برداشت از سیدی معرفت۱۴۰۳
در ابتدای این سی دی جناب مهندس میفرمایند؛ تکامل در جهت مثبت زمانی انجام میگردد که قاعده ی مثلث و پایه آن محبت باشد و امکان ندارد کسانی که به مرحلهی بالای تکامل برسند فاقد محبت باشند و زمانی که پایه محبت وجود داشته باشد،ذره ذره تکامل صورت میگیرد و تمام خصوصیات یک انسان عوض میگردد.و هنگامی که محبت وجود نداشته باشد و به جای آن کینه،نفرت و خود خواهی وجود داشته باشد،همه چیز به طرف منفی هدایت میگردد و انسان پیشرفتی نخواهد کرد.آقای مهندس فرمودند؛ محبت به لمس و سخن نیست،محبت درسی است که ابتدا و انتهای مشخصی ندارد و مفهوم این را زمانی درک خواهیم کرد که بدانیم ما از روز ازل تا پایان هستیم واین موضوع هم هرگز از بین نخواهد رفت.
محبت اگر نباشد انسان به صراط مستقیم و به آرامش و آسایش درون نمیرسد و افکار و اندیشه ی ما تعیین کننده این است که احساس آرامش و آسایش و لذت درونی را داشته باشیم.پایه محبت بر مبنای معرفت و دانایی بنا شده است و فرمودند قشنگترین توصیف محبت را سهروردی بیان کردهاند که فرمودند پایه محبت معرفت یا همان دانایی میباشد و اگر انسانی اطلاعات و آگاهی و معرفتش در جهت شر و بدی باشد معرفتش در جهت شر،و اگر در جهت خیر و نیکی باشد معرفتش در جهت خیر میباشد و اینها همان دانایی ماست.
آقای مهندس فرمودند؛ دانایی بر اساس سواد نیست، بلکه به آموزش،تفکر و تجربه ما بستگی دارد و چون پایه محبت بر اساس دانایی میباشد باید آموزش،تجربه و تفکر لازم را دیدهباشیم.
استاد فرمودند؛ آموزش،تفکر و تجربه هر کدام به ۳ قسمت صحیح،غلط و خنثی تقسیم میشوند و در کل همه چیز در دنیا به سه قسمت تقسیم بندی میشود برای مثال فرمودند: «طول، عرض، ارتفاع» ، «صوت، نور، حس»، «آدم خوب، آدم بد، آدم متوسط»، «جسم، روان، جهان بینی» .
استاد در مورد دانایی فرمودند؛ هنگامی که دانایی به مرحله خوبی برسد.پندار،گفتار و کردار ما تصحیح میشوند و باعث ایجاد محبت و آرامش و شادی درونی ما خواهدشد.
و اگر پندار،گفتار و کردارمان هر سه به خیر ختم شوند،از سالم بودن اینها ما به آرامش درون خواهیم رسید.
در مورد فرق محبت و عشق فرمودند که محبت عام میباشد و شامل سایهها،جاذبهها و حسها میباشد ولی عشق خاص است و شامل سایه،جاذبه و حس میباشد یعنی به صورت تکی.کسانی که محبت واقعی داشته باشند،همه چیز را دوست دارند و از محبت آنها عشق سالم پدیدار میگردد و اگر عشق بر مبنای محبت پدیدار گردد، یعنی این است که پایه آن دانایی بالای انسان است و در غیر این صورت توهمی بیش نیست.
محبت فقط به بیان نیست بلکه به انجام عمل آن است و در عمل و کردار ما باید محبت مشخص گردد.
استاد فرمودند؛همان طور که مراقبت از روح و روان خوب است ،مراقبت از جسممان هم برای ما باید قابل ارزش باشد و برای داشتن جسمی سالم،ورزش کردن را سرلوحه زندگی و کارمان قرار بدهیم.
و در آخر استاد فرمودند ؛ ما به این نتیجه خواهیم رسید که،پایه ی محبت( عشق و دانایی) است و محبت و عشق برای رسیدن به آرامش و آسایش درونی ما نقش بسیار مهمی دارند و کسانی که دارای محبت هستند آرامش،آسایش و لذت درونی شامل آنها میگردد.
نویسنده :همسفر صدیقه رهجوی راهنما همسفر محبوبه (لژیون یکم )
ویراستاری :همسفر زهرا رهجوی راهنما همسفر محبوبه (لژیون یکم)، رابط خبری
ارسال :همسفر سعیده رهجوی راهنما همسفر عادله (لژیون دوم)، دبیر سایت
همسفران نمایندگی قوچان
- تعداد بازدید از این مطلب :
80