جلسه چهارم از دوره پانزدهم جلسات لژیون سردار همسفران کنگره۶۰ نمایندگی شمس با استادی دنور همسفر ربابه، نگهبانی همسفر فاطمه (پهلوان) و دبیری دنور همسفر نگار با دستور جلسه «وادی اول (با تفکر؛ ساختارها آغاز میگردد، بدون تفکر، آنچه هست رو به زوال میرود.) و تأثیر آن روی من» روز سهشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۴۰۴ ساعت .۱۴:۴۵ آغاز به کار کرد
.jpeg)
خلاصه سخنان استاد:
سال نو را به همه عزیزان تبریک میگویم. امیدوارم سال خوب و پربرکتی باشد. خداوند را سپاس میگویم که در اولین جلسه لژیون سردار در سال جدید توانستم در این جایگاه خدمت کنم و آموزشهایی که از اساتید گرفتم را پس بدهم. از نگهبان همسفر فاطمه تشکر می کنم که به من اجازه دادند تا در این جایگاه خدمت کنم. دستور جلسه وادی اول است. با شروع سال جدید که فصل بهار است دستور جلسات تکرار میشود. فصل بهار فصل زایش و احیا شدن دوباره است و ما این دستور جلسات را مرور میکنیم که برای عدهای جدید است و تازگی دارد؛ اما برای عدهای دیگر دستور تکرار میشود.
حال برای چه تکرار میشوند؟ چون ذهن انسان فرّار است و به خاطر مشغلههای ذهنیاش آموزشها را فراموش میکند و برای برگشتن به صراط مستقیم نیاز به تلنگر دارد. از آن جایی که خداوند انسانها را آفرید، به انسان ویژگی اختیار داد تا بتواند سر دوراهی انتخاب قرار بگیرد و راه درست را از راه بد تشخیص دهد و انتخاب کند، برای این کار قوانینی را در اختیار انسانها قرار داد تا بتواند انتخاب درستتری داشته باشد و این قوانین را از طریق پیامبران و ادیان به دست مردم رساند. از آن جایی که انسان موجودی است که وسوسه به سراغش میآید، شیطان نیز در این مسیر کار خودش را انجام میدهد. انسان ممکن است ناخواسته و در اثر ناآگاهی خودش را دچار مشکلاتی کند.
آقای مهندس کتاب ۱۴ وادی را در اختیار ما قرار دادند که این کتاب علاوهبراینکه پر از تجربیات است، یک کتاب کامل است که ما با یک یا دو بار خواندن مطالب کتاب را درک میکنیم. اگر بتوانیم تکتک این وادیها را سرلوحه زندگی خودمان قرار بدهیم، در زندگیمان این وادیها را عملي کنیم و به وادی چهاردهم که عشق و محبت است برسیم، میتوانیم بگوییم توانستیم راه حل مشکلات را بیابیم و به نفس مطمئنه برسیم. وادی اول به ما میگوید تفکر درست انسان را به آرامش درونی میرساند؛ اما زمانی که از مسیر خارج شویم، دچار مشکل میشویم و آرامش از ما گرفته میشود و از نظر جسمی و روحی حال خوبی نداریم. اینجا نشان میدهد که تفکر غلطی را در زندگی پیش گرفتیم و راهی که میرویم غلط است و نتیجه مطلوبی نمیدهد.
در این کتاب سه راهکار به من نشان میدهد؛ اولین راهکار این است که من واقعبینانه به این مشکل نگاه کنم. یعنی چه؟یعنی آن مشکل را قبول کنم و بدانم من از روی ناآگاهی خودم این مشکلی را به وجود آوردم. وقتی بتوانم مشکل را بپذیرم راحتتر میتوانم در برطرف کردنش تلاش کنم. اگر جایی هم فکرم به جایی نرسید، میتوانم از تجربه افراد باتجربه استفاده کنم؛ ولی تصمیم نهایی را خودم بگیرم؛ ولی اگر باز نتوانستم آن مشکل را حل کنم؛ باید صبوری کنم چون بعضی از مشکلات برای برطرف شدن نیاز به زمان دارند. در این وادی به من میگوید پشت هر ساختاری تفکری نهفته است و هر ساختاری خواستهای دارد. اگر من گرسنه بشوم خواستهام این است که غذا بخورم. حالا که میخواهم غذا را آماده کنم، اول فکر میکنم که مواد اولیه این غذا را دارم یا خیر.
اگر در حین غذا پختن متوجه شوم که یک یا چند مورد از مواد اولیهاش را ندارم؛ یعنی درست تفکر نکردهام. تفکر درست اینجاست که من برنامهریزی کنم که آیا مواد اولیه این غذا را دارم تا بتوانم یک غذای خوب و مفیدی را تهیه کنم یا خیر. مسئله بعدی سه نیروی القا، احیا و تحرک است که این سه نیرو به ما کمک میکند؛ خواسته یا ناخواسته، در هر جهتی که باشد چه صراط مستقیم و چه غیر مستقیم و ما نمیتوانیم این سه نیرو را حذف کنیم. از تفکر سالم حس سالم و عمل سالم در نتیجه عشق سالم به وجود میآید؛ یعنی وقتی که نتیجه مطلوبی از ساختار نگرفتهایم؛ یعنی اینکه تفکر سالم نبوده است، اگر تفکر سالم نباشد حس هم برای به وجود آمدنش سالم نیست و عملی که انجام دادیم با گفتهها یکی نیست؛ پس در نتیجه عشق سالم در ساختارها به وجود نمیآید.
در رابطه با لژیون سردار شاید برای ما پیش آمده که یک عمل خوب یا یک کار کوچک حس خوبی به ما بدهد که دوست داریم دائما این حال خوب را تجربه کنیم. همه ما میدانیم که کنگره۶۰ از نظر درمان بیماری اعتیاد از نظر مالی بینیاز است و در حال حاضر آقای مهندس در جهت بیماریهای لاعلاج تحقیق میکنند و هدف ایشان عشق سالم است که حتماً در این راه موفق میشوند و به نتیجه مطلوب میرسد؛ همانطور که به درمان اعتیاد رسیدند. هدف آقای مهندس این است که بتواند از درد و رنج خانوادههایی که درگیر این بیماری هستند کم کنند.
در پایان صحبتهایم بگویم لژیون سردار این نیست که همه در یک رنج مالی باشند؛ بلکه بر اساس توانایی افراد جایگاههای مختلفی در لژیون سردار هست که اعضا میتوانند بر اساس توانایی خودشان در این جایگاه شرکت کنند، مانند جایگاه سردار، دنور و پهلوان که وجود دارد ما اگر در لژیون سردار تعهدی بابت کمک به لژیون سردار دادهایم؛ باید بتوانیم از عهده آن بر بیاییم؛ چون روی تعهدات ما توی لژیون سردار حساب میشود و اگر نتوانیم این تعهدات را به انجام برسانیم ممکن است ضررهایی به پیش برد اهداف بزنیم.
.jpeg)
تایپ: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر سپیده (لژیون یکم)
عکاس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون ششم)
ویرایش و ارسال: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون یازدهم)
همسفران شعبه شمس
- تعداد بازدید از این مطلب :
260