English Version
This Site Is Available In English

گروه خانواده- با کسب دانایی، ظرفیت خود را بالا ببریم

گروه خانواده- با کسب دانایی، ظرفیت خود را بالا ببریم

در این دستور جلسه به ۳ کلمه برخورد می‌کنیم و برای درک بهتر آن ابتدا بایستی معنی آن‌ها را بدانیم. ظرفیت، یعنی اندازه، مقدار یا گنجایش هرچیزی که در مورد تمام جامدات، حیوانات و انسان‌ها صادق است. ظرفیت تحمل و بارگیری یک تریلر که دارای چند محور و هجده چرخ است حدود ۲۴تن است، اگر بیش از این مقدار بارگیری شود منجر به اتفاقات ناگوار می‌شود. در مورد انسان ظرفیت یکباره به‌وجود نمی‌آید، باید ذره‌ذره و به مرور زمان ظرفیت خودمان را بالا ببریم و این امر با آموزش صحیح، تجربه مفید و دانایی امکان‌پذیر می‌باشد و هر چه دانایی خودمان را بالا ببریم ظرفیت ما بیشتر می‌شود

مسئولیت چیست؟ مسئولیت از کلمه سئل و سؤال می‌آید و به معنی تعهد، وظیفه و پاسخ‌گو بودن است، برای مثال وقتی‌ من به عنوان یک همسفر وارد کنگره شدم اولین مسئولیت من آموزش گرفتن است تا بتوانم نقش و مسئولیت خود را به‌درستی انجام دهم؛ پس باید فرمانبردار و صبور باشم، محیط خانه را آرام و امن نگه دارم و در روند درمان مسافرم دخالت نکنم، همچنین نسبت به او بی‌تفاوت نباشم، من باید نقش خود را به درستی بیاموزم و اجرا کنم تا یک همسفر و مادر خوب و متعادلی شوم.

کلمه بعدی قبله گم کردن است، تمام مسلمانان هنگام خواندن نماز به سمت قبله می‌ایستند، اصطلاح قبله گم کردن برای افرادی به کار می‌رود که هدف و معبود خود را گم کرده‌اند تاحدی‌که خود را نیز فراموش کرده، از صراط مستقیم دور شده و در ضد ارزش‌ها فرومی‌روند، یعنی از تعادل خارج می‌شوند. استاد امین در سی‌دی «جایگاه» می‌فرمایند: انسان باید وارد مسئولیت‌ها شود تا گره‌های درونی خود را بشناسد و با باز کردن گره‌های دیگران، گره‌های خودش نیز باز می‌شود. اساس هستی هم همین است، یعنی باید آموزش بگیریم و خدمت کنیم. در کنگره به ظرفیت، مسئولیت و قبله گم کردن خیلی توجه می‌شود. مسئولیت‌پذیری باعث تغییر جایگاه می‌شود و بایستی تغییر صفات هم در شخص شکل بگیرد، این تغییر خصوصیت باید در جهت سازندگی باشد نه در جهت تخریب خود یا دیگران. نکته مهم در به‌دست آوردن جایگاه، داشتن ظرفیت است که اگر فرد با جایگاهی که کسب کرده فاصله داشته باشد به دو شکل تخریب به‌وجود می‌آورد یکی درونی و دیگری بیرونی. شکل درونی این قضیه این است که در فرد سرخوشی و خودشیفتگی ایجاد می‌کند و باعث می‌شود عقل درست کار نکند، از حالت عادی خارج شود، قادر به تصمیم گیری نمی‌باشد و این موضوع باعث تخریب و فاجعه می‌شود. تخریب  عدم ظرفیت در صور آشکار این است که فرد با عصبانیت و رفتار غیرمعقول و به شکل دستوری با دیگران رفتار می‌کند و این در فرد دافعه ایجاد می‌کند و باعث می‌شود دیگران از این شخص کینه به دل بگیرند و حتی ممکن است با او دشمن شوند.

آقای مهندس می‌فرمایند: برای انجام هر کاری باید ظرفیت آن را داشته باشیم. ایشان داستان زیبایی را بیان کردند که مردی خارکن از حضرت موسی خواست که از خداوند بخواهد به او تیشه‌ای بدهد تا مجبور نباشد با دست خارها را بکند، حضرت موسی از خداوند خواست؛ اما خداوند فرمود: تیشه برای او مناسب نیست. بعد از چندین‌بار اصرار، خداوند خواسته او را اجابت کرد و به خارکن تیشه‌ای داد، فردای آن روز حضرت موسی دید خارکن را دستگیر کرده‌اند، بعد از پرس‌وجو متوجه شد خارکن با آن تیشه یک نفر را به قتل رسانده است.

در گذشته از اینکه پسرم درست نمی‌توانست صحبت کند خیلی غمگین بودم، با نذر و نیاز از خدا می‌خواستم زبانش باز شود؛ ولی این مشکل حل نشد، برای همین همیشه از خداوند دلگیر و ناراحت بودم و او را مقصر این مشکل می‌دانستم و در صبرم، بی‌صبری می‌کردم. خدا را شکر اکنون پسرم سلامتی‌اش را به‌دست آورده است، با آموزش‌های کنگره متوجه شدم شاید علت اینکه به خیلی از خواسته‌هایم نرسیدم این است که هنوز ظرفیت لازم در من ایجاد نشده و خداوند صلاح ندانسته در این زمان آن نعمت را به من بدهد؛ بنابراین من باید برای رسیدن به خواسته خود تلاش کنم، راه درست را پیدا کنم، صبور باشم و همیشه به خداوند باور و ایمان داشته باشم و این را بدانم آنچه به صلاح من است در بهترین زمان در اختیار من قرار می‌گیرد؛ اما هرگز نباید دست از تلاش و کوشش بردارم. در آخر از خدا می‌خواهم که به من کمک کند تا بتوانم قبل از قبول هر مسئولیتی در مسیر زندگی‌ام، ظرفیت آن را در خودم ایجاد کنم و سربلند از آن مسئولیت بیرون بیایم و به صلح، آرامش و آسایش برسم.

نویسنده و ویراستار: همسفر فرشته (ر) رهجوی راهنما همسفر وجیهه (لژیون دوم)
ارسال: راهنما همسفر وجیهه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی سیرجان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .