به فرموده آقایمهندس، پایه و اساس هستی بر مبنای نظم و انضباط است. جهانمادی، جهانی منظم و مرتب است و هیچ موجودی بدون حساب و بیهوده آفریده نشده و انسان که یکی از پدیدههای این جهان است، طبیعی است که نظم و ترتیب را در زندگی خویش مراعات کند.
در کنگره کار درماناعتیاد بر مبنای نظم، انضباط و احترام است. مسافری که در سفرش نظم داشته باشد و به وظیفهاش عمل کند و برای رسیدن به هدفش که همان رهائی است، برنامهریزی کند؛ قطعا به خواستههای خود میرسد. کنگره۶۰ یک نوع ساختار و سیستم است که تمام افرادش خواستهای مشترک دارند و برای پیشبرد اهدافشان باید نظم، انضباط و احترام را مورد توجه قرار دهند؛ اگر این سه اصل مهم در کنگره برقرار نبود، اکنون کنگرهای وجود نداشت.
افرادی که وارد کنگره میشوند از بدو ورودشان اولین آموزشی که با آن برخورد میکنند، نظم است که باید در ساعت مشخص در جلسات حضور داشته باشند و شرط پذیرش آنها نیز، پذیرفتن اصول و قوانینی است که در کنگره اجرا میشود. نظم و انضباط باعث سهولت در کارها میشود؛ یعنی از انجام به موقع کارهایکوچک گرفته تا به مرور زمان رسیدن به کارهایبزرگ و بزرگتر.
نظم و انضباط این است که همیشه در یک ساعت مشخصی بخوابیم؛ وقتی این کار مرتب ادامه داشته باشد، سیستم فیزیولوژی هم به این برنامه عادت میکند. جنابمهندس به نظم و انضباط اهمیت فراوانی میدهند. سرمنشا این سه پارامتر، وقتشناسی است، اگر فردی وقتشناس باشد و کارهای خود را سرساعت انجام دهد، قطعا در زندگی او نظم، انضباط و احترام حاکم است. پوشش سفید در کنگره نشانه نظم و انضباط است، گوش دادن به نوشتارها، قوانین و سکوت هنگام قرائت حرمتها همگی نشاندهنده نظم میباشد. فرمانبرداری از راهنما، تسلیم او بودن و قدردانی از زحمات راهنما، نمونه نظم، انضباط و احترام میباشد؛ داشتن نظم، انضباط و احترام را نیز به همراه میآورد.
DST یعنی نظم، آقای مهندس هم در کتاب ۶۰ درجه زیر صفر هم فرمودهاند: که من برنامه خودم را منظم کردم. تمام کارهای کنگره اعم از کارگاههای آموزشی و لژیونها، با نظم شروع میشوند و همه جلسات طبق نوشتارها و نظم شروع میشوند و به پایان میرسند. تنها کسانی میتوانند در کارگاههای آموزشی کنگره بیشتر از زمان مقرر در هنگامی که استاد جلسه هستند، صحبت کنند؛ دیدهبانان هستند.
ما در کنگره باید مودب و بانظم باشیم و به جايگاهها نیز باید احترام بگذاریم، احترام یعنی حرمتنهادن، من اول باید به خودم احترام بگذارم، احترامگذاشتن نشانگر رفتار و عملکرد شخصیت درونی ما است. من با رفتار و کردار و همچنین کنش و واکنش خودم، نسبت به مسائل، میتوانم باعث شوم دیگران هم به من احترام بگذارند این کار با التماس و دعوا امکانپذیر نیست، احترامگذاشتن دیگران به ما، به رفتار و عملکرد ما بستگی دارد. ما هر رفتاری که با مردم داشته باشیم آنها همان رفتار را با ما دارند.
شخصیت به معنای شخصیبودن و برای خود بودن است و شخصیت هر شخص را خود او میسازد و در هر جایگاه و هر مکانی، این موضوع صادق است. به فرموده آقای مهندس، کنگره۶۰ را بر مبنای شخصیت میشناسند و برای آن احترام و ارزش قائل میشوند. در طبیعت هم، همه چیز بر مبنای نظم و انضباط است از تولد انسان، یا حیوان و حتی بزرگشدن یک درخت، به ثمر نشستن تمام میوهها و چرخش روز و شب، همه اینها براساس نظم و انضباط خاصی است که یکی از بزرگترین رازهای خلقت، همین نظم است.
اگر در چرخش کرهزمین خللی ایجاد شود، کره زمین از تعادل خارج میشود، دیگر چیزی در جای خودش نخواهد بود و ما انسانها دچار مشکل و بحران خواهیم شد؛ همه اینها براساس نظم و انضباط خاصی است که توسط قدرتمطلق انجام گرفته است. نظم معنای روشنی دارد و در مقابل هرج و مرج قرار میگیرد؛ در لغت به معنای گردآوردن است.
مهمترین مطلبی که آقایمهندس روی آن تاکید دارند؛ رعایت نظم و انضباط در کنگره است و نیز تاکید داشتند که از طبیعت الهام بگیریم تا موفق باشیم. در سیدی «سروقت» آقایمهندس به مسئله زمان و اهمیت آن اشاره کردند و فرمودند: اولین مطلبی که در نظم و انضباط با آن برخورد میکنیم، زمان است که کشورهای پیشرفته ارزش زمان را میدانند و وقتی میگویند ساعت ۸ بعدازظهر دقیقا منظورشان همان ساعت ۸ بعدازظهر است.
گاهی بعضی جوامع که به بلوغ فکری لازم نرسیدهاند، زمان را نمیشناسند و برای زمان مدیریتی ندارند. بنابراین تشخیص زمان و مدیریت آن برای انسانهای متفکر، آگاه و فهمیده است. گاهی اوقات در بعضی جوامع مسائل برعکس میشوند و میگویند اگر ما زمان را رعایت بکنیم، بیکلاسی است. در تمام زندگی همین است که اگر شما سروقت به جلسه امتحان نرسید، شما را راه نمیدهند، پس مسئله سر وقت بودن یک مسئله مهم و حائز اهمیتی برای ما است.
نویسنده: همسفر اعظم رهجوی راهنما همسفر زینب(لژیون یازدهم)
رابط خبری: همسفر منیژه رهجوی راهنما همسفر زینب (لژیون یازدهم)
ویراستار و ارسال: همسفر زری رهجوی راهنما همسفر سودابه، نگهبان سایت
همسفران نمایندگی عمانسامانی شهرکرد
- تعداد بازدید از این مطلب :
153