English Version
This Site Is Available In English

تفکر یک حرکت منسجم است

تفکر یک حرکت منسجم است

قدرت‌مطلق در مسیر تکاملی انسان موهبت‌های فراوانی را به او عنایت کرده است. هر یک از توانایی‌هایی که خداوند در وجود انسان نهاده، راه و یا فرصتی برای رسیدن به غایت انسانی و پی‌بردن به عظمت خلقت و فلسفه‌ وجودی خود انسان است. یکی از صفات ارزشمندی که خلقی به‌نام انسان منحصراً داراست، قدرت تفکر و اندیشه است.

اولین وادی برای رسیدن به خود در کنگره۶۰ هم با همین عنوان در این قالب که با تفکر ساختاری پدید می‌آید و نیز این نبود تفکر و اندیشه است که یک ساختار را رو به نابودی و زوال می‌کشاند.

برای درک بهتر این وادی ناگزیر باید مطالعه‌ای در باب منابع شرح شده در کنگره60 داشته باشیم؛ اما اگر بخواهیم اندکی ساده و صریح بیان کنیم می‌توانیم بگوییم انسانی که بدون تفکر اقدام به حرکت می‌کند یا به مقصد نمی‌رسد و یا اگر برسد نتیجه مطلوب را برداشت نمی‌نماید.

برای اینکه چیزی پدیدار شود یا یک ساختاری شکل بگیرد، قدم اول؛ یک فکر یا اندیشه است، اما این موضوع تنها به این نقطه ختم نخواهد شد و به کمک سه پارامتر القاء، احیاء و تحرک می‌توان به آن‌ فکر موجودیت و هویت بخشید.

همه ما سال‌ها مسیرهای زیادی را به نادرستی پیموده‌ایم و این فقط به این خاطر بوده است که تفکر نکرده‌ایم و قدم برداشته‌ایم. زمانی ما قادر به حل هر مسئله و یا مشکلی خواهیم بود که از این توانایی که خداوند به ما داده است به نحو مطلوب استفاده کنیم.

افکار، جهت و سویی ندارد و می‌تواند به هرکجا برود؛ یعنی ما می‌توانیم در آن‌واحد به هر موضوعی فکر کنیم، اما تفکر کردن امری کاملاً متفاوت است و تفکر در یک قالب و یک چهارچوب است و جهت خاص خود را دارد؛ اما اگر می‌خواهیم در جهتی صحیح حرکت نماییم باید اطلاعات و معلومات کافی داشته باشیم؛ درواقع تفکر، حرکتی است از یک مجهول به یک معلوم است.

ما یک مسئله‌ای را نمی‌دانیم و برای ما مجهول و نامعلوم است؛ بنابراین شروع به تفکر کردن می‌نماییم تا آن مجهول را تبدیل به معلومات نماییم و این تفکر کردن است که ما را به‌سوی عمل کردن، هدایت می‌کند. فردی که در مسیر زندگی خود از تفکر و تعقلی برخوردار نباشد این بدان معناست که بهای انسانیت را پرداخت نمی‌نماید؛ چون این اندیشه‌ورزی است که انسان را به جایگاه واقعی خود نزدیک می‌کند. همه انسان‌ها از عقلی نسبی برخوردار هستند، ولی اگر از آن استفاده نکنند همانند این است که کتابخانه‌ای پر از کتاب‌های پربار داشته باشیم، ولی از آن‌ها بهره‌ای نبریم و مطالب آن را به مرحله اجرایی نرسانیم.

مسئله‌ای که کنگره۶۰ به آن می‌پردازد، حل صورت‌مسئله اعتیاد است که در قدم‌اول با القاء به بنیان کنگره60 در ماه مبارک رمضان صورت گرفت و در پی احیای یک انسان، حرکتی صورت گرفت که پس از 27 سال هم‌اکنون شاهد موارد درمان بی‌شمار افراد در این سازمان هستیم.

تفکر یک حرکت منسجم است که در یک راستا در حرکت است و همانند شعاع نور ذره‌بین متمرکز بر یک نقطه است. یکی دیگر از پارامترهایی که در تفکر کردن نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند حس است؛ درواقع می‌تواند جهت‌دهنده آن تفکر محسوب شود. تفکر هم گاهی می‌تواند مثبت و گاهی منفی باشد و قدرت آفرینش نیز به‌گونه‌ای سازمان‌دهی شده است که ما در هر قسمت قرار بگیریم، نیروهای متناسب با آن تفکر ما را هدایت می‌کنند. انسانی که به‌طرف تاریکی حرکت نماید نیروها آن را به سمت همان هدف هدایت می‌کنند و اگر به‌طرف روشنایی روی برگرداند، نیروهای الهی در همان راستا به آن جهت و سو می‌دهد. خلقت سازمانی است که بسیار هوشمند و حساب‌شده است و در هر کاری که ما بدان می‌پردازیم ما را یاری می‌کند.

مواردی که مانع از تفکر درست می‌شود ناخالصی‌های موجود در حس و عدم‌آگاهی ما است و این موضوع به‌مراتب باید توسط آموزش و تمرین به مرحله تزکیه برسد تا ما بتوانیم تفکری در چهارچوب درست و صحیح داشته باشیم که ما را به مرغزار برساند نه به مسلخ.

فتح سرزمین‌ها مهم نیست، فتح در اندیشه و اعمال درست است که مشکل می‌باشد؛ اینکه بخواهیم اندیشه را با اعمال درست فتح کنیم، کار سختی است و درواقع این امر همان جهاد اکبر است که ابتدا به افکار خود جهت درست بدهیم تا بتوانیم این جهت را به دیگران نیز القاء کنیم و سبب احیای یک فرد در زنجیره هستی گردیم و این امر میسر نمی‌شود؛ مگر اینکه این قدم را از خود آغاز نماییم.

درنهایت امر هر یک از ما اگر بخواهیم مسئله‌ای را حل و یا یک اثری را خلق و هر کار و امری را جان ببخشیم باید در وادی تفکر قدم برداریم تا بتوانیم به سرمنزل مقصود برسیم.

خوشبختی ما در مسیر زندگی به کیفیت تفکر ما بستگی دارد و دنیای درون ما هم بازخورد همین تفکرات ما است. پس باید آگاهانه تفکر کنیم تا نتایج ثمربخش را مشاهده نماییم.

فکر آن است که بگشاید رهی / راه آن باشد که پیش آید شهی

منابع: کتاب عشق وادی اول، سی‌دی خلق جهان مهندس حسین دژاکام و سی‌دی تفکر، تجربه و آموزش (استاد امین دژاکام)

نویسنده: راهنما همسفر نازنین (لژیون ششم)

ارسال: همسفر زهره رهجوی راهنما همسفر نازنین (لژیون ششم) دبیر سایت

همسفران نمایندگی کاسپین قزوین

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .