قضا؛ یعنی داوری و قضاوت کردن و قدر؛ یعنی اندازه. اینگونه استنباط میشود که کل طبیعت و کائنات در صور پنهان و آشکار، ابتدا قضاوت شده و سپس اندازه آنها داده میشود. قضا و قدر، نکته حائز اهمیتی است و ما همیشه نوع عالی آن را میخواهیم.
همه اتفاقات بر اساس سه پارامتر خواست، تقدیر و فرمان الهی برای ما رخ میدهند. خواست انسان که تحت عنوان اختیار هم تعبیر میشود، قسمت اصلی زندگی بوده و درواقع همان تلاش ما است. تقدیر، نامه پیشین است که خودمان قبل از حیات فعلی و شاید در روز الست به نگارش درآورده و اکنون آن را فراموش کردهایم. گاهی از آن به جبر تعبیر شده و بیان میشود که: «آنچه در تقدیر است، آن به انجام میرسد». البته اعمال ما در خطوط تقدیر نقش مهمی دارند و به آن شکل دیگری میدهند.
فرمان الهی مقدم بر خواست و تقدیر است و به صور مختلفی مانند سیل، زلزله و غیره صادر میشود. درواقع خواست و تقدیر، بنا بر فرمان الهی صورت میگیرد و هرگز بهصورت شانسی نیستند. ما با قدرت اختیار و خواست خود تصمیم میگیریم برای رسیدن به هدف چگونه با مشکلات برخورد کنیم تا نیروهای الهی نیز به ما کمک کنند. اگر با چشم باز نگاه کنیم درمییابیم در برابر رنجی که تحمل میکنیم، نتایج بسیار ارزندهای به دست میآوریم.
باید قوی، محکم و استوار همانند درخت همیشه ایستاده باشیم. گاهی خداوند در قضا و قدر رنجهایی را برای انسان قرار میدهد. بهتر است مثبت به قضیه نگاه کرده و بدانیم که آنها به نفع ما و قطعاً امتحان و آزمایشی است که ما را به سرمنزل مقصود نزدیک و باعث افزایش قدرت جسمی و روحی میشود. به این نکته توجه کنیم که در زندگی همیشه نقش اول، خود شخص است که با افکار و اندیشه سالم بیشترین کمک را به خودش میکند. او با هر تلاش خود میتواند ذرهذره نقطهها را به خط تبدیل کند تا جایی که به عروج برسد. در دیوان حافظ میخوانیم:
غلام همت آن رند عافیت سوزم که در گداصفتی کیمیاگری داند
یاد الله در هر جا، رسیدن از قطره به اقیانوس است. پایان زندگی درواقع آغاز جداگانهای است که انسان درمییابد چه چیزهایی پشت سر گذاشته، چهکارهایی کرده و چه چیزی با خودش آورده است. این نامه اعمال تأثیر بسیار زیادی در آغاز زندگی جدید دارد.
نویسنده: همسفر سما رهجوی راهنما همسفر منیره (لژیون سوم)
رابط خبری: همسفر آیناز رهجوی راهنما همسفر منیره (لژیون سوم)
ویرایش و ارسال: همسفر سعیده رهجوی راهنما همسفر نرگس (لژیون پانزدهم)
همسفران نمایندگی آکادمی
- تعداد بازدید از این مطلب :
130