English Version
This Site Is Available In English

خلاصه سی‌دی تاجر۲

خلاصه سی‌دی تاجر۲

انسان وقتی آموزش می‌گیرد و وارد مسیر معرفت و آگاهی می‌شود باید برای دانسته‌های خود ارزش قائل شود. ارزش قائل شدن یعنی به آنچه آموخته‌ام عمل کنم و آن‌ها را در زندگی پیاده کنم. من از مثلث جهالت که شامل ترس، منیت و ناامیدی بود آموزش گرفتم که این حس‌های منفی را از خود دور کنم و این یعنی عمل کردن به آموزش‌ها؛ وقتی می‌دانم که منیت خوب نیست چرا دچار منیت شوم؟ من باور دارم ترس مانع تفکر خوب و سالم می‌شود؛ پس چرا نباید با ترسم مقابله کنم و خود را در این زمینه قوی سازم؟ کارهای ضد ارزشی مانند توهین کردن، تهمت زدن، دروغ گفتن، دزدی کردن، خیانت کردن و... در نظر همه زشت و ناپسند است و همه بر این باوریم که انجام ندادن آن باعث بهتر شدن کیفیت زندگی و رابطه با دیگران می‌شود؛ پس چرا همچنان به انجام این کارها می‌پردازیم؟

وقتی به چیزی باور دارم باید آن را انجام دهم در این صورت به آن باور ارزش می‌دهم. ما گاهی اوقات در اثر احساسات تصمیماتی در زندگی می‌گیریم که باعث مشکلات زیادی هم برای خودمان و هم برای دیگران می‌شود. تصمیمی که بر پایه احساسات و بدون تفکر باشد به سر انجام نمی‌رسد. در هرکاری باید این را سر لوحه کارمان قرار دهیم که بدون تفکر دست به هيچ کاری نزنیم. شریک‌شدن در کار با دوست، خواهر و برادر، اگر بر پایه احساسات و تصمیم آنی باشد و به آخر و عاقبت آن فکر نکنیم باعث فروپاشی پیوندها می‌شود و چه بسا پیامد این اتفاق تا سال‌ها گریبان‌گیر ما شود. تصمیماتی که بر اثر ندانستن و بدون تفکر انجام شود جز ضرر و تخریب برای خود و دیگران چیز دیگری ندارد. وقتی مشکلی در زندگیمان به وجود می‌آید، اکثراً انگشت اشاره را به سمت دیگران می‌گیریم و آن‌ها را مسبب بدبختی خود می‌دانیم؛ درحالیکه این خود من هستم که بدون تفکر و برنامه‌ریزی برای خود مشکل آفرینی کردم؛ باید از اشتباهات گذشته خود درس بگیرم و با نیروی بیشتر و سرعت عمل به اهدافم برسم. تنبلی و کاهلی را از خود دور کنم و ترس به خود راه ندهم تا کارهای سودمندی انجام دهم. عملی که عقل ما آن را پذیرا باشد.
 
در مسئله آموزش هیچ اجباری نیست. برای آمدن به کنگره هرکسی می‌تواند هر وقت خواست بیاید و برود؛ اما بعضی قوانین است که تکلیف هست و باید انجام شود. شرکت در جلسات و رسیدن به رهایی، عضو شدن در لژیون سردار، همه از روی خواست خود فرد صورت می‌گیرد و هیچ اجباری نیست. در زندگی همواره باید پویا و فعال باشی؛ چرا که رکود بر هیچ موجودی جایز نیست. اگر انسان تلاش نکند و حرکت نکند متلاشی می‌شود و از بین می‌رود. ما زمانی که خودمان را گم می‌کنیم تا خود را پیدا نکنیم نمی‌توانیم به آرامش برسیم و کمکی به دیگران برسانیم. برای رسیدن به این توانایی و قدرت باید تفکر کنم که مهم‌ترین مسئله است.
 
محکم کردن پایه‌های مالی در زندگی همانند رسیدن به معنويات مهم و ارزشمند است. مادیات در زندگی ما نقش بسیار مهمی دارد و یکی از پایه‌های اساسی زندگی ماست. چطور می‌توانیم بگوییم که پول چرک کف دست است؛ درحالیکه با مادیات خوراک و پوشاک و مسکن و مابقی مايحتاج زندگی فراهم می‌شود؛ پس معنویات و مادیات به مساوات هم ارزشمند هستند. در مسیر زندگی مطمئناً سختی‌هایی وجود دارد؛ اما من نباید پا پس بکشم و جا خالی دهم و خودم را در برابر مشکلات ببازم تا هرکسی از راه می‌رسد به خاطر ندانستن و ناآگاهی من کلاه گشادی سرم بگذارد. باید قدرت جسم و روان را میزان نماییم. جسم‌و‌‌روان مثل سوار و سوارکار، هردو باید باهم هماهنگ باشند. ما باید سعی کنیم تحرک لازم را داشته باشیم تا به نتیجه مطلوب برسیم. نیروهای منفی اطرافمان را بشناسیم؛ چرا که آنها در صدد از بین بردن نیروهای مثبت درونمان هستند. اگر بدانیم و تحمل کنیم این‌ها فرو می‌ریزند؛ پس باید سعی کنیم با تفکرات سالم مشکلات خودمان رابه حداقل برسانیم.
 
نویسنده: همسفر نجمه رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون چهاردهم)
ویرایش و ارسال: همسفر عطیه (نگهبان سایت)
نمایندگی همسفران نیما‌یوشیج بهشهر 

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .