بسم الله الرحمن الرحیم
آقای مهندس در سیدی «چالش ۱» میفرمایند:
عنوان مبحث هدف میباشد که در تاریخ ۱۳۷۳/۷/۲۱ نوشته شده است.
بزرگترین چالش ما با خودمان است که در ذهن، تفکرات، تصورات و خیالات ما وجود دارد. مهمترین درگیری انسان با خودش است؛ زیرا ما با ذهن خود زندگی میکنیم. اگر تفکرات ما در گذشته باشد، گرفتار افسردگی میشویم؛ زیرا انسانهای افسرده مادام در گذشته خود زندگی میکنند. تلفظ کلمه افسردگی، افسردگی و کلمه اضطراب، دلهره میآورد؛ بنابراین زندگی کردن در گذشته انسان را دچار افسردگی، زندگی در آینده انسان را دچار اضطراب و زندگی در زمان حال به انسان آرامش میدهد.
ما باید از گذشته خود درس بگیریم و از آنها پلی برای پیروزی بسازیم و ناکامیها را به کام تبدیل کرده و برای آینده برنامهریزی و هدف خود را مشخص کنیم.
هدف ما میتواند مادی یا معنوی باشد. مادی پول، زمین و ملک است که میتوانند، خوب باشند. معنوی از معنا میآید که هم بار مثبت دارد و هم منفی که همانند دو روی سکه است.
زندگی برای ما معنا و مفهوم دارد و میتواند مثبت یا منفی باشد به هر حال هر دو اگر به سمت مثبت، صراطمستقیم و خوبیها باشند از آنها «عشق» پدیدار میشود؛ ولی اگر به سمت شر و بدیها باشد «نفرت» به وجود میآید؛ پس از معنای معنوی، میتواند هم عشق به وجود بیاید و هم نفرت.
اگر ما بتوانیم در زمان حال زندگی کنیم، هیچ غصهای به سراغ ما نمیآید؛ مانند: سیدی نوشتن که به ما آرامش میدهد؛ زیرا در زمان نوشتن به هیچ چیزی جز نوشتن و آموزش مطلب فکر نمیکنید. تمام توجه و ذهن شما به کلمات و لغات است و در حقیقت شما در حال مدیتیشن هستید و آلزایمر نمیگیرید؛ بلکه حافظه شما را قوی میکند و در زمان حال زندگی میکنید.
حال به سراغ مادیات میرویم. هدف، مادیات است. گاهی انسان از هدف مادی فقط به نفع خود استفاده میکند و گاهی اوقات هم برای جمع و کل. اگر فقط برای خودش باشد که جز رنج چیزی ندارد؛ چون پولهایش را جمع میکند و نمیتواند، حتی یک قرانش را خرج کند. فرد دیگری داریم که بخشی از مادیات خود را به دیگران نیز میبخشد. به همه کمک میکند، کارآفرین است و این کار بسیار لذتبخش میباشد که هم خود لذت میبرد، هم دیگران.
پس هدفی که ما داریم؛ باید مشخص باشد؛ زیرا تعیینکننده است در افکار و اندیشه ما وجود دارد و ما هر کاری را که انجام بدهیم، برگشت آن به خود ما است.
نکتهای که در اینجا وجود دارد این است:
۱ـ آیا ما به وجود خداوند و یا قدرت مطلق اعتقاد داریم یا نه و این برای تفکرات، تصورات و خیالات ما تعیینکننده است و بزرگترین چالش زندگی ما محسوب میشود.
۲ـ آیا ما در این زندگی که داریم در بعد بعدی هم ادامه خواهد داشت؟ آیا مرگ انتقال است یا نابودی و نیستی؟
۳ـ ما از کجا آمدهایم به کجا میرویم؟ آیا قبل از تولد بودهایم یا نبودهایم؟
ما میدانیم که زندگی انسان از روز الست آغاز شده است، همان زمان که خداوند فرمود: من پروردگار شما هستم؟ و ما در جواب به ایشان گفتیم: بله هستید.
مهمترین مسئله که آیا ما پس از مرگ هستیم یا نیستیم؟ آیا زندگی وجود دارد یا ندارد؟
همه این چالشها در تصورات، تفکرات و خیالات ما است که برای ما تعیینکننده هستند که در چه زمانی زندگی کنیم، گذشته، حال یا آینده؟ پس همه چیز به تفکرات ما بستگی دارد.
هدف ما آشنا شدن با دنیاهای دیگر و سفر بدون وحشت است. اگر بین این دنیا و دنیای دیگر، مسائل مختلفی در جهت بالا بردن عقل و فهم انسانها باشد، بدون ضرر است. مهم این است که ما چگونه برداشت میکنیم. کاری که همه انبیاء بر عهده داشتند،این است که زندگی همین نیست، ادامه دارد و طرز قرار گرفتن در زندگی پس از مرگ، مهم است. دنیا مزرعه آخرت است. اگر باد بکاریم، طوفان و اگر نفرت بکاریم، نفرت درو میکنیم. در حقیقت هر انسانی در طول حیات خود هر کاری را که انجام بدهد در پایان نامهاعمالش را به او میدهند. اگر کارهای خوب و نیکو انجام داده باشد به دست راست و اگر کارهای بد و زشت انجام داده باشد به دست چپ او داده میشود. پس قرار گرفتن در جهان دیگر پس از انتقال در حقیقت به اعمالی که ما داریم بستگی دارد که خداوند بارها در قرآن فرموده است: «خداوند نیکوکاران را دوست دارد، خداوند دروغگویان را دوست ندارد.»
ما دو نوع سرمایه داریم:
۱ـ سرمایه پولی
۲ـ سرمایه اجتماعی
سرمایه پولی که مشخص است، همان ملک، املاک و مادیات ما است.
سرمایه اجتماعی را دست کم نگیرید. الآن تمام شما سرمایههای اجتماعی من هستید که در هر قسمتی کار میکنید و ما توانستیم با اعضاء لژیون سردار «سردار، دنور، پهلوان» ساختمانهای زیادی را به نام کنگره۶۰ احداث کنیم تا افراد زیادی به درمان برساند.
نکته آخر این است که چالش ما با افکار و اندیشههای خودمان است که دائماً در ذهن ما به تصویر کشیده میشوند و این ما هستیم که انتخاب کنیم، کدام را ببینیم و کدام را نبینیم؛ پس ذهن را به زمان حال بیاوریم.
از گذشتهها درس بگیریم، برای آینده برنامهریزی کنیم و در زمان حال زندگی کنیم.
منبع: سیدی «چالش ۱»
نویسنده، ویراستاری و ارسال : همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون ششم) نگهبان سایت
ویرایش نهایی: همسفر نجمه رهجوی راهنما همسفر صنم (لژیون نهم) دبیر سایت
همسفران نمایندگی حسنانی تهران
- تعداد بازدید از این مطلب :
408