همسفر انسیه رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون سوم) سیدی «تاجر ۲» را اینچنین برداشت کردند:
انسیه همسفر اکبر
محبت به لمس و سخن نیست؛ محبت درسی است که آغاز و پایانی ندارد. محبت، بیش از آنکه در گفتار باشد، در عمل نمود پیدا میکند.
ما برای دو موضوع کار میکنیم: اول، چگونگی یا نحوه انجام آن و دوم، مدت زمان انجام آن. شما هر دو را دارید، پس با تمام وجود به تلاش خود ادامه دهید. در آینده، با آگاهی بیشتری حرکت خواهید کرد و به اهداف نیکویی دست خواهید یافت.
باور، یک مثلث است که از سه ضلع باور، انجام باور و ارزش تشکیل شده است. اگر انجام باور را عملی نکنیم، این خطوط به سطح نمیرسد. همه میدانیم که دروغ گفتن، توهین کردن یا در حریم خیابان خانه درست کردن، کارهای نادرستی هستند؛ اما آیا واقعاً به این باورها عمل میکنیم؟ تمام سختی بشر در این است که بتواند به باورهای خود جامه عمل بپوشاند.
ما اغلب، بدون آگاهی و مطالعه، برای خود مشکلاتی ایجاد میکنیم. اگر میخواهید دوست، خواهر و برادر برای شما باقی بماند، در معاملهها با آنها شریک نشوید. همچنین، وارد کاری که در آن تخصص و آگاهی ندارید، نشوید. اگر هم قصد دارید شراکت کنید؛ باید هدف از شراکت را بدانید، مسئولیتها را تقسیم کنید و همهچیز را مکتوب کنید.
منظور از فریضه، فقط اعمال عبادی نیست. فریضه یعنی انجام کارهای روزانه، مانند صبح زود بیدار شدن، کار کردن و استراحت کردن. هرکدام از ما جایگاهی داریم که باید به آن نزدیک شویم. پس از مرگ، باید بهگونهای باشیم که عقل نیز آن را بپذیرد. شما را بیدار کردیم تا کارهای سودمند انجام دهید و نباید از هیچ موضوعی ترس به خود راه دهید. کسی که در صراط مستقیم باشد، ترسی نخواهد داشت. در بازگشت، آن چیزی را دریافت خواهیم کرد که مطابق با خواسته عقل ما است.
شاگرد: در گذشته، به دلیل برداشتهای نادرست از زندگی و نداشتن استاد و راهنما، باوجود تلاش شبانهروزی، خود را به سمت ظلمت سوق دادم؛ اما اکنون، کورسویی از نور را به فضل خداوند میبینم، هرچند که دلیل آن را بهدرستی نمیدانم. چرا چنین استادانی برای من مهیا شدهاند که حتی تصورش را هم نمیکردم! بنابراین، برای نزدیک شدن به هدف، هر دستوری که لازم است، بفرمایید تا انجام دهم.
در ارتباط ما و شما، هیچ چیز اجباری نیست. اگر دستوری هم باشد، راهی که باید بروید، به شکلی دیگر تغییر میکند که درست نیست؛ بایدها وجود ندارد. ما هرگز مسئله زور را القاء نمیکنیم. تصفیه و پالایش درونی باید بهآرامی و در کمال راحتی انجام شود تا فرد بتواند برای اجرای هدف خود، با تلاش و پشتکار حرکت کند.
این کاروان، مقصدی دارد که تو آن را مشخص خواهی کرد. اگر در این جهان، جسم شما حرکتی نداشته باشد، بهمرور ناتوان و متلاشی میشود؛ اما در جهانهای بعدی، در هر حالتی که باشید، هیچ تغییری نخواهید کرد؛ نه کم و نه زیاد میشوید. این یک فرمان است.
نگهبان یعنی ساختن و حافظ بودن. نگهبان مانند چوپانی است که از گله مراقبت میکند؛ اما مالک آن نیست. تا خود را نشناسیم، چگونه میتوانیم دیگران را بشناسیم؟ هرچقدر که بتوانیم، باید برای دانستن، توانایی و قدرت تفکر خود را افزایش دهیم. پس باید بتوانیم تا بدانیم.
.jpg)
اگر کاروانی، با تمام تجهیزات، ماهها و هفتهها در گرما حرکت کند و کالای خود را حفظ کند؛ اما آن را به قیمت ناچیز بفروشد، برای بازگشت چه میشود؟ باید به فکر مسیر بازگشت و خطرات راه باشد، وگرنه ممکن است استخوانهای کاروانیان در صحرا باقی بماند.
اصل زندگی ما، بر پایه مادیات است؛ اما افراط و تفریط در آن نادرست است. باید برای زندگی ارزش قائل شویم و آنچه از نظر مالی داریم، حافظ آن باشیم و تعادل را رعایت کنیم.
اگر کسی بخواهد با رنجها، میدان جنگ را ترک کند، این آرزوی هر فرمانده یا سردار جنگی است که دشمن قبل از نبرد عقبنشینی کند.
شاگرد: برخی افراد با نیرنگ، تنها به فکر مالاندوزی هستند.
استاد: قدرت مطلق، به همهچیز آگاه است. کسانی که جز تزویر و فریب چیزی در چنته ندارند، دوباره آتش و سوختن درونی را تجربه خواهند کرد.
باید قدرت جسم و روح را متعادل کنیم. سرما سخت است و تحمل آن دشوار؛ اما این بدون آزمایش امکانپذیر نیست. ما از میزان تحمل شما در برابر سختیها راضی هستیم و این قدرت، حرکت امواج شما را چند برابر میکند. نیروهای نابکار در اطراف شما فعال هستند تا شما را خاموش کنند؛ اما ستونهای توخالی آنها فرو خواهد ریخت.
نتایج و نکات کلیدی:
1.برای باورها ارزشی نیست.باور، زمانی ارزشمند است که به عمل برسد. باور میتواند مثبت یا منفی باشد. اگر باور مثبت را به عمل برسانیم، ارزش آن نیز مثبت است و اگر باور منفی را اجرا کنیم، ارزش و نتیجهای منفی خواهد داشت.
2.مادیات و معنویات باید در تعادل باشند. تنها داشتن مادیات یا تنها معنویت، بدون دیگری، ارزشی ندارد.
3.تنها کسی که برای انسان مشکل ایجاد میکند، خود اوست. با تفکرات سالم، میتوان مشکلات را به حداقل رساند.
منبع: سیدی تاجر۲
ویرایش: همسفر سمیه رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون دوم) دبیر سایت
ارسال: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر زهره (لژیون دوم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی زالپارس
- تعداد بازدید از این مطلب :
60