همسفر معصومه خلاصهای از سیدی حلقههای آفرینش ارائه کردند که در ادامه میخوانید:
جهانبینی؛ یعنی دیدگاه ما نسبت به جهان اطرافمان و خودمان چگونه است و ما در جهان چگونه بهتر زندگی کنیم؟ نمیخواهیم عارف یا فیلسوف شویم، میخواهیم روش صحیح زندگی کردن را یاد بگیریم تا از آرامش لازم برخوردار شویم. از پیدایش انسان تا به امروز همه ادیان گفتهاند که زندگی دیگری هست و جهان پس از مرگی هست و خدایی وجود دارد. روشنفکر فردی است که بتواند به انسانها کمک کند و هزاران هزار مسئله لاینحل را حل کند و راهکار نشان دهد؛ وگرنه شخصی که انسانها را به تاریکی میبرد او روشنفکر نیست.
مولانا میفرمایند:
روزها، فکر من این است و همه شب سخنم
که چرا غافل از احوال دل خویشتنم
از کجا آمدهام آمدنم بهر چه بود؟
پس اندیشه و تفکر ما این است که زندگی ما تا زمان مرگ هست یا نه؟ از کجا آمدهایم؟ آمدنمان بهر چه بود؟ زندگی ما از روز الست شروع شد، روزی که خداوند گفت: من پروردگار شما هستم ما گفتیم بله، این را پیمان الست میگویند و از آن به بعد حیات شروع شد. آمدن به زندگی ما بهر چیست؟ هدف زندگی کردن است، حیات است، حیات؛ مانند کارخانه است و تمام موجودات هستی؛ مثل کارکنان کارخانه هستند.
قوانین زندگی برای ایجاد هماهنگی و تعادل در جهان و برقراری ارتباطات میان موجودات وجود دارند. برای درست زندگی کردن و لذت بردن از زندگی باید قوانین را به صورت اصولی بلد باشیم و این قوانین، قوانین الهی هستند که عقل سلیم آنها را رد نمی کند. مردان حق برای یافتن آنچه از دست دادهاند، روزی بیکف خواهند آورد، منظور از مردان جنس مذکر نیست، منظور این است آن کسانی که راه درستی را رفتهاند آنچه از دست دادهاند به دست خواهند آورد.
منهدم شدن جسد یا جسم و هستی که در بعد دیگری، تولدی دیگر محسوب میشود و از دیدگاه ما مرگ رفتن از اینجاست؛ اما تولدی دیگر است. این تولد میتواند خوب باشد یا بد؟ این بستگی به کارها و اعمال ما در این سیستم دارد که ما چگونه بودهایم و در کجا قرار داشتهایم. مرگ تولدی دیگر در بعد دیگری است. وقتی نوزاد داخل شکم مادر تشکیل میگردد از آنجا نفس وارد عمل میشود. تا در شکم مادر هست، نفس است که راهبری میکند؛ ولی وقتی متولد شد روح در آن دمیده میشود و آنجاست که نفس واحده تشکیل میشود که شامل نفس، روح و جن میباشد.
دایره حیات در زمین، بایستی سه حلقه را طی کند؛ دوران کودکی یا خردسالی که دارای آموزش راهرفتن، مدرسه و آموزش میباشد. دوران جوانی که تا ۴۰ سالگی ادامه دارد، ۶۰ سالگی تا ۸۰ سالگی، بعد از مرحله سوم، مرحله لذتبردن از زندگی، برای کسانی که تجربه کسب کردهاند و به مرحله پختگی رسیدهاند، است.
باید کولهپشتی را پر از مطالب مثبت کند؛ چون آخرین مرحله آرایش جسم، فرمان فکر و عقل است. در مرحله سوم باید به فرمان عقل برسد؛ یعنی شو و شود. جسم زمانی به آرایش و زیبایی میرسد که عقل بهعنوان فرمانده فرمانش را صادر کند. در این صورت محتوای کولهبار غنیتر میباشد. عقل را دانایی کامل میکند و دانایی را دانش کامل میکند، برای اینکه عقل ذرهذره زیاد شود نیاز به سه مؤلفه دانش، تفکر و تجربه است.
پس همه چیز بر مبنای عقل است. هرچی عقل قویتر باشد، کوله باری که با خودمان میبریم قویتر است؛ چون چیزی به غیر از افکار و اطلاعات و اندیشهمان را نمیتوانیم با خود ببریم. آرایش جسم زمانیکه به فرمان فکر و عقل برسد میتواند در پیرامون خود هرچه میخواهد بسازد؛ یعنی هرچی بخواهد با تفکر به انجامش میرساند. عقل را دانایی زیاد میکند. همانطور که آقای امین در کتاب جهانبینی گفته است؛ مثلث دانایی شامل آموزش، تفکر، تجربه است. کسی که درس میخواند و تجربه کسب میکند، عقل سالمتری دارد.
نویسنده: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر هانیه (لژیون ششم)
رابط خبری: همسفر افرا رهجوی راهنما همسفر هانیه (لژیون ششم)
تنظیم و ارسال: همسفر ریحانه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی چالوس
- تعداد بازدید از این مطلب :
96