جلسه سوم از دوره بیستونهم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی شمس با استادی راهنما همسفر نفیسه، نگهبانی همسفر معصومه و دبیری همسفر مهین با دستور جلسه «وادی اول (با تفكر؛ ساختارها آغاز ميگردد. بدون تفكر آنچه هست رو به زوال ميرود) و تاثیر آن روی من» روز سهشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۰ آغاز به کار کرد.
.jpg)
سخنان استاد:
وادی اول میگوید: با تفکر ساختارها آغاز میشود و بدون تفکر هرچه هست رو به زوال میرود و به گفته استاد امین وادیها پلهای نیرومندی هستند برای عبور ما از درهها که همان مشکلات و سختیها هستند، این هم منوط بر این است که ما بتوانیم وادیها را در زندگی خود کاربردی کنیم؛ چون آبروی علم به عملش است. در مورد تفکر، وجه تمایز انسان با حیوانات تفکر است؛ چون تفکری که در حیوانات وجود دارد فقط در حد روزمرگیهایشان و یک شکار یا تولید مثل یا نگهداری از بچههای خودشان است؛ ولی برای انسان چون یک مقوله خیلی مهم این وسط است که انسان آن را دارد؛ ولی حیوان آن را ندارد مبحث اختیار است؛ چون در کنار اختیار ما از آن تفکر و تعقل خودمان استفاده میکنیم و به آن انتخاب درست میخواهیم برسیم، در مورد انسان این مقوله فرق فاحشی دارد.
برای اینکه ما بتوانیم درست تفکر کنیم چه کاری باید انجام دهیم؟ ما به هر موضوعی که فکر میکنیم اول یک ساختار ذهنی راجع به آن در ذهن ما پدیدار میشود که به آن توان تصویری میگویند. حالا وقتی میخواهیم آن توان تصویری را به نتیجه برسانیم با یک مثلثی به نام مثلث تفکر برخورد میکنیم که یک ضلع آن توان عقلی و یک ضلع آن توان حسی است و قاعده میشود همان توان تصویری. حالا اگر ما بخواهیم این دو ضلع را منطبق کنیم بر روی آن قاعده؛ یعنی بتوانیم آن را به واقعیت تبدیل کنیم و توان تصویری خود را منطبق با واقعیت کنیم؛ باید از دو نیروی توان عقلی و توان حسی خود به مثابه هم و به عنوان مکمل استفاده کنیم، آن زمان اتفاقهایی را که حتی فکرش را نمیکردیم برای ما قابل حل و قابل دسترس میشود. اهدافی را که فکرش را هم نمیکردیم میتوانیم به آن برسیم.
نمونه آن در کنگره ما خود آقای مهندس را داریم که روی برنامه دانشگاه سالها پیش آن برنامه تصویرسازی را انجام دادند و با صبر، بردباری و با نیروی تعقل خود و آن احساسات درستشان در این پروسه پیش رفتند و خدا را شکر تا به الان به نتایج خیلی خوبی رسیدند و انشاالله در سالهای آینده شاهد شکوفا شدن یک همچین تصویر ذهنی زیبایی از آقای مهندس هستیم. هر کدام ما تکتک اگر بخواهیم تفکرمان به نتیجه برسد؛ باید تفکرمان صحیح باشد.
چطور میتوانیم تفکر خود را به تفکر صحیح تبدیل کنیم؟ این وسط سه پارامتر و موضوع است که اگر اهمیت دهیم مطمئناً همه ما میتوانیم آن تفکر درست را داشته باشیم و در صراط مستقیم قرار بگیریم؛ اول اینکه از افکار منفی دوری کنیم طبق گفتههای آقای مهندس نه به شکستهای گذشته فکر کنیم و نه به چیزهایی که در آینده قرار است ما را بترساند و دچار اضطراب کند؛ چون اگر در گذشته غرق شویم و به شکستهایمان فکر کنیم دچار افسردگی و بیانگیزگی میشویم برای اینکه قدمهایمان را بتوانیم محکم برداریم و اگر بخواهیم روی آینده هم خیلی متمرکز شویم و وحشت زده شویم که قرار است چه اتفاقهایی بیفتد یا چه چیزهایی را از دست دهیم، آن اضطراب ترس را برای ما به وجود میآورد و ترس است که تفکر ما را از بین میبرد و نمیگذارد به نتیجه برسد.
دوم اینکه روی خودمان حساب کنیم و بدانیم به فرموده آقای مهندس هر کدام از ما یک کهکشان، یک تاریخ و یک اقیانوسیم و یک سلول اطلاعاتی از ازل تا ابد. اگر ما به درون خودمان فرو رویم و بتوانیم خودمان را کشف کنیم مطمئناً به جاهای خیلی خوبی خواهیم رسید که منوط به این است که آگاهی خود را بالا ببریم که پارامتر سوم است. به سفارش آقای مهندس اگر میتوانیم ادامه تحصیل دهیم و اگر نمیتوانیم کتاب خواندن را زیاد کنیم یا همین سیدیها و منابعی که در کنگره است را استفاده کنیم. اگر با دقت به یک سیدی گوش دهیم شاید صدها مطلب را به ما میرساند.
من قبلاً اگر در ماشین بودم و میخواستم مسافتی را طی کنم حتماً از موسیقی استفاده میکردم؛ ولی الان از سیدیهای آقای مهندس و پیدیافهای کتاب استفاده میکنم. در واقع از وقت خود به بهترین شکل استفاده میکنم. در آخر کلامم را مزین میکنم به جملهای از کلام الله که میگوید: «لیس للانسان الا ماسعی» یعنی ما نیستیم جز آنچه که تفکر میکنیم، جز آنچه سعی میکنیم و عمل میکنیم.
ورود به سفر دوم جهانبینی همسفر شیرین رهجوی راهنما همسفر کتی (لژیون نهم)

در ادامه مراسم اجرای پیمان و اهدای شال مرزبانان دوره جدید با حضور اسیستانت محترم همسفر مهشید




تایپیست: همسفر عسل رهجوی راهنما همسفر سپیده (لژیون اول)
عکاس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون ششم)
ویرایش و ارسال: همسفر محدثه رهجوی راهنما همسفر الناز (لژیون دهم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی شمس
- تعداد بازدید از این مطلب :
184