بسم الله الرحمن الرحیم
آقای مهندس در سیدی «جاسوس» میفرمایند:
مبحث امروز مربوط به تاریخ ۱۳۷۲/۱۲/۲۴ میباشد.
تحت عنوان: پول سیاه
من فرق بین صداقت، تدبیر و راستگویی را نمیدانستم و این موضوع باعث گردید که اکثر اوقات دچار مشکل شوم. گاهی انسان خود برای خود مشکل ساز میشود. نکته اینجا است که ما بدانیم در کجا باید تدبیر کنیم، کجا راست بگوییم. گاهی راستگویی و صداقت باعث فتنه و آشوب میشود. قرار نیست که دروغ بگوییم؛ ولی نباید راستش را هم بگوییم و باید با تدبیر پاسخ بدهیم.
مثلثی به نام «مثلث راستگویی» داریم که یک ضلع آن راستگویی، ضلع دیگر دروغگویی و قاعده آن تدبیر است.
منظور من این نیست که از فردا شما دروغ بگویید و فکر کنید که تدبیر کردهاید؛ باید این را در نظر داشته باشید که در مسائل خاص شما چه میگویید و چه عملی را انجام میدهید، حال چه در کار و تجارت چه در جنگ و سیاست، این مطرح است. ما باید به پایان هر چیزی فکر کنیم. رازهای خود را برای هر فردی بازگو نکنید؛ چون ممکن است، همانها بعداً بر علیه ما استفاده شود. افرادی در کنار شما هستند که اصلاً فکرش را هم نمیکنید که جاسوس باشند و از شما سوءاستفاده کنند. آنها، آنقدر به شما نزدیک میشوند و اعتماد شما را جلب میکنند و بعد ضربه نهایی را به شما میزنند.
من به یکی از اعضاء خانواده خود وکالت دادم تا زمینهای من را تقسیم بندی کند؛ ولی وکالت دادن همانا، بالا کشیدن زمینهای من همانا. او خیلی به من نزدیک بود. من باید در اینجا تدبیر میکردم یعنی اگر میخواهید وکالتی را به فردی بدهید؛ باید آخر کار را هم در نظر بگیرید، شاید آن زمین الآن ارزشی نداشته باشد؛ اما سه سال دیگر ارزشمند شود. حق گرفتنی است و من در این راه کلی سختی کشیدم تا توانستم ۵۰ درصد از اموال خود را پس بگیرم. التهاب و اضطراب به سراغ انسان میآید؛ ولی باید ایستادگی میکردم و نمیترسیدم؛ چون ترس تفکر را از بین میبرد.
یادم میآید آکادمی را پلمپ کردند و من را گرفتند. به دادگاه جنایی و آگاهی شاپور احضار شدم. سختیهایی کشیدم؛ اما ایستادگی کردم و توانستم کنگره را به اینجا برسانم.
ما باید برای آینده آماده باشیم از مجری باید چیزی را بخواهیم که بتواند اجرا کند؛ به طور مثال: اگر از یک مصرفکننده هروئینی بخواهیم به یکباره مصرف خود را قطع کند، شاید درمان شود؛ اما جسم او ناقص میشود و یک شوک فیزیولوژی به او وارد میشود؛ پس ما باید از افراد چیزی را بخواهیم که بتوانند آن را انجام دهند. در کنگره وقتی میگوییم DST را ضربدر ۰/۸ کنید، درمان سخت و طاقت فرسا نیست به درمان درستی و سهولت صورت میگیرد و همچنین کارهایی که در کنگره انجام میشود، سخت نیستند.
نیروهایی به ما اعطاء شده است به عنوان انسان که در درون ما قوت و نیروی بالایی دارد. شاید این نیروها خاص باشند؛ ولی به صورت عام نیز وجود دارند که از قدرت مطلق به انسان اعطاء شده است؛ مشروط به اینکه بخواهد از این نیروها به درستی استفاده کند و به آرامش برسد. این نیرو درون هر انسانی نهفته است.
انسان باید بیدار باشد یعنی بتواند از تفکر و اندیشه خود استفاده کند و با یاد خداوند عقل روشن میشود و ضمیر را آگاه میکند؛ ولی باید بدانیم که خدا چه است و به او اعتقاد داشته باشیم، این اعتقاد و یاد خداوند به ما آرامش میدهد.
صراط مستقیم خیلی سخت است و اگر بخواهیم به طرف حق برویم کار بسیار دشواری است؛ پس باید فرامین خداوند را اجرا کنیم. فرامین خداوند فقط نماز و روزه نیست در کنار همه اینها، کارهای دیگری مانند: دروغ نگفتن، حسادت نکردن، کم فروشی نکردن و ... نیز وجود دارند که باید اجرا کنیم. پیامبران فرمانهای خداوند را به ما رساندند و ما باید در صراط مستقیم باشیم، سخت است؛ ولی آخر آن آرامش وجود دارد؛ چون وعده خداوند حق است.
باید در مقابل انسان، انسان باشیم و تواضع داشته باشیم؛ ولی اگر شیر به ما حمله کرد، دیگر نمیتوانیم تواضع داشته باشیم و باید از حق خود دفاع کنیم.
کارهای خداوند مانند شعبدهبازی میماند که اگر به گلستان بروید از آتش سر در میآورید و اگر در آتش باشید از گلستان سر در میآورید؛ باید به جلو حرکت کنیم و حوضچههایی که آب خیلی کمی دارند را به دریا تبدیل کنیم.
منبع: سیدی «جاسوس»
نویسنده: همسفر مریم رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون اول)
ویرایش نهایی: همسفر نجمه رهجوی راهنما همسفر صنم (لژیون نهم) دبیر سایت
ویراستاری و ارسال: همسفر سارا رهجوی راهنما همسفر سمیه (لژیون ششم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی حسنانی تهران
- تعداد بازدید از این مطلب :
111