در زندگی بشری از طرف خداوند قوانینی وضع شده که توسط پیامبران الهی به انسانها ابلاغ شدهاست. پیروی کردن یا نکردن از این قوانین میتواند در نوع زندگی انسانها نقش بسزایی داشته باشد. کتاب چهارده وادی نمونهای از اجرای این قوانین است که توسط مهندس دژاکام گردآوری شده و در اختیار ما قرار داده شده است تا با آموزش درست بتوانیم، مشکلاتی را که بر اثر ناآگاهی و عدم شناخت در طی سالیان برای خود و دیگران به وجود آوردهایم برطرف کنیم.
در ابتدا باید بگویم که وادی به معنای معبر، گذرگاه و آبادی است؛ یعنی ما برای رسیدن به آرامش؛ باید از گذرگاههای سختی عبور کنیم و این بدون آموزش و تلاش امکانپذیر نمیباشد. این چهارده وادی همان راههایی است که اگر ما یک به یک آنها را اجرایی کنیم میتوانیم به نتیجه مطلوبی برسیم. وادی اول بر مبنای تفکر میباشد که میتوان گفت پایه و ستون تمام وادیهاست. اگر پایه اول را محکم بنا کنیم، میتوانیم بقیه وادیها را هم به درستی اجرا کنیم تا نهایتاً به وادی چهاردهم که عشق و محبت است برسیم؛ یعنی رسیدن به نفس مطمئنه. در وادی اول آمده با تفکر ساختارها آغاز میشود، بدون تفکر آنچه هست رو به زوال میرود.
تفکر چیست؟ تفکر حرکت ذهنی و درونی است که جهت دارد. تفکر یکی از نعمتهایی است که خداوند در اختیار انسان قرار داده است تا با استفاده از آن بتواند ساختارهایی را برای خود به وجود بیاورد؛ ولی باید این را در نظر داشته باشیم که در کنار تفکر خداوند ویژگی به نام اختیار به انسان عطا کرده است که به دیگر مخلوقات خود نداده؛ یعنی انسان به خاطر داشتن این ویژگی همیشه بر سر دو راهی انتخاب قرار میگیرد. یکی راه مستقیم و الهی و یکی راه غیر مستقیم و شیطانی تا مورد آزمایش قرار بگیرد.
این خود انسان است که میتواند با تفکر درست یا غلط زندگی خودش را بسازد. اگر تفکری نباشد ساختاری هم به وجود نمیآید؛ چه ساختار منفی و چه ساختار مثبت. از تفکر سالم است که به حس سالم، عمل سالم و نهایتاً به عشق سالم میرسیم. هرچند تفکر هدایتگر است؛ ولی این خود انسان است که جهت تفکر را تعیین میکند که مثبت و الهی باشد یا منفی و شیطانی. برای به وجود آمدن تفکر سه نیرو القاء، احیا و تحرک هم در این راه کمک میکنند. القا؛ همان کلام خداوند است که به انسان القا میشود. احیا؛ یعنی زنده کردن و ساختن دوباره. تحرک هم عامل به وجود آمدن حرکت است.
از مهمترین پیامهای این وادی این است که من چگونه باید فکر کنم. به چه چیزهایی میتوانم فکر کنم و به چه چیزهایی نباید فکر کنم. ما باید این را بدانیم که فکر کردن و اراده تنها راه برطرف کردن مشکلات نیست. شاید بارها برای ما اتفاق افتاده باشد که به مشکلی برخورد کردهایم و راههای زیادی را برای حل مشکل رفته باشیم؛ ولی نتیجهای نگرفتهایم یا مشکل ما دوبرابر شده است. در این راه میتوانیم از نظر مشورتی افراد دیگر هم استفاده کنیم؛ ولی در نهایت تصمیم نهایی را خودمان باید بگیریم تا اعتماد به نفس ما بالا برود یا اینکه در بعضی مواقع بعضی از مشکلات لاینحل هستند و برای برطرف شدن نیاز به گذشت زمان دارند تا ما به دانایی و آگاهی بیشتری برسیم.
هر ساختاری برای به وجود آمدن نیاز به تفکر دارد. پشت هر تفکری یک خواسته وجود دارد که میتواند روی تفکر ما تاثیر مثبت یا منفی داشته باشد. انسان خردمند کیست؟ انسان خردمند برای به وجود آوردن ساختار مثبت اول تفکر میکند و بعد کاری را انجام میدهد یا صحبتی میکند. احساسات چه نقشی در تفکرات ما دارد؟ احساسات منفی و ناآگاهی در به وجود آمدن تفکر ناسالم نقش مهمی دارد. برای عبور از گذرگاهها در زندگی و رسیدن به آرامش و وادی آخر لازم است که وادی اول را درست شروع کنیم.
ما باید این را در نظر داشته باشیم که خلقت، سازمان و تشکیلاتی است که همه چیز در آن با نهایت دقت برنامهریزی شده و در هر لحظه کنترل میشود و یک نیروی مافوق بر آن نظارت دارد. ما باید این را بدانیم که دنیا مزرعهای است که ما هر چه را در آن بکاریم، همان را درو خواهیم کرد.
از مکافات عمل غافل مشو
ز گندم، گندم بروید ز جو، جو
حس سالم، عمل سالم و در نهایت زندگی سالم نیاز به تفکر درست و سالم دارد و ما نمیتوانیم در یک شب به آن دست پیدا کنیم و باید تحت آموزش درست قرار بگیریم که خوشبختانه این آموزش در کنگره۶۰ در اختیار ما قرار گرفته است.
نویسنده و رابط خبری: همسفر ربابه رهجوی راهنما همسفر فهیمه (لژیون یازدهم)
ویرایش و ارسال: همسفر محدثه رهجوی راهنما همسفر الناز (لژیون دهم) نگهبان سایت
منابع: سایت، کتاب چهارده وادی و آموزشهای کنگره۶۰
همسفران شعبه شمس
- تعداد بازدید از این مطلب :
163