English Version
This Site Is Available In English

یادگیری جهان‌بینی نیازمند زمان است.

یادگیری جهان‌بینی نیازمند زمان است.

جلسه حضوری همسفران لژیون بیست و سوم با استادی راهنما همسفر مینا و دبیری همسفر مرجان با دستور جلسه سی‌دی "حقیقت استاد امین" در تاریخ ۶ اسفندماه ۱۴۰۳ آغاز به کار کرد.

سخنان استاد:

استاد امین در این سی‌دی فرمودند: ماه رمضان با محدودیت‌هایی شامل؛ خوردن، آشامیدن و انجام بعضی کارها همراه است که از طریق آن‌ها متوجه توانمندی‌های خود می‌شویم، تمام زندگی به همین صورت بوده و سرشار از محدودیت است، قرار نیست ما در تمام زمینه‌ها توانمند باشیم، گاهی می‌آموزیم باید در دل ترس برویم و با مسائل برخورد کرده تا ترس خود را از بین ببریم، درصورتی‌ که ترس نگهدارنده با بازدارنده متفاوت بوده و خود‌داری از انجام بعضی کارها به نفع ما است، صحیح است که باید از فرصت‌های زندگی به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم؛ اما نباید به گونه‌ای باشد که آن را به آخرین فرصت خود تبدیل نماییم. به‌عنوان مثال برای انجام برنامه‌ای در تلویزیون فراخوان داده می‌شود، ما به بهانه روبه‌رو شدن با ترس در آن برنامه شرکت کرده و زمینه‌های تمسخر خود را فراهم می‌نماییم یا سرمایه‌ای کثیر را برای تجارتی خاص وارد بازار کار کرده و اصل سرمایه را به‌دلیل عدم توانایی در برخی مسائل از بین می‌بریم، پشت این تفکرات غلط کبر قرار گرفته که شاید ما از وجود آن بی‌خبر باشیم. جهان‌بینی تنها یادگیری برخی مفاهیم نیست؛ بلکه بعد از پیدا کردن کلید ما باید تبحر استفاده از آن را با کسب معرفت پیدا کنیم و بدانیم کدام در‌ب‌ها و قفل‌ها را باید باز کرده و سمت کدام راه نباید برویم، استاد امین فرمودند: در ابتدای فرا‌گیری جهان‌بینی از انسان‌ها فاصله گرفتم؛ زیرا آن‌ها را آنالیز و در ذهن خود تقسیم‌بندی می‌کردم و مشکل از همین‌جا شروع و ارتباطات من دچار مشکل شد که تأثیر نیروهای بازدارنده بود. ایشان در سی‌دی عبور فرمودند: زمانی‌که جزوه جهان‌بینی را نوشتم از نظر ظاهر نشان می‌دادم؛ اما از درون حال خوبی نداشتم در آینده متوجه شدم برای رفتن به یک طبقه بهشت باید از یک طبقه جهنم عبور کرد و این حال آشفته من به این دلیل بوده است. ایشان در ادامه فرمودند: حقیقت به معنای راستی و درستی است؛ اما گاهی ما حقیقت را آن‌گونه معنا می‌کنیم که به نفع ما باشد در این نقطه سقوط ما آغاز می‌گردد، دقیقاً مانند قرون وسطا که کشیشان می‌گفتند: زمین مرکز عالم است، انسان‌ها اشرف مخلوقات و افراد درون کلیسا آقا و سرور بقیه انسان‌ها هستند و از این طریق بر جان و مال انسان‌ها احاطه کرده و حقیقت را به گونه‌ای دیگر تفسیر می‌کردند، نتیجه این عمل آن‌ها مرگ و سقوط انسان از هر لحاظ بود. با یادگیری جهان‌بینی نوع بینش و دید ما تغییر می‌یابد، انسان‌ها را سیاه یا سفید خالص نمی‌بینیم، اگر در انسان خوب، خطایی مشاهده کردیم ایشان را زیر سؤال نبرده و این عمل را ناشی از شرایط موجود او می‌بینیم، اگر عیبی در فردی مشهود بود، نکات مثبت او را نیز دیده و با او برخورد شدید نمی‌کنیم. هر چه معرفت ما بالاتر رود، انسان‌ها را کمتر قضاوت کرده و شرایط آن‌ها را نیز در نظر می‌گیریم، مخصوصاً ما همسفران این آگاهی را کسب کرده که حداقل در سفر، کاری به مسافر نداشته باشیم تا او سفر خود را به خوبی طی نماید، بیشتر به درون رفته و خود را کنکاش کنیم، زندگی می‌کنیم و اجازه زندگی کردن را به دیگران می‌دهیم، متوجه می‌شویم که هیچ چیز راحت و سریع به دست نمی‌آید؛ بنابراین برای رسیدن به خواسته‌های خود تلاش می‌کنیم؛ زیرا انسان چیزی نیست جز آنچه تلاش می‌کند، در مسیر رسیدن به خواسته بر روی نتیجه تمرکز نکرده و از مسیر لذت می‌بریم، به این صحبت گوهر‌بار آقای مهندس که فرمودند: بزرگ‌ترین نعمتِ حیات خود حیات است با عمق جان پی‌می‌بریم با فکری آزاد به خواب رفته، با اشتها غذا خورده و با عشق زندگی می‌کنیم.

مشارکت همسفر اکرم: 

در سی‌دی حقیقت استاد امین می‌فرمایند: حقیقت بر راستی و درستی دلالت دارد آنچه بوده و هست مانند فرامین الهی است زمانی می‌توانیم به حقیقت برسیم که آگاهی ما بالا برود ماه رمضان توانایی‌های انسان را به او نشان می‌دهد. جهان‌بینی علم کاربردی و علم درست زندگی کردن و یک کلید است تا بتوانیم به‌واسطه آن به معرفت و آگاهی برسیم و باید به‌گونه‌ای باشد که انسان‌ها به یکدیگر نزدیک شوند، اگر معرفت درانسان به‌وجود آمد نباید در خلق‌و‌خو و روان او تغییر ایجاد شود. پس کلید دانش، معرفت است دو تعریف از حقیقت وجود دارد آنچه فکر می‌کنیم درست است، چیزی که بوده و هست و یک تعریف است و دیگر اینکه حقیقت به نفع من باشد و به من لذت ببخشد، پس حقیقت قوانینی است که از طرف قدرت مطلق وضع شده و ما نمی‌توانیم این قوانین را حذف کنیم.

مشارکت همسفر مرجان ع:

در قسمتی از سی‌دی حقیقت، استاد امین فرمودند: کسانی که جهان‌بینی را یاد می‌گیرند زمانی طی کردند تا به این یادگیری رسیدند، به‌واسطه این جهان‌بینی انسان‌ها را تقسیم‌بندی می‌کنند و صفت می‌دهند مانند: انسان مغرور یا بخیل، به این دلیل که ویژگی‌هایی در افراد می‌بینند که در گذشته نمی‌دیدند. اگر این یادگیری و کلید باعث شود که انسان ها از هم دور شوند نشان می‌دهد که این کلید را در جای اشتباهی استفاده کردیم، باید به انسان‌ها فرصت داد تا همان‌طور که خود ما زمانی طی کردیم که به این جهان‌بینی رسیدیم آن‌ها نیز به مرور به این آگاهی برسند.

مشارکت همسفر اعظم:

استاد امین در سی‌دی حقیقت می‌فرمایند: انسان در هر شرایطی باید حقیقت‌گو باشد حتی اگر منافع او درخطر باشد تا از تاریکی عبور کند و به نور برسد. برخلاف قرون وسطی که کشیش‌ها برای منافع خود زمین را مرکز کائنات و خود را برتر می‌دانستند و این‌گونه بود که انسان‌ها به ستایش ایشان می‌پرداختند؛ اما با کشف حقیقت اروپا از تاریکی خارج شد و در دوره رنسانس، هنر پیشرفت زیادی یافت.

مشارکت همسفر رقیه:

برداشت من از سی‌دی حقیقت این است که ما به کنگره می‌آییم که جهان‌بینی را آموزش ببینیم؛ زمانی‌که آموزش‌ها را عملی نکنیم یعنی اگر معرفت نداشته باشیم مانند این است که کلید داریم؛ اما می‌خواهیم درهای دیگر را با آن کلید باز کنیم ممکن است چند سال به کنگره بیاییم ولی اگر معرفت نداشته باشیم، نتیجه نخواهیم گرفت. جهان‌بینی به تنهایی کافی نیست با معرفت می‌توانیم آن را عملی کنیم. حقیقت دو شکل دارد مورد اول این‌ که راستی، درستی و علم از ابتدا وجود داشته و مورد دوم آنچه به نفع من باشد حقیقت است که این مورد از نفس ما سرچشمه می‌گیرد که نفس ما بتواند از خواسته‌های خود بگذرد تا به خود برسد.

مشارکت همسفر فاطمه چ:

برداشت من از سی‌دی حقیقت این است که ماه رمضان تمرین بسیار خوبی برای شناخت انسان است که در چه وضعیتی قرار دارد. افرادی که با بیماری وارد کنگره می‌شوند و سفر اول هستند، ابتدا توان لازم برای روزه گرفتن ندارند و باید با توجه به شرایط خود کار انجام بدهند و دیگر اینکه شخص باید توان نه گفتن را داشته باشد تا دچار مشکل نشود. حقیقت دو معنی دارد یک مورد آنچه دوست داریم و به نفع ما است، مورد دوم حقیقتی که براساس راستی و درستی می‌باشد.

مشارکت همسفر فهیمه:

در سی‌دی حقیقت انسان بر اساس منفعت و جهان‌بینی خود تغییر می‌کند. علم و دانش، کلید معرفت و جهان‌بینی است که به انسان در یافتن راه کمک می‌کند، البته دریافت معرفت و دانش بستگی به پشتکار و تلاش انسان دارد که با کسب دانش و پیدا کردن کلید، دست از تلاش بر‌ندارد و به مسیر خود ادامه دهد و با دریافت علم، خلق‌وخوی انسان تغییر نکند و باعث خود شیدایی او نشود.

مشارکت همسفر زهره:

حقیقت درستی و راستی مانند: قوانین الهی هیچ‌گاه نابود نمی‌شود و از بین نمی‌رود. در ماه رمضان می‌توانیم به وضعیت بدن خود پی ببریم.

مشارکت همسفر فریده:

نوع نگرش و برداشت انسان از حقیقت مهم است، حقیقت واقعی یعنی آنچه بوده و جاویدان خواهد بود؛ اما گاهی انسان حقیقت را در منافع خود می‌بیند آنگاه برای خواسته خود لباسی می‌دوزد که هم‌خوان بودن هر نگرش با این لباس، نگرش برتر به نظر رسیده و مخالفت با آن از دیدگاه او غلط می‌باشد، در واقع انسان ملاک سنجش را برای خود احساسی می‌داند و چیزی که باعث حال خوب او می‌شود شکل حقیقت دارد. جدا از اینکه این موضوع سبب نگرانی دیگران شود، افراد باید به این باور برسند که گاهی حقیقت با منافع آن‌ها در تضاد است در این صورت حقیقت به‌ شکل واقعی حضور پیدا می‌کند بدون شک قبول این مطلب در ابتدا سخت است؛ اما تنها راه همین بوده و انسان در این حالت به معنویت حقیقی رسیده و از ظلمات خارج می‌گردد بنابراین تا زمانی‌که بتواند از خواسته‌های نامعقول خود بگذرد. صرفاً آموزش‌های جهان‌بینی به تنهایی کافی نیست انسان چیزی نیست جز آنکه تلاش کند، انسان پر‌تلاش در مقابل سختی‌ها مقاوم بوده و آنها را به جان می‌خرد و منتظر تقدیر و گذر زمان به شکل بیهوده نمی‌باشد که اگر چنین کند در واقع در پوچی و خرافاتی که برای خود ساخته غرق خواهد شد.

مشارکت همسفر فاطمه (ف):

استاد امین درمورد حقیقت فرمودند: دو نوع حقیقت داریم یک نوع حقیقت این‌که فرد فکر می‌کند حرفی که می‌زند درست و به نفع خودش است و دوم حقیقتی که در مورد راستی و درستی، مانند: فرمان پروردگار مطلق است. گاهی مواقع مانند کودکی که اسباب بازی را به اجبار از کودک دیگر می‌گیرد بسیار خوشحال می‌شود؛ زیرا به نفع او بوده است؛ اما باعث ناراحتی دیگری شده است در‌حالیکه فکر می‌کند حقیقت این است.

مشارکت همسفر فاطمه (م):

در سی‌دی حقیقت استاد امین فرمودند: ماه مبارک رمضان باعث می‌شود توانایی‌های خود را مورد ارزیابی قرار بدهیم و به میزان نقطه تحمل خود پی ببریم. این موضوع در مورد افراد سفر اول به‌ مراتب سخت‌تر می‌باشد؛ زیرا بسیار آسیب دیده و نقطه تحمل به مراتب پایین آمده است. همچنین فرمودند: خودِ من معمولا به هیچ پیشنهادی نه نمی‌گفتم و هر‌ زمان به من پیشنهاد کار یا مسابقه می‌شد اولین نفر داوطلب بودم و فکر می‌کردم در مبحث جهان‌بینی باید با ترس‌های درونی مبارزه کرد؛ اما در اصل این ترس برای من بازدارنده نبود بلکه نگهدارنده بود. در جهان‌بینی دو موضوع مدنظر است یکی یادگیری علم و دانش و دیگری استفاده درست از علم است‌. موضوع بسیار مهم این است که از کلیدی که در دست داریم چگونه استفاده کنیم. اطلاعات و آگاهی ما به دو دسته تقسیم می‌شوند یکی پوچ و بیهوده و دوم اطلاعاتی که خرافات هستند برای مثال: شخصی بگوید من شانس ندارم و یا تقدیر من اینگونه است و در خانه قرآن و دعا بخواند این خرافات و فریب نیروهای بازدارنده و منفی است. نکته بسیار مهم از آقای مهندس این‌که برای موفق شدن پشتکار، تلاش و ثابت قدم بودن لازم و ضروری است.

مشارکت همسفر ریحانه:

استاد امین در سی‌دی حقیقت فرمودند: جهان‌بینی علم زندگی و یک کلید است و برای استفاده از این کلید باید معرفت داشته باشیم. معرفت یعنی بدانیم در چه زمان کدام کار را انجام بدهیم؟ حال اگر ما معرفت استفاده از علم زندگی را نداشته باشیم این بر ضد خود ما می‌شود و ممکن است به بی‌راهه برویم، به‌عنوان‌مثال: ممکن است ما مرزبان، راهنما یا ایجنت بشویم اگر علم داشته باشیم ولی معرفت استفاده از آن را نداشته باشیم ممکن است دچار منیت شویم و باعث حال بد ما بشود.

تایپ: اعضای لژیون بیست و سوم
ویرایش: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفرسمانه (لژیون یکم)
عکس: همسفر صبیحه رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون یازدهم)
ارسال: همسفر آرزو رهجوی راهنما همسفر زهرا (لژیون یازدهم)
نمایندگی همسفران سلمان‌فارسی

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .