی برای کمک به انسانها. آنها آموزشها را اجرا کردند و به فعل تبدیل کردند، سپس دانستههای خود را به دیگر انسانها انتقال دادند.
مطالبی که در کلام الله مطرح میشود معتقد هستیم که ارزشمند هستند و برای یک زمان خاص هم نیست؛ مثلاً در قرآن، در مورد قوم عاد صحبت شده که دارای ویژگیهایی هستند. اولین ویژگی این قوم این است که قومی هستند که هر چه که از حکمت و آیات الهی به آنها گفته میشود، انکار میکنند. از کلمه (جحد) استفاده میشود که به معنی انکار است. نشانه دوم: عصیان، سرکشی، مخالفت است؛ یعنی دقیقاً مخالف فرامین الهی هستند. سومین نشانه از کار و بار هر جبار و عنیدی تبعیت میکنند.(جبار یعنی زورگو و عنید یعنی سنگدل و سر خود) اگر مردمان سرزمینی این ویژگیها را داشته باشند آنها هم قوم عاد هستند.
کلمه ظلم به معنی تاریکی است و ظالم یعنی کسی که تاریک میکند. نیروهای تاریکی در واقع نیروهای منفی هستند و تاریکی ابزار است. نیروی منفی برای اینکه بتواند کارش را پیش ببرد، به تاریکی نیاز دارد که بتواند حقایق را پنهان کند. پنهان کردن توی نور امکانپذیر نیست، پنهان کردن در تاریکی امکانپذیر است، بایستی اول جلوی نور را بگیرد و یکجایی تاریک بشود وقتی که تاریک شد، پنهان میشود آن وقت نقشهاش را پیاده میکند.
در قرآن میخوانیم که (به راستی کافران همان ظالمان هستند) کافر؛ یعنی کسی که پنهان میکند و ظالم کسی است که تاریک میکند. در مورد ظالمین میگه که یک سری از شما هستید که خیلی دوست دارید خودتان را بچسبانید به (ظلموا) ظلموا؛ یعنی خودتان را نزدیک کنید و ببرید به سمت کسانی که تاریکی را به وجود میآورند و تولید میکنند. وقتی که با تاریکیها رفاقت کردی، دیگر از دسترس آن کسانی که میخواهند راه و مسیر را نشان شما بدهند و به شما آموزش، درس، حکمت و دانش بیاموزند، خارج میشوی. نیروی روشنایی پشت خط میماند و نمیتواند به شما القا کند؛ چون نمیتواند وارد مرز تاریکیها شود. نتیجهاش این میشود که شما شکست میخورید و ناکام میشوید و از موفقیت دور میشوید.
دوستی شما با آدمهایی که در تاریکی هستند یک تبعاتی دارد؟ اگر ارتباط دلی گرفتی و گرایش پیدا کردی، ناکام میشوی و اگر رفتی از آنها فرمان گرفتی، اطاعت کردی، اجرا کردی و لذت بردی شما جز مجرمین شناخته میشوید، ولی اگر از روی ترس، اطاعت کنی و لذت هم نمیبری و با اکراه انجام میدهی، مجرم نیستی. انسان چطوری به یک انسان مجرم تبدیل میشود؟ با اطاعت کردن از ظلموا و لذت بردن از آن امکانات. چطوری انسان ناکام میشود؟ با ارتباط برقرار کردن با انسانهایی که تاریکی را به وجود میآورند و دور میشوند از کسانی که به آنها آموزش میدهند. پس خیلی از این چیزهایی که در زندگی برای انسان رقم میخورد، اگر به آنها توجه کند میتواند با اصلاح کردن آن، فرایندها را تغییر بدهد. این یک فرمولی است که در کلام الله امده است.
نویسنده: راهنمای تازهواردین همسفر ایران
منبع : سیدی تاریکی
رابط خبری: همسفر سمیرا رهجو راهنما همسفر هدی (لژیون دوم )
ویرایش: همسفر مریم دبیر سایت
ارسال:همسفر زهرا نگهبان سایت
- تعداد بازدید از این مطلب :
204