English Version
This Site Is Available In English

باید به اندازه ظرفیت خودمان مسئولیتی را بپذیریم

باید به اندازه ظرفیت خودمان مسئولیتی را بپذیریم

این دستور جلسه را مانند دستور جلسات دیگر می‌توان به دو صورت واژه‌ای و عمقی بررسی کرد. تعریف واژه‌ای کلمات این‌گونه است که ظرفیت به معنای اندازه، گنجایش و نقطه‌تحمل است. مسئولیت از ریشه سوال و مسئول می‌آید؛ یعنی کسی که از او در قبال مسئولیتش سوال خواهد شد. قبله گم کردن نیز به معنی جهت یا مسیر را گم کردن و یا به هدف نرسیدن است. حال ما انسان‌ها در مسائل مختلف حیاتمان، عوامل و نیروهایی که با آن‌ها سر‌و‌کار داریم، یک ظرفیت مشخصی داریم. برای مثال شاید یک ورزشکار توان دویدن پنج کیلومتر را دارد و هیچ اتفاقی برایش نمی‌افتد، ولی فردی که تاکنون هیچ تحرک خاصی نداشته است، با دویدن این مسیر ممکن است اتفاقات ناگواری برایش بیفتد؛ مثل کمردرد، تنگی نفس، از تعادل‌ خارج‌ شدن‌ ضربان‌ قلب و در نهایت باعث آسیب شدید و کشیده شدن به نقطه آشوب می‌شود.

حال در مراحل مختلف زندگی نیز همین گونه است؛ یعنی ظرفیت و تحمل ما برای پذیرش مسئولیت‌های مختلف محدود است. برای مثال می‌بینیم یک نفر مدیر و مسئول خانواده یا یک ساختمان یا مدیر مسئول یک اداره یا مدیر و مسئول یک شهر و کشور است و حتی شاید یک نفر مسئول اعمال و شهر وجودی خودش است. پس رابطه بسیار نزدیکی بین ظرفیت، گنجایش و مسئولیت‌های مربوطه وجود دارد. پس با شناخت ظرفیت و نقطه تحمل خود می‌توانیم در حالت تعادل باشیم یا به نقطه آشوب کشیده شویم. اگر طبق شناختی که از خود داریم، به اندازه ظرفیت خودمان مسئولیتی را بپذیریم، در تعادل خواهیم بود ولی اگر بیشتر از ظرفیت و گنجایش خودمان مسئولیتی را بپذیریم به بی‌تعادلی و در نهایت به نقطه آشوب کشیده خواهیم شد؛ یعنی در نیمه راه از مسیر خارج شده و به هدف نخواهیم رسید که به اصطلاح  به آن‌ قبله گم کردن می‌گوییم و حتی در مسئولیت دادن به دیگران نیز باید به این نکات توجه نمود.

طبق این پروتکل وقتی فردی وارد کنگره‌۶۰ می‌شود، ابتدا فقط به عنوان مسافر و یا همسفر، در فاصله زمانی ۱۰ الی ۱۱ ماه آموزش می‌بیند، سی‌دی می‌نویسد، نوشتارها و کتاب‌ها را می‌خواند، از جلسات و راهنما آموزش می‌بیند و بعد از رهایی و طی کردن حدود ۵۰۰ ساعت آموزش، به پایان سفر اول می‌رسد و وارد سفر دوم و آغاز خدمت می‌شود؛ چون در این مدت ظرفیت این عزیزان رشد کرده و آماده پذیرش مسئولیت‌های مختلف می‌باشند. جالب اینجا است که در جایگاه‌های خدمتی نیز انسان در حال آموزش گرفتن و بزرگ کردن ظرف وجودی خودش است و هر چه آموزش بیشتر و عمل کردن به آن‌ها بیشتر باشد، پذیرش خدمت‌های بزرگ‌تر برای فرد آسان‌تر و لذت‌بخش‌تر خواهد بود؛ به‌طوری که از تعادل خارج نشود و قبله خود را گم نکند.

در اینجا معجزه کنگره‌۶۰ را می‌بینیم که با کیمیاگری و آرامی یک فرد مصرف‌کننده، آسیب‌دیده، ناامید و ناتوان را تبدیل به یک انسان قوی، کارآمد، امیدوار و بخشنده مثل راهنما، مرزبان، ایجنت، دیده‌بان، نگهبان نظم، نگهبان، دبیر و ... می‌کند. درنهایت امیدوارم همیشه در راستای آموزش‌های الهی و صراط مستقیم، توان پذیرش مسئولیت‌هایی را داشته باشیم که ما را به خودمان و خداوند نزدیک‌تر کند، قبله‌مان را گم نکنیم و با عملکرد خوب خودمان جزو رستگاران باشیم. برای درک بهتر این دستور جلسه، گوش کردن به سی‌دی‌هایی مانند ظرفیت، مسئولیت و قبله گم کردن، گره مسئولیت، گره قدرت و مطالعه متون کنگره از جمله وادی نهم از کتاب عشق و سی‌دی مربوط به این وادی توصیه می‌شود.

منبع: مقاله آقای خدامی
نویسنده: همسفر حوریه راهنما لژیون ششم
رابط خبری: همسفر فاطمه رهجوی راهنما همسفر حوریه (لژیون ششم)
عکاس: همسفر دیبا رهجوی راهنما همسفر فریده (لژیون پانزدهم)
ویراستاری و ثبت: همسفر مبینا رهجوی راهنما همسفر فریده (لژیون پانزدهم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی شادآباد

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .