جلسه هشتم از دوره شصت و یکم کارگاههای آموزشی خصوصی همسفران کنگره۶۰ نمایندگی پروین اعتصامی اراک با استادی همسفر مینا، نگهبانی همسفر حمیده و دبیری همسفر پگاه با دستور جلسه «وادی اول (با تفکر ساختارها آغاز میشود؛ بدون تفکر آنچه هست رو به زوال میرود.) و تأثیر آن روی من» روز دوشنبه ۱۸ فرودینماه ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۰۰ آغاز به کار کرد.
.jpeg)
خلاصه سخنان استاد:
ابتدا شاکر خداوند بزرگ هستم و از آقای مهندس و خانواده محترمشان تشکر میکنم؛ همچنین از راهنمایان خودم همسفر لیلا و همسفر فاطمه بسیار سپاسگزارم که باعث شدند این جایگاه و این حال خوب را تجربه کنم. در مورد دستور جلسه «وادی اول (با تفکر ساختارها آغاز میشود و بدون تفکر آنچه هست روبهزوال میرود)»، درواقع این وادی نحوهی درست فکر کردن را به ما آموزش میدهد. اگر در زندگی یکسری مشکلات داریم و حس و حال ما بد است، به خاطر این است که درست فکر نکردهایم و درنتیجه درست هم عمل نکردیم. حال این سؤال پیش میآید، تفکر چیست؟ طبق گفتههای استاد امین در سیدی تفکر که فرمودند: «تفکر یک حرکت متمرکز و منسجم است و تفکر با افکار فرق میکند». تفکر مثل نور لیزر متمرکز و یا مثل بازی پازل است و برای جا دادن پازل در جای خودش باید فکر کنیم و تفکر ما باعث رقم خوردن حرکت بعدی ما میشود، بین تفکرات ما یک رابطه علت و معلول وجود دارد و باعث ساختهشدن زندگی ما میشود؛ اما افکار پراکنده هستند که سراغ ذهن ما میآیند و این خودمان هستیم که باید تشخیص دهیم کدامیک درست است وگرنه افکار ذهن ما را با خودش میبرد.
پشت هر تفکری قطعاً خواستهای وجود دارد؛ مثل زمانی که همه ما میخواستیم زندگی ما درست شود و مسافران ما به رهایی برسند و مسیر کنگره در مقابل ما قرار گرفت. در این راه خواستهها متفاوت است و هرکس خواستهای دارد؛ مثلاً برای کاهش وزن، یادگیری جهانبینی و یا برای درمان اعتیاد، ولی شرط اصلی داشتن خواسته و بعد تفکر و درنهایت وارد مرحله عملیاتی میشود. تفکر مثبت و تفکر منفی داریم و برای هر دونیروی القاء و احیاء به سراغ ما میآیند، فرقی ندارد تفکر ما مثبت یا منفی باشد، طبق آیهای از کلامالله هم فجور و هم تقوی الهام میشود؛ پس هدف هر چه باشد این نیروها به کمک ما میآیند.
سخن دیگری که آقای مهندس فرمودند و من در زندگی خودم از آن بسیار استفاده میکنم، «اگر افرادی در زندگی کمتر دچار مشکل میشوند، عقل آنها قبل از تفکر آنهاست و تفکرشان قبل از زبانشان است.» اول تعقل بعد تفکر و درنهایت تصمیم میگیرد، اگر از عقل کمک نگیریم همیشه در عذاب هستیم. یکزمانی تفکر ما درست است؛ ولی دادههای غلط به ذهن خود دادهایم و یا گاهی حس ما بد است؛ مثل حس کینه، نفرت و یا خشم، ترس و ناامیدی و اینها ما را از مسیر اصلی منحرف میکنند. شاهکلید تفکر دانایی و دانایی مؤثر است و با این تفکر به نتیجه مطلوبی میرسیم؛ اگر ساختاری درست باشد و تفکری پشت آن باشد، این ساختار بهسختی به دست میآید و اگر روزی خیلی زود و بیدردسر به نتیجه رسیدیم، اینها شاید حقه نفس باشد و مسیر ما مسیر درستی نیست.
در پایان تلاش کنیم وادیها را فقط یاد نگیریم؛ بلکه هنر اصلی ما این است که در زندگی و بیرون از کنگره نیز به اجرا درآوریم. وادی اول رابطه تنگاتنگی با وادی چهاردهم که همان عشق و محبت است دارد؛ زیرا عشق و محبت در روابط ما با اطرافیان یک ساختار محسوب میشود و بسیار ارزشمند است و روابط ما در جامعه با اطرافیان میتواند تعیینکننده حال خوب و بد ما باشد؛ اگر بتوانیم روی رفتارهای خود تفکر کنیم درنتیجه احساسات ما بهتر خواهد شد و پالایش داده میشود و حاصل آن حال خوب ما است. من به کمک این وادی پس از گذشت دو سال توانستم؛ برای مشکلی که برایم پیش آمد با تفکر راهحلی پیدا کنم و این برای من بسیار باارزش است.
.jpeg)
عکاس: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون پنجم)
تایپیست: همسفر پگاه رهجوی راهنما همسفر لیلا (لژیون نهم)
ارسال: همسفر حمیده نگهبان سایت
همسفران نمایندگی پروین اعتصامی اراک
- تعداد بازدید از این مطلب :
331