کتاب عشق همان کتاب چهارده وادی برای رسیدن به خود است که آقای مهندس دژاکام، بنیانگذار کنگره۶۰ این کتاب را با قلم شیوای خود در قالب چهارده قانون بنیادین از قوانین آفرینش به رشته تحریر در آورده است. وادی چهاردهم آخرین وادی در این کتاب میباشد. در واقع تمام وادیها با زیبایی تمام در آخرین وادی خلاصه و ختم میشوند. عنوان این وادی عشق و محبت است و خواننده را با معنای واقعی عشق و محبت در جهان و جهانها آشنا خواهد کرد.
«آنچه باور است محبت است و آنچه نیست ظروف تهیست.» وقتی باورها با محبت واقعی عجین شوند، معنای محبت را لمس میکنیم. برای درک بهتر مطالب این وادی خطابهها با شیوایی تمام، جزئیات کلمات و معانی عناوین را شرح میدهند. به طور مثال در خطابه اول استاد سردار در رابطه با مبحث اضداد در جهان و جهانها سخن میگویند که اضداد مانند یک تکانه برای بیداری انسانها هستند و هر چقدر انسانها به عقل و آگاهی نزدیک بشوند اضداد کمرنگ و محبت بین موجودات هویدا خواهد شد. سرچشمه این محبت، قدرت مطلق است.
به همین ترتیب معانی عشق و محبت در خطابه دوم و سوم که هر یک به صورت کامل و جامع در کتاب عشق عنوان شده به گونهای بیان میشود که بر دل مینشیند. در تعاریف متفاوت از عشق به معنای واقعی آن میرسیم. در جایی دیگر میگویند: عشق جسم نیست، جان هم نیست. در واقع این معانی ما را به درونمان میبرند که تفکری عمیق در مورد هستی، نیستی و عظمت وصفناپذیر عشق قدرت مطلق به مخلوقاتش داشته باشیم.
تنها قطرهای از جهان هستی در وجود انسان به امانت نهاده شده و همان قطره کفایت میکند تا وجودی از لایتناهی باشیم. زیباتر از آن، این است که اگر وجودی از لایتناهی شدیم تازه انسان میشویم. انسان بودن را اینگونه معنا میکنند؛ یعنی سپاس از هستی و قدرت مطلق؛ یعنی وادی چهاردهم. همه سرفصلها در کنگره۶۰ به مثلثی تشبیه شده که سه ضلع دارند و مثلث عشق هم دارای سه ضلع حس، جاذبه و سایهها است. اگر کمی در مورد معنای هر کدام از این اضلاع تأمل کنیم متوجه خواهیم شد که هر یک به تنهایی بیانگر همه اوصاف عشق واقعی میباشند.
در جلسه سوم از دوره شصتم که در سیدی معرفت به استادی آقای مهندس منتشر شد، ایشان سوالی را مطرح میکنند با عنوان فرق محبت با عشق چیست؟ محبت عام است و عشق خاص و از اوج محبت عشق زائیده میشود. محبت نیز همان مثلث عشق است؛ اما به صورت عام که شامل سایهها، جاذبه و حس است. انسانی که محبت داشته باشد همه سایهها را دوست دارد و همه چیز برایش جاذبه دارد. بنابرین عشق و حس باید بر مبنای دانایی و محبت باشد وگرنه توهم است.
در انتها باید گفت با خواندن وادی چهاردهم و درک جزئیات آن، دید ما نسبت به جهان هستی و فلسفه آفرینش جهان و جهانها متحول خواهد شد و معنای واقعی عشق و محبت را آموخته و درک میکنیم که بدون محبت حیات ادامه نخواهد داشت. اکنون میدانیم هستی بر پایه عشق استوار شده و همه موجودات محبت هستند و عشق قدرت مطلق در تمام هستی جاری است.
منابع: کتاب عشق، سیدی معرفت۱۴۰۳، مجموعه سیدیهای وادی چهاردهم
نویسنده: همسفر فائزه رهجوی راهنما همسفر اکرم (لژیون یازدهم)
رابط خبری: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر اکرم (لژیون یازدهم)
ویراستاری: همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر مریم (لژیون نهم)
ارسال: همسفر مرضیه نگهبان سایت
همسفران نمایندگی صالحی
- تعداد بازدید از این مطلب :
138