English Version
This Site Is Available In English

قوانین حرکت نیوتن در وادی چهاردهم

قوانین حرکت نیوتن در وادی چهاردهم

به نام قدرت مطلق
عنوان مقاله: قوانین حرکت نیوتن در وادی چهاردهم
چکیده
موضوع حرکت همیشه مورد توجه محققان و دانشمندان تاریخ بوده است و هر یک به وسع خود کوشیده‌اند این پدیده را در قالب قوانینی مدون توضیح دهند. ولی هیچ یک نتوانسته‌اند توفیقی که «اسحاق نیوتن» دانشمند انگلیسی در این زمینه کسب کرد را به دست بیاورند، که نشانه‌ای از عشق و تلاش این دانشمند در کشف قوانین حاکم بر این پدیده است. تا جایی که قوانین حرکت نیوتن نه تنها پدیده حرکت اجسام بر روی زمین که مدت‌های طولانی مورد بحث دانشمندان بود را به خوبی توصیف کرد، بلکه این قوانین در تفسیر حرکت اجرام آسمانی هم قابل کاربرد بود.
بر اساس قوانین نیوتون نیرو عامل حرکت در اجسام است و حرکت یک ذره را ماهیت و آرایش اجسامی که در محیط ذره قرار دارند تعیین می‌نماید. در این مقاله می‌خواهیم به این موضوع بپردازیم که آیا می‌توان با بررسی حرکت در جهان بیرون به شناخت ماهیت حرکت در جهان درون دست یافت و آیا این دو با هم در ارتباط هستند؟ تا شاید از این طریق به ارتباط بین دنیای درون و دنیای بیرون از مسیری جدید پی ببریم.
آنانی که حال خوشی ندارند دو راه بیشتر ندارند
۱) به نیروهای راستین که حق و حقیقت هستند بپیوندند
۲) صبر کنند تا نیروهای مخرب و بازدارنده آنها را به عمق ظلمات هدایت کنند
(حسین دژاکام؛ عشق ۱۴ وادی برای رسیدن به خود، چاپ سی و یکم، ۱۴۰۱ ،صفحه ۱۴۹)
بر اساس قوانین نیوتن نیرو عامل حرکت در اجسام است و حرکت یک ذره را ماهیت و آرایش اجسامی که در محیط ذره قرار دارند تعیین می‌نمایند. حال درونی فرد نیز تابعی از ماهیت  و آرایش نیروهای مثبت و منفی است که فرد را در بر گرفته است. ما تحت تاثیر این نیروها قرار داریم اساس و پایه این جهان و آفرینش اضداد هستند و اگر این نیروهای تخریبی و اضداد در مقابل نیروهای سازنده وجود نداشته باشند این جهان با این عظمت و بزرگی لحظه‌ای باقی نخواهد ماند. (حسین دژاکام؛ عشق ۱۴ وادی برای رسیدن به خود، چاپ سی و یکم، ۱۴۰۱ ،صفحه ۱۴۹). حال چه ارتباطی بین این موضوع و قوانین حرکت نیوتن وجود دارد؟ در این جهان ما پیوسته تحت تاثیر محیط اطراف خود هستیم و این نیروها بر ما تاثیر خواهند گذاشت. مانند حرکت یک جسم که چه بخواهد و چه نخواهد، از طرف اجسام اطراف آن نیروی گرانش دریافت می‌کند و به سمت آنها کشیده می شود و این حتمی است. چه بخواهیم و چه نخواهیم، فرقی نمیکند. حال بر اساس مطالب خطابه اول اگر جسم (انسان) در معرض نیروهای راستین قرار گیرد به سمت آنها جذب خواهد شد و در غیر این صورت ناگزیر به سمت نیروهای منفی کشیده می‌شود.
۱. قانون اول نیوتن (قانون لختی)
جسم در حال سکون تمایل به ساکن ماندن دارد
جسم متحرک می‌خواهد با سرعت ثابت در خط راست حرکت کند.
این ویژگی اجسام به مقاومت در مقابل تغییر حرکت را لختی می‌نامند و حرکت اجسام فقط در حضور نیروی خالص تغییر می‌کند (فیزیک دوازدهم؛ فصل دوم)
با انطباق این قانون در جهان درون، تا زمانی که انسان در جهت نیروهای سازنده در حرکت است به حرکت خود در این مسیر ادامه میدهد و اگر در مسیر نیروهای مخرب حرکت کند نیز تمایل به حفظ حرکت خود در این مسیر خواهد داشت و اگر ساکن باشد تمایل به ساکن ماندن دارد. اما این در صورتی است که از محیط بیرون تاثیر نپذیرد. چنانکه گفته شد جهان بر اساس اضداد است و انسان نمی‌تواند تحت تاثیر نیروهای بیرونی قرار نگیرد و در این شرایط حفظ حالت سکون بی‌معنا است. برای مثال در کره زمین همواره نیروی جاذبه زمین بر تمامی اجسام روی آن، در همه ساعات و لحظه‌ها، وارد می‌شود و حتی با دور شدن از سطح کره زمین و رفتن به فضا، این نیرو از بین نخواهد رفت و تنها کاهش پیدا خواهد کرد و همین زمان نیروهای کرات و ستاره‌های دیگر که در اطراف ما هستند به علت نزدیکتر شدن به آنها افزایش پیدا خواهد کرد.
به عنوان مثال دیگر اگر توپی در شرایط خلا (بدون اصطکاک) شروع به حرکت نماید و یا ایستاده باشد تمایل به حفظ شرایط خود دارد. اما ایجاد شرایط خلا بسیار دشوار و تا حدی غیر ممکن است. چرا که در مورد توپ در حال حرکت نیروی اصطکاک سطح و هوا (مانند نیروهای تخریبی در صور پنهان) در مقابل حرکت توپ (حرکت انسان) مانع ایجاد می‌نماید و یا در مورد توپ ساکن، این سکون دائما توسط نیروهای خارجی بر هم می‌خورد، مثل برخورد اجسام دیگر. که این نیروهای خارجی در صور پنهان همان اضداد هستند.
«اضداد مانند یک تکانه هستند برای بیداری انسان‌ها» (حسین دژاکام؛ عشق ۱۴ وادی برای رسیدن به خود، چاپ سی و یکم، ۱۴۰۱ ،صفحه ۱۴۹)
۲. قانون سوم نیوتن (قانون کنش و واکنش)
هرگاه جسمی به جسم دیگر نیرو وارد کند، جسم دوم نیز نیرویی با علامت مخالف بر آن وارد می‌کند. هیچ یک از دو نیرو بدون دیگری وجود ندارند. (فیزیک دوازدهم؛ فصل دوم)
بر اساس قانون سوم نیوتن، هر جسمی که نیرویی وارد می‌نماید د، به خود آن جسم نیز نیروی مساوی آن نیرو وارد می‌شود. حال این سوال پیش می‌آید که در مورد نیروهای سازنده در صور پنهان، منشأ این نیروها کجاست؟ به کتاب وادی‌ها برمی‌گردیم: (حسین دژاکام؛ عشق ۱۴ وادی برای رسیدن به خود، چاپ سی و یکم، ۱۴۰۱)
«هستی عشق و محبت است» (خطابه اول؛صفحه ۱۵۱)
«عشق است، بایستی بگوییم مرکز تمامی هستی بر عشق بنا شده است.» (خطابه دوم؛ صفحه ۱۵۴)
«در انسان هم یک مرکز ی هست که به آن قلب می گوییم و جایگاه عشق است.» (خطابه دوم؛ صفحه ۱۵۴)
در حقیقت در صور پنهان آدمی، عشق همان تکانه اولیه است، که منشأ حرکت در انسان می‌شود و بر اساس قانون اول و سوم نیوتن اگر انسان بخواهد همیشه در حرکت بماند و به این حرکت ادامه دهد باید عشق را در همه مراحل با خود داشته باشد و عشق پایانی ندارد.
«عشق بذری است که هستی را همیشه هست نگه می‌دارد» (خطابه دوم؛صفحه ۱۵۵)
«مردن عشق است و دوباره زنده شدن عشق است»(خطابه دوم؛صفحه ۱۵۵)
در آن نفس که بمیرم در آرزوی تو باشم
بدان امید دهم جان که خاک کوی تو باشم

به وقت صبح قیامت که سر ز خاک برآرم
به گفت و گوی تو خیزم به جست و جوی تو باشم

به مجمعی که درآیند شاهدان دو عالم
نظر به سوی تو دارم غلام روی تو باشم

به خوابگاه عدم گر هزار سال بخسبم
ز خواب عاقبت آگه به بوی موی تو باشم

حدیث روضه نگویم گل بهشت نبویم
جمال حور نجویم دوان به سوی تو باشم

می بهشت ننوشم ز دست ساقی رضوان
مرا به باده چه حاجت که مست روی تو باشم

هزار بادیه سهل است با وجود تو رفتن
و گر خلاف کنم سعدیا به سوی تو باشد

نویسنده: همسفر محمدرضا لژیون دوم، راهنما همسفر محمود
ویراستاری و بارگذاری: خدمتگزاران سایت همسفران آقا، شعبه پرستار

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .