English Version
This Site Is Available In English

رفتار و گفتار هر فرد نشان‌دهنده شخصیت اوست

رفتار و گفتار هر فرد نشان‌دهنده شخصیت اوست

حقیقتی تشویق کننده‌تر از این سراغ ندارم که انسان با تلاش آگاهانه و منظم می‌تواند زندگی خود را متعادل سازد. تعریف نظم:‌ آراستن، ترتیب دادن، پیروی کامل و انطباق صددرصد با اهداف منظور شده، توسط بنیان‌گذار، قانون‌گذاران موسسه یا هر سازمانی (کنگره۶۰). تعریف انضباط: سامان گرفتن، پیروی تمام و کمال از یک نظم مشخص شده بر اساس هدف مورد نظر آن ارگان یا تشکیلات. اعضاء مشارکت‌کننده باید رفتار و اعمال خود را در یک چهارچوب نظم و قاعده موجود و تصویب شده منظور کنند و از آن چهارچوب قراردادی پا فراتر ننهند.

می‌دانیم امروزه نظم حرف اول را در مکان، موسسه یا ارگان چه دولتی و چه غیر دولتی می‌زند؛ زیرا نظم جاری شده و پذیرفته شده علاوه بر این‌که شکل بیرونی یعنی احترام، تشویق و تمجید را به دنبال دارد در درون یک سازمان و تشکیلات نیز باعث تداوم همکاری به ثمر رسیدن اهداف آن مجموعه می‌شود. اگر افراد به پذیرفتن قوانین و نظم در یک محیط و ارگانی که هدف آن آموزش دادن و آموزش گرفتن است مقید باشند جلوه زیبا و هماهنگ آن صد چندان می‌شود و جامعه با آغوش باز و احترام تمام پذیرای این افراد است. با توجه به این مطالب گفته شد‌ه سازمان مورد بحث کنگره۶۰ است، نهادی که معجزه‌ای برای غرق‌شدگان در تاریکی‌های جهل و ناآگاهی است و بنیان کنگره به معنای واقعی احیاءکننده کالبدهای فراموش شده و خاموشی بودند که با هوشمندی و تدبیر ایشان و همچنین حس دیگرخواهی و انسان‌دوستی و دانایی خویش را با تلاش بی‌وقفه همراه با سال‌ها تحقیق بر روی ظلمت و تاریکی‌هایی که انسان ناآگاه را احاطه کرده بود کشیده‌اند و تاریکی‌ها را زدودند.

نظم و انضباط در محیط سالم و پویای کنگره۶۰: می‌دانیم هرجا سخن از نظم و انضباط باشد آن‌جا قوانین برقرار است و رهجویان خط‌ مشی مورد هدف کنگره را ادامه می‌دهند. آن‌چه در کنگره به نمایش گذاشته می‌شود نظم و انضباط دقیقی  استکه تحت عنوان قوانین و حرمت کنگره۶۰ بیان می‌شود. خواندن حرمت کنگره توسط نگهبان، نشان‌دهنده همان نظم و انضباطی است که احترام به آن و شناخت حد و مرزها و پای‌بندی به آن مهم و حیاتی است. کنگره برای برقراری نظم، انضباط و احترام تدابیری اندیشیده که حتماً در ادامه عنوان می‌شود. این‌که هر کسی در کنگره باید وظایف خود را انجام دهد و کاری به وظایف و حریم دیگران نداشته باشد همان احترامی است که در لابه‌لای قوانین جاری شده است و هیچ‌کس حق اظهار نظر یا نصیحت کردن را ندارد و در نظر دادن مربوط به راهنمای خود و فرد است. این باعث هماهنگی در آموزش دادن می‌شود و رهجو یکپارچه طبق قوانین و برنامه‌ریزی‌های مدون شده بر پایه نظم و پیشرفت اهداف ‌کنگره و قوانین آن خوانده می‌شود.

به تک‌تک اعضاء اعلام می‌شود که بدانند خودشان مسئول رفتار خودشان هستند و رفتار و گفتار هر فرد نشان‌دهنده شخصیت او است؛ این رفتار به مرور ملکه ذهن آن‌ها می‌شود؛ به همین ترتیب نظم، احترام و رعایت قوانین است که موجب می‌شود احترام از‌ دست رفته خود را و همچنین اعتماد به نفس خود را پیدا کرده و شروع به مشارکت کند و با بیان خود و حرف‌های دلی خودش شاید مرهم و راهکاری برای بقیه رهجویان باشد. اعضاء برگزیده کنگره افراد آموزش‌دیده هستند که رفتار و عمل و گفتار آن‌ها با قوانین کنگره۶۰ یکی است و باعث جلب نظر رهجو برای پذیرش قوانین نظم، انضباط و گرفتن آموزش‌ها می‌شود. نکته قابل توجه این است، زمانی که خدمت‌های هفتگی به لژیون‌های خاص واگذار می‌شود همه رهجویان آن لژیون نظم و حرمت را پاس می‌دارند و همکاری مشترک حس رضایت وصف‌ناپذیری را به آن‌ها می‌دهد.

رعایت نظم از طرف رهجوها مخصوصاً مسافرانی که بی‌نظم بودند آسان نیست؛ چون به دلیل عدم تعادل روان و جسم، آشفتگی و به‌هم‌ریختگی شرایط نظم دیر زمانی است که به فراموشی سپرده شده است و احیاء آن احتیاج به برخورد قاطعانه و دلسوزی اعضاء برگزیده و محبت راهنما دارد. احترام و حفظ حریم خصوصی افراد زمانی که بی‌نظمی باشد شخصیت افراد در اصل پویایی و هدفمند بودند آن تشکیلات زیر سوال می‌رود و به چالش کشیده می‌شود.

به قول معروف رفتار هر کس نشانه شخصیت اوست، خودنمایی می‌کند و اگر رهجو نظم را رعایت نکند احترام جایی ندارد و زمانی که احترام پایمال شود اعتماد به نفس اولین هدفی است که مورد اصابت ضد ارزش‌ها قرار می‌گیرد. دو بار خواندن حرمت کنگره توسط نگهبان بیانگر اهمیت حرمت‌هاست و نگهبان حافظ آن است. وجود نظم و انضباط آموزش را آسان‌تر و دلپذیرتر و قابل فهم‌تر کرده است؛ سرعت کار بالا رفته و رسیدن به هدف‌های متعادل آسان می‌شود، همچنین هماهنگی و یکنواختی میان اعضاء کنگره را به ارمغان می‌آورد. در پایان سخن شهید بهشتی نیز قابل تعمق و تفکر است که دیر آمدن و زود رفتن خیانت است؛ زود آمدن و دیر رفتن ایثار است و به‌موقع آمدن و به‌موقع رفتن نظم است.

منابع: سایت کنگره۶۰
نویسنده: همسفر معصومه رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون دهم)
رابط خبری: همسفر سعیده رهجوی راهنما همسفر راضیه (لژیون دهم)
ویراستاری و ارسال: همسفر آتوسا رهجوی راهنما همسفر فاطمه (لژیون هفتم) نگهبان سایت
همسفران نمایندگی ابوریحان تهران

ویژه ها

دیدگاه شما





0 دیدگاه

تاکنون نظری برای این مطلب ارسال نشده است .