نظم: به معنای ترتیب داشتن و ساماندهی در کارها و فعالیتهای روزمره است و انضباط؛ یعنی پیروی از قواعد و مقرراتی که برای حفظ نظم تعیین شده است. این دو مفهوم هم در فعالیتهای فردی هستند و هم در جامعه نقش حیاتی ایفا میکنند. نظم و انضباط در جهان آفرینش نه تنها معجزهای برای تأمل است؛ بلکه نشاندهنده حکمت و قدرت بیاندازه خالق آن است. «اَلّذی خَلَقَ فَسّویٰ، آنکه آفرید و به نظم درآورد.» این آیه اشاره دارد به نظم و هماهنگی که در تمام آفرینش وجود دارد. از جلوههای نظم در خلقت؛ چرخه آب و نحوه بارندگی و رشد گیاهان، چرخش شب و روز، تغییرات فصلها، قطب شمال و جنوب برای تعادل کره زمین، ذخیره آب در دریاها و اقیانوسها است. طبیعت بهترین الگوی نظم برای ما انسانها است. نظم و انضباط در کنگره؛ یعنی ترتیب دادن به امور در آرامش و سر و سامان دادن به کارها؛ یعنی کنترل رفتار و اعمال و به تعادل رسیدن است. اصلاً روش DST بر مبنای نظم و انضباط است. مقدار مشخص در زمان مشخص بدون ذرهای کم و زیاد نظم را نشان میدهد. ما در کنگره با تمرین و تکرار نظم و انضباط را میآموزیم. برای یک مصرفکننده نظم و انضباط معنایی ندارد؛ اما با ورود به کنگره آموزش میگیرد که همیشه در چهارچوب قوانین و مقررات قدم گذارد و سر ساعت به لژیون بیاید، سیدی بنویسد و از خط قرمزها عبور نکند.
در کنگره همه چیز با نظم و ترتیب سر جای خودش چیده شده است و هر فرد احترام خاص خودش را دارد و موظف به نظم در انجام وظایفش است و احترام افرادی را که در جایگاههای مختلف کنگره خدمت میکنند حفظ کند. افراد در کنگره میآموزند که به جایگاهها احترام بگذارند نه فقط به فرد احترام بگذارند. آقای مهندس در جملهای معروف میفرمایند؛ «اگر شال گردن یک مترسک هم بود به آن احترام بگذاریم.» راهنماها، مرزبانان، ایجنت و رهجوها هر فرد به وظایف خود در جای خود واقف باشند با تفکر، صبر و تلاش به نظم و احترام برسند. در اسلام به کرامت انسانی و احترام متقابل افراد اهمیت ویژهای قائل شده است. هر کسی در هر جایگاهی احترام دارد، نباید از قوه قهریه برای انجام کارهای خویش بپردازیم باید بر اساس محبت و نظم برخورد کرده، شخصیت یکدیگر را پایمال نکنند، به جایگاهها احترام بگذاریم و به آموزشهای راهنماها احترام بگذاریم. ما در کنگره برجک زدن راهنما به رهجو را داریم؛ ولی به همین برجک زدنها هم باید احترام بگذاریم و آموزش بگیریم، باید مراقب باشیم برجک زدن با توهین کاملاً متفاوت است. اگر احترام به قوانین را نگه داشتیم به خودمان خدمت میکنیم. هر کس باید مطالب ارزشی یا قوانین را رعایت کند، هر نوع قانون باعث راحت شدن کار خودش است وگرنه ایجاد مشکل میکند.
اگر ما نظم و انضباط را رعایت نکنیم متلاشی میشویم و خودمان از بین میرویم. ما برای حفظ و بقای خودمان نظم و انضباط را رعایت میکنیم و به قوانین احترام میگذاریم نه اینکه؛ چون ما آدمهای خیلی خوبی هستیم نظم و انضباط را رعایت میکنیم. در خانواده اگر کسی نظم و انضباط داشته باشد خانواده را حفظ میکند. در کشور، در شهر، در روستا و در یک شرکت هم همینطور است. در یک سیستم همه انسانها از نظر تفکر، اندیشهها و سلایق متفاوت هستند. آیا نادانان با دانایان برابرند؟ مصرفکننده با غیر مصرفکننده با هم فرق دارند. این تفاوتها باعث به وجود آمدن سلسله مراتب است. وقتی سلسله مراتب پیش میآید احترام هم پیش میآید، رهجو باید به راهنماها، مرزبانها، ایجنت، نگهبان نظم، دیدهبانها و ... احترام بگذارد. اگر ما این سلسله مراتب را نداشتیم نمیتوانستیم دوام بیاوریم. در کنگره کار درمان بر مبنای نظم است. مسافری که در سفر نظم و انضباط داشته باشد، وقتشناس باشد، حرمتها را نگه دارد و به وظیفهاش عمل کند قطعاً موفق میشود. ابتداییترین آموزش در کنگره ۶۰ نظم و انضباط و احترام است. اگر شخصی پایبند این چهارچوب و به کار بستن قوانین بود به درمان قطعی خواهد رسید.در بینظمی آشفتگی و هرج و مرج است ولاغیر از خداوند برای آقای مهندس بنیان کنگره ۶۰ آرزوی سلامتی و برای کنگره ۶۰ موفقیت را آرزومندم.
نویسنده: همسفر بتول رهجوی راهنما همسفر زهرا(لژیون دوم)
رابط خبری: همسفر فرشته رهجوی راهنما همسفر زهرا(لژیون دوم)
ارسال: همسفر ندا دبیر سایت
همسفران نمایندگی پردیس
- تعداد بازدید از این مطلب :
84