English Version
This Site Is Available In English

سی‌دی صبر

سی‌دی صبر

«گویند سنگ لعل شود در مقام صبر

آری شود ولیک به خون جگر شود.» 

لعل نوعی‌ سنگ قیمتی و زیبا است؛ وقتی سنگ در شرایط سخت قرار می‌گیرد تبدیل به لعل می‌شود. با صبر کردن، ذغال سنگ به الماس‌ و سنگ به‌ لعل تبدیل می‌شود. صبر کردن به‌ معنای این نیست که ما زمان را بگذرانیم‌. صبر کردن باید همراه با تلاش‌، کوشش‌، تحمل‌فشار‌، سختی و مشکلات باشد. پس وقتی در رابطه با صبر صحبت می‌کنیم؛ یعنی تحمل زمان‌ و فشارهای زمان همراه با تلاش و کوشش‌‌‌‌ است. نه‌ این‌که ما زمان را تلف کنیم. جناب آقای‌مهندس در این سی‌دی فرمودند: گاهی انسان به چیزی باور دارد، به خداوند ایمان دارد نشانه‌ها را می‌بیند؛ ولی باز هم در ته قلبش‌ با خودش می‌گوید؛ شاید برای من این قضیه درست نشود. آقای مهندس به این موضوع اشاره کردند که من به‌ قدرت مطلق یا خداوند باور و اعتقاد دارم و می‌دانم هر چه او بخواهد انجام می‌پذیرد. وقتی به‌ خودم نگاه می‌کنم در باورم نمی‌گنجد که از چنین موجود تخریب شده‌ای چگونه می‌توان موجودی‌ ساعی و مصمم به‌وجود‌ آورد. این موضوع در مورد همه ما صادق است که در کجا بوده‌ایم و به کجا رسیده‌ایم. 

خیلی از افراد وارد پروسه درمان می‌شوند و باورشان نمی‌شود که به درمان می‌رسند؛ ولی وقتی صبر و تحمل را به‌کار می‌گیرند به نتیجه می‌رسند. افرادی تاجر می‌شوند، بعضی از بچه‌ها درس می‌خوانند لیسانس، فوق‌لیسانس‌ و یا دکترا می‌گیرند. گروهی تمام سرمایه خود را از دست می‌دهند؛ ولی دوباره با تلاش آن را به‌دست می‌آورند. مهم این است که وقتی انسان در شرایط سخت و بحرانی قرار می‌گیرد راه خروج برایش وجود دارد. گاهی اوقات در شرایط سخت و بحرانی‌ می‌خواهیم میدان را خالی کنیم و فرار کنیم؛ ولی وقتی نگاه می‌کنیم می‌بینیم ذره‌ای پیشرفت کرده‌ایم؛ باید از آن خوشحال باشیم. زمانی که موفقیتی را به‌دست می‌آوریم، حتی اگر بسیار اندک باشد باید ارزش آن را بدانیم. وقتی انسان در تاریکی قرار دارد مسئله مهم این است که رویش به چه سمتی باشد. اگر رو به تاریکی باشد به اعماق جهنم فرو‌ می‌رود؛ ولی گاهی اوقات برمی‌گردد و رو به نور قرار می‌گیرد و ذره‌ذره از تاریکی فاصله می‌گیرد. همه‌ این‌ها در مقام صبر و تحمل است؛ مانند همان سنگی که لعل می‌شود.

آقای مهندس در ادامه این سی‌دی فرمودند: همه مریضی‌ها از ناامیدی، عدم اعتقاد و توکل به خداوند است. استرس عمر را کوتاه می‌کند و امیدواری عمر را زیاد می‌کند. استرس، ناامیدی، نگرش منفی به مسائل، انرژی انسان را می‌گیرد؛ ولی در مقابل امیدواری به انسان انرژی می‌دهد، حتی اگر امیدواری و مثبت نگری پوچ باشد. همه‌ ما انسان‌ها مسافر هستیم امکان دارد ده سال دیگر، پنجاه سال دیگر نصف ما نباشیم مهم این است در این مقطع چه‌طور زندگی کرده‌ایم و عمل‌کرد ما چگونه بوده است. آقای مهندس در ادامه به اهمیت ارزش دادن به موفقیت‌های کوچک اشاره کردند و فرمودند: وقتی در مسئله‌ DST بودم با نظم دادن به برنامه روزانه خود به خودم انرژی می‌دادم. ما با ارزش دادن به موفقیت‌های کوچک می‌توانیم از درون انرژی کسب کنیم اگر برای موفقیت‌های‌مان ارزش قائل شویم انرژی می‌گیریم در غیر این صورت انرژی را از دست می‌دهیم‌. آقای مهندس اشاره داشتند که اگر من از این موفقیت‌های کوچک استفاده و آن‌ها را بزرگ نمی‌کردم؛ هرگز نمی‌توانستم پیشرفت کنم و به بقیه اهداف خود برسم.

زمانی که اوضاع نامناسب است نباید عقب‌نشینی کنیم ما باید مشکلات و گرفتاری‌ها را به رسمیت بشناسیم و بدانیم که همیشه وجود دارند اگر نیروهای تخریبی و بازدارنده نباشند زندگی به‌وجود نمی‌آمد، زندگی در پرتو خیر‌ و شر پدید می‌آید. آقای مهندس در مورد اهمیت حضور داشتن هنگام مشکلات اشاره کردند و فرمودند: در شرایط سختی که برای کنگره به‌وجود آمد، میدان را خالی نکرده‌ و عقب‌نشینی نکردم. یکی از دلایل موفقیت کنگره۶۰ این بوده که تنها روی یک هدف تمرکز کرده‌ایم آن هم مطالعات، مهار، درمان، آموزش‌ و پیشگیری اعتیاد بوده و کارهایی که ما را از هدف اصلی‌مان دور می‌کند را انجام نداده‌ایم‌؛ به همین دلیل است که کنگره‌۶۰ در مسیر خود در حال حرکت است. هدف همه‌ی اعضا باید یکی باشد.

در ادامه به اهمیت دوستان اجتماعی اشاره کردند که دوست خوب سرمایه اجتماعی ما است. سرمایه اجتماعی، یعنی انسان‌های زیادی ما را می‌شناسند و به ما کمک می‌کنند. جمله‌ای که همیشه در ابتدای جلسه تکرار می‌کنیم که خداوند ما را از دست نیرومندترین دشمن خودمان که همان جهل و ناآگاهی خودمان است نجات دهد؛ جهل و ناآگاهی به این معناست که بعضی از انسان‌ها نیاز به دشمن ندارند، خودشان دشمن خودشان هستند و با جهل خود درون مشکلات قرار می‌گیرند. اگر دقت کنیم همه مشکلات را خودمان با تصمیمات غلط خودمان به‌وجود می‌آوریم. در رابطه با عقاید کهن فرمودند: عقاید کهن کاری با تاریخ ندارد، همان عقاید پوسیده و نادرست که شامل خصلت‌های نامناسب، ناپسند مانند: مصرف مواد، الکل، دخالت در کار دیگران، بدخواهی‌ و... در آخر تأکید کردند که قطعاً تمام افراد با توجه به هر موقعیت، شغل، حرفه، جایگاهی که هستند، یک سری مسائل مثبت و منفی دارند و درگیر مسائل اقتصادی، سیاسی، عشقی‌ و... می‌شوند. این مشکلات برای همه انسان‌ها وجود دارد. شرایط سختی که در دنیا و کشور ما حاکم است برای همه افراد جامعه است که با تلاش و کوشش ذره‌ذره باید آن‌ها را حل نمود. ما هر کاری انجام دهیم این چرخه ادامه دارد ما باید یاد بگیریم به بهترین شکل مشکلات را از سر راه خود برداریم.

برداشت من از سی‌دی صبر این است که باید مفهوم صبر را بدانیم صبر به این معنا نیست که فقط منتظر گذر زمان باشیم باید با تلاش، کوشش‌ و پشت‌کار مشکلات را حل کنیم. همیشه در مقابل مشکلات حضور داشته باشیم و میدان را خالی نگذاریم‌ و فرار نکنیم؛ چون مشکلات با ایستادگی و حرکت رو به جلو حل می‌شوند. ناامیدی و افکار منفی انرژی انسان را می‌گیرد، حتی اگر امیدواری و مثبت‌نگری پوچ باشد به انسان انرژی می‌دهد.

مسئله‌ مهم دیگر ارزش دادن به موفقیت‌های کوچک و قدم‌های کوچکی که برمی‌داریم است باید برای ذره‌ای پیشرفت خوشحال باشیم و قدردان انرژی درونی که به‌دست می‌آوریم باشیم. زمانی که اوضاع نامناسب است باید مقاومت کنیم و مشکلات و گرفتاری‌ها را به رسمیت بشناسیم و قبول کنیم که اگر نیروهای تخریبی و بازدارنده نباشند زندگی به وجود نمی‌آید؛ باید بدانیم زندگی در پرتو خیر و شر پدید می‌آید. گرفتاری و مشکلات قطعاً برای همه انسان‌ها با توجه به هر شرایط و جایگاهی وجود دارد، مهم عمل‌کرد ما در این میان است که ذره‌ذره آن‌ها را حل کنیم و اجازه ندهیم مشکلات ما را از پا دربیاورند.

منبع: سی‌دی صبر
رابط خبری: همسفر نازنین مرزبان خبری
نویسنده: همسفر فاطمه (ر) رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون چهارم)
ویرایش: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون چهارم)
ارسال مطلب: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون چهارم)
همسفران نمایندگی سمنان

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .