در حاشیه جشن درختکاری کنگره ۶۰ گفتوگوی کوتاهی داشتیم با مهندس علی شکاری سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خراسان رضوی که شما عزیزان را به خواندن آن دعوت مینماییم.
بسم الله رحمان رحیم
عرض سلام و ادب و احترام دارم خدمت همه عزیزان حاضر در برنامه امروز که در خدمتشان هستیم، امروز بنا به دعوتی که دوستان در جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰ داشتند و برنامه ریزی که در سطح کشور انجام شد، امروز را به عنوان روز درختکاری اعلام کردند که برای امر درختکاری در خدمتشان هستیم.

- ضمن عرض سلام و خوشآمد گویی خدمت شما در همین ابتدای سخن برای ما بگویید تا قبل از برنامه امروز تجربه کار با اعضای کنگره ۶۰ را داشتهاید؟
امروز یک برنامه خیلی منسجم و منظم در سراسر کشور اجرا میشود و شرق کشور را برای امروز اعلام کردند که در سراسر استان های شرق کشور این اتفاق به صورت همزمان رخ میدهد که اتفاق بسیار خوبی است. از طرف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در سطح کشور یک تفاهم نامهای در راستای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در طی ۴ سال با جمعیت احیای انسانی کنگره ۶۰ داشتیم که به تمامی استانها اعلام شد و تقریبا ۲ الی ۳ سال است که با این دوستان برنامه درخت کاری را در روز خاصی که این بزرگواران اعلام میکنند اجرا میکنیم و ما بیشتر به عنوان مهمان در خدمت این عزیزان هستیم چون صفر تا صد برنامه ریزی ها را خود این عزیزان انجام می دهند و ما فقط میآییم کنار عزیزان قوت قلب بگیریم و از توانمندی این دوستان بهرهمند شویم.
- کمی از تجربه کار با کنگره ۶۰ برای ما صحبت کنید.
ما با گروههای مختلف در راستای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت فعالیت داریم، اما یکی از گروههای بسيار منظم و با اراده همین بچههای کنگره ۶۰ هستند که با برنامه ریزی دقیق امروز تقریبا نزدیک به هزار نفر خانم و آقا را در دو گروه جداگانه در خدمتشان هستیم و تعدادی بالغ بر صد گونه نهال امروز در اینجا کاشته خواهد شد.
-امروز چه تعداد نهال و چه گونههایی قرار است کاشته شود؟
گاهی اوقات خود ما یک جاهایی وقتی آماری را اعلام میکنیم خودمان هم نمیدانیم آخرش چه میخواهد پیش بیاید، ولی در برنامههای کنگره 60 هر ساله نظم انضباط آنقدر بالاست که وقتی نهالها را تحویل میگیرند و برنامهریزی میکنند قطعا میدانیم که اینکار دیگر انجام میشود چون این عزیزان نظم و انضباط را رعایت میکنند، نظافت را رعایت میکنند و امسال هم که استاندار محترم برنامه پویش نظافت طبیعت را به نام پویش یک، دو، سه اعلام کردند، ولی دوستان کنگره ۶۰ هر ساله به صورت خود جوش این پویش را انجام میدهند. این جا ما چهار گونه نهال داریم، بادامشک، پسته، ارغوان و یک مقدار محدود هم توت داریم که در خدمت دوستان قرار دادیم و امروز کاشته خواهد شد.
- گروههایی مثل کنگره ۶۰ چه نقشی در اجرای این پویش میتوانند داشته باشند؟
دوستان ما در کنگره 60 کمک بزرگی طی این سالها به ما کردند و بنا است طی چهار سال یک میلیارد درخت در سطح کشور کاشته شود که با توجه به مشکلات اقلیمی امید است کاشت این درختان کمک بزرگی باشد به وضعیت اقلیمی کشور. یکی از درسهایی که ما در مجموعه کنگره 60 گرفتیم این است که طبیعت را خیلی بهتر از ما درک کردهاند، به طبیعت احترام میگذارند و با اهداف و نیتی که دارند حتی خیلی جلوتر از ما هستند و باعث افتخار است که ما با این عزیزان همکاری داریم. من به شخصه دوست دارم در جلسات این دوستان شرکت کنم و اولین درسی که ما از این عزیزان یاد میگیریم نظم است. امروز با یک نظم خیلی خاص هزار نفر را پذیرایی کردند و من به شخصه از این انضباط لذت بردم. این عزیزان به دو بخش دوستان مسافر و همسفر تقسیمبندی میشوند که همسفران محترم خانواده عزیزان مسافر هستند که از نظر روانشناختی هم این مجموعه کار بزرگی انجام داده است که همسفران دوستان مسافر را در مسیری که دارند حرکت میکنند یاری میدهند تا در محیط خانه به مشکل نخورند و اذیت نشوند و خانوادهها هم اعلام کردند که ما در کنار شما هستیم که این خود یه الگوی کامل است و اگر ما برای سیستمهای خودمان هم از آن استفاده کنیم قطعا موفقتر خواهیم بود. من تشکر میکنم از این عزیزان که با جان و دل پیگیر موضوع هستند و خودشان برنامه را به ما اعلام میکنند و ما هیچ برنامهریزی از قبل برای این دوستان نداریم. دوستان ما در این مجموعه عمدتا عضو همیار طبیعت ما هستند و کارت همیار طبیعت برای اکثر این عزیزان صادر شده است و آنهایی هم که کارت ندارند برایشان صادر میشود و اميدوارم به طور مستقیم با هم همکاری داشته باشیم.
.jpg)
- از نظر شما تشویق مردم به درختکاری در قالب چنین اردوهایی تا چه اندازه به اجرایی شدن طرح کاشت یک میلیارد درخت کمک میکند؟
قطعا این عزیزان که از بدنه جامعه هستند باید کمک کنند، چون اجرایی شدن این طرح به تنهایی در دستگاه منابع طبیعی و دولت امکانپذیر نیست، مخصوصا با این وضعیت تغییرات اقلیمی که پیش آمده است قطعا اگر بحث مشارکت مردم اتفاق نیفتد دولت به تنهایی موفق نخواهد بود.
همانطور که اسم این طرح مشارکت در کاشت یک میلیارد درخت در چهار سال است، یعنی گروههای مختلف در این طرح کمک میکنند و ما هم برای اینکه به جمعبندی برسیم و این طرح موفق شود گروههای مختلفی از مدارس و دهیاران داریم که با همکاری تقریبا شصت و چهار دستگاه مختلف و عموم مردم به دور از هر گونه نگرش سیاسی و تنها در بحث طبیعت پای کار هستند و حضور دارند، ما روز سیزده فروردین تاثیر این پویش که نظم و انضباط در طبیعت است را واقعا دیدیم و پایان روز سیزده وقتی که بنده به نقاط مختلف شهر سرکشی کردم در هیچ نقطه آشغالی ندیدم که این نشان دهنده فرهنگ بالای مردم ما است و ما قطعا اگر کمک مردم نباشد موفق نمیشویم.
- جناب مهندس از شما تشکر میکنم بابت وقتی که در اختیار ما قرار دادید.
من تشکر میکنم از شما و همه عزیزانی که در این مراسمها شرکت میکنند و به حفظ و نگهداری طبیعت کمک میکنند.
مرزبان خبری: مسافر علیاصغر
تهیه و تنظیم و ارسال خبر: گروه سایت نمایندگی شفا
- تعداد بازدید از این مطلب :
40