مشارکت همسفر اکرم از سیدی مدرس
اصولاً انسانها در مواجهه با مشکلات به دو گروه تقسیم میشوند: یک گروه کسانی هستند که وقتی مشکلی پیش میآید حالا چه برای خودشان یا برای یکی از اعضای خانواده یا اطرافیان میگویند: چه کاری از دست من بر میآید؟ جوامعی که این گونه افراد در آن زندگی میکنند روز به روز مشکلاتشان کمتر میشود. گروه دوم کسانی هستند که میگویند: حالا چه گیر ما میآید؟ این افراد کسانی هستند که آموزش درست ندیدهاند و اگر در جامعه به حال خود رها شوند باعث ایجاد فساد و انحراف میشوند چون خیلی حسابگرانه فکر میکنند.
برای ساختن یک جامعه موفق به معلمان واقعی نیاز داریم تا با پرورش شاگردان خوب جامعه را به طرف راستی و درستی پیش ببرند. رب یعنی پروردگار و مربی به معنی پرورش دهنده، رب الاعلی؛ همان خداوند است و معلم در مرتبه پایینتر قرار دارد و پرورش دهنده روح است تا در مقابل جن وجودی انسان بایستد.
شاگردانی که حرف معلم را گوش میکنند نه اینکه خیلی باهوش هستند؛ بلکه عاقلاند و میدانند که برای رسیدن به موفقیت باید فرمان بردار باشند. مطالبی را که یک معلم به شاگردانش آموزش میدهد دارای چند ویژگی مهم هستند:
۱. موضوعی را که آموزش میدهد مرتبط با نیاز شاگردان است.
۲. موضوعات آموزشی حقیقی است و قوانین واقعی را بیان میکند.
۳. مطالب قابل فهم و ساده است.
اینکه معلم بخواهد در تدریس خود پیچیده و مبهم صحبت کند دلیل بر سواد و دانایی بالای او نیست بلکه نقطه ضعف او را نشان میدهد چون نمیتواند مطالب را به صورت کامل و ساده به شاگردان تفهیم کند.
وقتی یک معلم مطالب غیر مرتبط را به شاگردان آموزش دهد در واقع زمینه انحراف آنها را بوجود میآورد. تدریس معلم باید طوری باشد که باعث ایجاد علاقه و انگیزه در شاگردان شود که نتیجهاش میشود آبادی و آبادانی و نیز پیشرفت جامعه.
نویسنده: همسفر اکرم رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون هفتم )
رابط خبری: همسفر مرضیه رهجوی راهنما همسفر معصومه (لژیون هفتم )
تنظیم و ارسال: همسفر آذر رهجوی راهنما همسفر فرشته (لژیونسوم ) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی باباطاهر
- تعداد بازدید از این مطلب :
69