با تفکر ساختارها آغاز میشود، بدون تفکر آنچه هست روبهزوال میرود. در ابتدا قصد دارم پیام وادی اول را کلمه به کلمه برای شما تعریف کنم. ابتدای پیام با کلمه تفکر آغازشده است؛ تفکر یک حرکت ذهنی و درونی است که نمیدانیم این حرکت چهطور انجام میشود؛ اما میدانیم که یکسری مجهولات را به معلوم و یکسری معلومات را برای ما به مجهول تبدیل میکند. حال اینکه کدامیک از افکار ما به عمل تبدیل میشود با انتخاب و اختیار خود ماست. کلمه دوم ساختار است. ساختار همان کارها و افعالی است که توسط خود ما به عمل درآمدهاست؛ اما ساختار بدون تفکر خلق نمیشود. هر چیزی که وجود دارد، تفکری قبل از پیدایش آن بوده است که منجر به خلق آن شده است؛ مانند اشیاء اطراف ما؛ پس تا اینجا متوجه شدیم که ساختارها با ایجاد افکار پدید آمدهاند.
قسمت دوم پیام میگوید، بدون تفکر همهچیز رو به نابودی است. اگر در زندگی برای مشکلات و نیازهای خود تفکر نکنیم؛ قطعاً زندگیمان بهمرور نابود خواهد شد یا هر حرکتی که میخواهیم آغاز کنیم اگر بدون تفکر باشد؛ قطعاً به پایان هدف نخواهیم رسید. حال در مورد این پیام بیشتر توضیح خواهم داد. با تفکر چیزی خلق میشود یا پدید میآید؛ حتی خود قدرت مطلق هم برای خلق چیزی یا همان شو، شود تفکری از قبل دارد. هدف از تردد انسان در بُعدها، حل مشکلات و رنجهای خود است تا با حل آنها تجربه کسب کند، آموزش ببیند و به تکامل برسد؛ اما چگونه مشکلات را باید حل کرد؟
مشکلات تنها با تفکر حل میشود و همچنین در کنار تفکر، نیروی القاء، احیاء و تحرک هم وجود دارد. البته تفکر داریم تا تفکر، گاهی فکری اشتباه است، گاهی فکری درست. به قول آقای مهندس «باید دیدمان مثل شتر باشد که دوردستها را میبیند، نه مثل بُز که تنها دو قدمی خود را میبیند.» اگر فکری در سر داریم و میخواهیم عملی انجام دهیم؛ باید جوانب و عواقب احتمالی آن را قبل از حرکت بسنجیم و بافکری صحیح اقدام کنیم.
آقای مهندس میفرمایند: «انسانهای خردمند قبل از انجام کاری تفکر میکنند و آن را میسنجند.» برای مثال مصرفکنندگان قبل از رهایی، برای نجات خود، فکرها و راههای اشتباهی را گذراندند؛ اما نهتنها نجات نیافتند؛ بلکه در تاریکی بیشتری غرق میشدند و همه به خاطر این بود که راه درست را انتخاب نکرده بودند و تفکری غلط داشتند؛ پس قبل از حرکت باید نقشهای بریزیم که عقبگرد نداشته باشد، قابلاجرا باشد و اصلاً عجله نکنیم. همانطور که مشکلات بهآرامی پدید آمدند، ذرهذره هم میتوان آنها را حل کرد و این را بدانیم که اگر بهطرف ارزشها حرکت کنیم؛ حتماً نیروهای مافوق با القاء به ما کمک خواهند کرد و اگر بهطرف ضد ارزشها حرکت کنیم، نیروهای منفی هم بهصورت القاء به ما کمک خواهند کرد؛ پس این انتخاب با ماست که بهطرف ارزشها برویم یا ضد ارزشها.
موضوع دیگری که در این وادی آموختیم این است که تنها خواست و اراده کافی نیست؛ بلکه باید هدفی مشخص داشته باشیم و برای هدف خود تلاش، کوشش و تمرین کنیم. درنهایت انسان با تفکر صحیح میتواند به مرحله فرمان عقل برسد یا به مرحله شو، شود. ما ساخته تفکرات خود هستیم و بدانید همان میشویم که فکر میکنیم و هماکنون هر چه هستیم، نتیجه آن چیزی است که قبلاً فکر کرده بودیم. درنهایت باید قبل از هر حرکت یا هر سخنی فکر کنیم؛ زیرا انسان اندیشمند، عقلش قبل از زبانش است.
منابع: کتاب عشق، چهارده وادی برای رسیدن به خود و سیدی وادی اول
ارسال: نگهبان سایت همسفر فهیمه
همسفران نمایندگی بیهقی سبزوار
- تعداد بازدید از این مطلب :
410